Landet under isen 2: Dødeboka

Lars Mæhle Samlaget 2014 33 anmeldelser

Leo Rubin, Den utvalde, får ei grufull utfordring: Smalvik er igjen truga, og difor må Den utvalde reise frå heimstaden Smalvik til Karnak, tempelet lengst sør i Landet under isen. Leo må vere der innan vintersolkverv, det aller mørkaste døgnet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen

Skrevet av 15. desember 2014 av Ørjan Johannessen på Åkra ungdomsskole

Landet under isen

Denne boka handlar om Leo Rubin, ein tenåring som bur i Smalvik med besteforeldra sine. Ein dag får Leo ein viktig melding på døra. Han må reise til Landet Under Isen for å redde dei kidnappa vennene sine. Han får med seg Alisha Rami, Bastian Halvorsen og August Folkestad i sitt følgje. Dei blir angrepet av ein hær med munkekattar som drep August Folkestad. Dei må gå gjennom dødens dal for å få seg til landet under isen. Der blir dei tatt til fange av Hathor, ei kvinne med lyst på makt.

Imens alt dette skjer, er Magne Jerstad på plass i Smalvik for å etterforske drapa som har vore. Han etterforskar alt og finn til slutt ut kven som er Hathor og kva ho vil. Magne Jerstad hindrar ho ifrå å tilkalle guden over vatnet, Nun. Til slutt, med god hjelp av Magne Jerstad, klarer Leo å stoppe det vonde.

Denne boka var svært spennande og eg anbefaler han sterkt til ungdom mellom 13-17 år. Handlinga hoppa frå person til person, og det er bra fordi då får du litt meir oversikt over kva som skjer. Boka var lang, men det stoppa ikkje boka frå å vere bra. Boka var litt keisam i begynninga, men det blei betre etter kvart.

Terningkast:5


Emma Kjølstad Sannes

Emma Kjølstad Sannes

Skrevet av 3. desember 2014 av Emma Kjølstad Sannes på Løten ungdomsskole

FRA START TIL SLUTT!
Hovedpersoner og handlinger: Hovedpersonene er Leo Rubin, Magne Jerstad, Hathor, Bastian og Alisha.
Handlingene foregår i Smalvik, Tjuvstien og i LAndet under isen. Miljøet er veldig hemmelighetsfullt, det er mange som er noen helt andre enn den de siier de er.

I tjuvstien blir Leo, Alisha, Bastian og August Folkestad angrepet av en hær munkekatter som dreper August. Leo, Alisha og Bastian må gå gjennom Dødens dal før de kommer fram til Landet under isen. De blir tatt til fange av Hathor som er lederen for kappekattene.

Boka er bygd opp sånn at du skifter fokus mellom flere personer for hvert kapittel. Da øker på en måte spenningen i boka. Det som gjør den litt vanskeligere er at den er på nynorsk, men har du hatt om nynorsk på skolen går det lett å lese boka. Den kan virke veldig lang, men det går helt fint.

Jeg anbefaler denne boka sterk for personer som elsker spenning og føler seg sterke i nynorsk. Det er heller ikke noe problem for de som ikke er like sterke, men de kan få problemer med ord. Noe som jeg opplevde selv og på en måte var et problem i forhold til handlinga.

Jeg gir boka trening kast 4, fordi at boka ikke passer for all ungdom. Man må virkelig ta seg god tid til å lese denne boka, mest på grunn av språket og ord. Men det er jo også noe positivt med denne boka, det er jo at den er proppa med spenning og man vil ikke slutte å lese før til siste slutt.


Karianne

Karianne

Skrevet av 25. november 2014 av Karianne på Lundenes skole

EKSTRA!
Nytt mysterium rammar Smalvik.
Lammeblod smurt på alle dører.

Hovedpersonen er Leo Rubin, han og vennene Alisha og Philip prøver å finne ut av hva som skjer i Smalvik. Men ting går ikke helt som planlagt.

Jeg har aldri gledet meg så mye til å lese ei bok som jeg gjorde til Dødeboka, og aldri har jeg vært så lei meg når jeg hadde lest den ferdig.

Boken er skrevet på en slik måte at man får et slags forhold til personene, og man føler sinnet, redselen og gleden karakterene i boken føler. Det var flere ganger der boken nesten fikk seg en flytur gjennom rommet.

Jeg gir boken terningkast seks, selv om den hopper mellom tid og sted, så er det med på og bygge opp spenningen igjennom hele boken.

Jeg anbefaler denne boka til fantasiglade ungdommer mellom 14 og 17, som tørr å ta en utfordring. Andre burde lese boka, men om du allerede er lei nynorsk er ikke dette boka for deg.


Pedro silva

Pedro silva

Skrevet av 23. november 2014 av Pedro silva på Lundehaugen ungdomsskole

Landet under isen dødeboka

Boka er ikke så lett å kjønne men det handler mest om en gutt som heter Leo Rubin (den utvalgte) og noen andre.
Det Leo og vennene hans må gjøre er å stoppe en veldig farlig sekt fra å vekke guden Nun fra de døde, de må stoppe denne guden fra å bli oppreist fra de døde, han er en trusel mot verden som vi kjenner den, store greier.
Det holder ikke bare med at Leo skal redde verdenen han må også redde vennene hans som har blitt kidnappa (Maria og Duban) pg alt dette må kje før vintersolverv! Kommer Leo til å klare dette før tiden går ut?

Boka er en fantasy hvis jeg kjønte den riktigt.
Selve boka er kjempe kjedelig, aller først jeg har ikke lest den første boka så jeg kjønner det ikke 100%, pluss at det er i nynorsk så det er litt vanskeligt å få med alt når du leser, som førte til at jeg måtte skrive ned stikkord får denne anmeldelsen.

Terningkast: denne boka er spennende, men den er vanskelig å forstå og det er vanskeligt å føle hele boka mens du leser. Så fra alle mine tanker og kritiker om boka får denne boka en sterk treer.


Helene Ottesen Rambraut

Helene Ottesen Rambraut

Skrevet av 19. november 2014 av Helene Ottesen Rambraut på Tromstun skole, 9c

En bergodalbane som du kommer til å elske!

Dødeboka er oppfølgeren av Landet under isen som kom ut i 2009 og er trolig en av de beste seriene som er skrevet. Dødeboka er spennende og det er alltid noe som skjer, alt for å prøve å stoppe ondskapen som aldri hviler. Leo er den utvalgte og er en av de som er satt til å stanse ondskapen, men veien til det gode er langt ifra lett og flere faller under krigen, de onde vel som de gode.
Historien kunne aldri ha skjedd i virkeligheten, men likevel er det lett å tro på at det kan skje i virkeligheten på grunn av de grundige beskrivelsene. Personene er lett å kjenne seg igjen i og har følelser som vekker følelsene til leseren.
Dette er en bok jeg anbefaler for andre som liker spenningsbøker. Boken har handling som er lett å følge med på, men er ikke forutsigbar. Forfatteren bruker kreativitet for å lage en spennende historie.
Om det er noen som tenker at de kanskje burde lese denne boken, svarer jeg ja. Hvis du ikke liker en bok som har mye spenning i seg så er det ikke en bok for deg. Men liker du bøker der det er mye spenning kommer du til å elske denne! Hele boken er en hendelsesrik og spennende bok som har en slutt som lever videre i tankene dine.

Vis flere anmeldelser

Til toppen