Landet under isen 2: Dødeboka

Lars Mæhle Samlaget 2014 33 anmeldelser

Leo Rubin, Den utvalde, får ei grufull utfordring: Smalvik er igjen truga, og difor må Den utvalde reise frå heimstaden Smalvik til Karnak, tempelet lengst sør i Landet under isen. Leo må vere der innan vintersolkverv, det aller mørkaste døgnet Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Agnethe Jenssen

Agnethe Jenssen

Skrevet av 18. november 2014 av Agnethe Jenssen på Kjøllefjord skole

Svært spennende

Landet under isen: dødeboka handler om den utvalgte som skal reise på ei umulig reise til Landet under isen for å redde vennene sine og Smalvik. Den utvalgte er Leo Rubin, og han har med seg Alisha Rami, Bastian Halvorsen og August Folkestad.
Bobbin finner ut at han er den svarte engelen, og blir bedt av den rødkledde dama om å være på deres lag for å fange den utvalgte, noe han ikke vil. Han vil jo hjelpe vennen sin.
Magne Jerstand prøver å finne ut hvem som står bak saken om de som er fanget under isen. Og han leter etter dødeboka.

Forfatteren som har skrevet boka er Lars Mæhle. Denne boka her er bok 2 av landet under isen: dødeboka. Jeg vet ikke så mange bøker han har skrevet.
Han har skrevet første boka av landet under isen: dødeboka.
Boka var veldig fengende og bra. Mye spenning som gjorde at når man først begynte å lese var det vanskelig å legge boka fra seg.
Det var litt vanskelig å henge med i boka i begynnelsen, siden det er flere deler i den. Men jeg ble vant til det. Og det var tredje – person, og jeg er vant til Jeg – person.
Det er ei bok som tilhører en serie.

Det viktige boka sier meg er vel at man må tørre å kjempe og ikke gi opp.
boka forteller meg at man må kjempe for å vinne krigen, men det blir aldri helt fred.
Det er viktig å tenke på at man må være forberedt på hva som helst hele tiden. Man vet aldri.
Jeg anbefaler boka til alle, den er ufattelig bra.

Terningkast: 5


Ann-Celine

Ann-Celine

Skrevet av 12. november 2014 av Ann-Celine på Borge ungdomsskole

Jeg likte boka utrolig godt. Vanligvis leser jeg ikke mye nynorsk og heller ikke mye den type bøker, men denne boken overrasket meg.

Først når jeg så på boka tenkte jeg først og fremst at den så kjedelig ut, men så åpnet jeg den, med et ganske dårlig første inntrykk. Det eneste positive med den var at den var stor. Hvis du har "stor" bok, er det gjerne my tekst, mye du kan leve deg inn i og en stor handling.

Jeg klarte ikke å legge fra meg boka! Den ble bare mer og mer spennende! Fantasybøker gjør bare boka mer levende enn det de gjør i en realistisk bok.

Dødeboka, tok meg med på en reise jeg ikke vil glemme. Den er stuck i hodet mitt. Den hoppet veldig inn i handling, og det var irriterende. Siden jeg ikke hadde lest den første boka i Landet under isen-serien, visste jeg ikke mye om Leo Rubin. Plutselig skulle han bare ut på oppdrag, han hadde en stor rolle, men jeg visste jo nesten ingenting om den..?

Boka var til og med på nynorsk, men jeg følte ingen problemer med å lese den. Ellers var boka super. Dette er en bok jeg ville anbefalt med en gang, selv om jeg manglet litt informasjon.


Maiken Pedersen

Maiken Pedersen

Skrevet av 11. november 2014 av Maiken Pedersen på Kjøllefjord skole

Jeg savner å lese den

Landet under isen: Dødeboka, er den andre boka i serien Landet under isen. Boka er en fantasyfortelling og forfatteren Lars Mæhle har igjen bevist at dette er noe han kan.
Boka handler om Leo Rubin, den utvalgte, som må beskytte Smalvik mot ondskapen nok en gang. Han må legge ut på en ferd til landet under isen, og han må være der innen vintersolverv. Noen venner av Leo legger ut på ferden sammen med ham, og de må gjøre alt de kan for å hjelpe Leo på denne umulige reisen.

Denne boka er en tykk bok, men en veldig god og tykk bok. Den er på nynorsk, men det er ikke noe problem å komme gjennom den. Det er ganske korte setninger og det er ikke mange vanskelige ord. Det er heller ikke mange ord som er spesielle bare for denne boka. Boka er skrevet slik at den veksler mellom hvem man følger. Dette må man venne seg til hvis man er vant med å lese bøker som bare følger én person hele tiden. Det er nok lettere å lese denne hvis man har lest den første, men det går an å lese den likevel. Det tar bare litt lenger tid å komme inn i den.

Boka starter med en miljøskildring, men handlingen kommer raskt i gang. Man blir oppslukt av boka med det samme og den er vanskelig å legge fra seg. Det er lett å leve seg inn i boka, spesielt fordi det skjer noe hele tiden. Det er mye spenning og man blir ofte overrasket. Boka slutter overraskende, og den slutter slik at man skjønner at det kommer en til bok i serien.

Jeg synes denne boka er veldig kreativ og fantasifull, og jeg har aldri lest noe som ligner. Selvfølgelig er det mange bøker som handler om det gode mot det onde, men handlingen ligner ikke noen jeg har lest. Jeg tror også at denne boka og resten av serien kan bli fantastiske filmer.

Lars Mæhle har skrevet mange bøker, ikke bare denne serien. Han skriver på en slik måte som fanger deg inn i hans verden. Dette gjør han ved å holde på spenningen, og der hvor handlingen ikke er så spennende, skriver han på en måte som allikevel gjør den engasjerende. Man tror hele tiden at noe skal skje. Den er så god at jeg savner å lese den.

Selv om dette er en fantasybok, kan den likevel fortelle noe. Den forteller at men kan møte mange utfordringer når man er ung, og at man noen ganger er nødt til å møte dem, selv om det er vanskelig. Jeg synes boka passer for ungdom i alderen 13-17 år, og jeg vil definitivt anbefale boka videre. Spesielt til de som elsker å lese.

Det er spenning på hver side og man forsvinner inn i en annen verden. Derfor vil jeg gi denne boka terningkast 6.


Khyzia

Khyzia

Skrevet av 5. november 2014 av Khyzia på Åkra ungdomsskole

Dødeboka
Landet under isen-Dødeboka er den andre boken av to bøker som blei skrevet av Lars Mæhle. Sjangeren til boka er Fantasy med eit hint av krim. Fokuset av boka er hovudkarakteren ‘den utvalte’, Leo Rubin, men saman med han er det også ein del fokus på ein etterforskar som må hjelpe han på ein eller ander måte. Utover boka så får du lese meir om ein del karakterar, ein del av dei karakterane er frå den første boka. Vis du ikkje har lest den første boka så blir det litt forvirrande å forstå korleis karakterane heng saman, som for eksempel Bobbin, eg forstod aldri kven Bobbin var og korleis dei hang saman fordi eg har aldri lest den første boka. Noko anna som gjorde det litt vanskeleg med Bobbin var at det var ikkje så mange skildringar om han så det var vanskeleg å sjå han føre seg.
Eg må sei at starten på boka var ganske spennande, men etter kvart så blir det meir roligare og det tar lang tid før spenningen kjem tilbake, noko som gjorde det litt vanskeleg å lese seg gjennom heile boka, det var berre på slutten av boka at eg følte at eg ikkje kunne legge frå meg boka. Måten forfattaren har beskrevet forskjellige ting er ganske bra. Språket var greitt, ikkje for vanskeleg. Dei forskjellege plassane der dei banner var unødvendig og passa ikkje heilt til i boka.
Det var ikkje den beste boka eg har lest, greitt nok, men var ganske tungt å lesa. Ein stor bok som ikkje passer heilt for adle. Boken passer nok for ungdommar mellom 13-18 år. Eg gir boka terningkast tri.


Håvar Mørch-Reiersen

Håvar Mørch-Reiersen

Skrevet av 29. oktober 2014 av Håvar Mørch-Reiersen på Lom ungdomsskole

Går jorda under?

Landet under isen Dødeboka er ei fantasybok hadlar om ein ungdom som vil redde verden før den går under.
Boka kjem seint inn i handlinga, men når boka kjem inn i handlinga er ho spennande.

Vis flere anmeldelser

Til toppen