Kvartinger

Harald Rosenløw Eeg Aschehoug 2016 12 anmeldelser

Kvartingene kommer. Hver kveld, etter portforbudet, sniker Samuel seg ut. Han må skaffe medisiner. Han kjenner ruta, veit hvor han skal få tak i det søsteren trenger, kommer seg forbi kvartingene som holder byen fri for smitte. Men én natt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emma Sagdalen

Emma Sagdalen

Skrevet av 30. november 2016 av Emma Sagdalen på Åretta ungdomsskole

KVARTINGER
Boken handler om en gutt som heter Samuel, og om en epidemi som har utslettet hele Norge. Hver dag må Samuel ut å stjele medisiner til hand søster. Alle andre i byen, uten om han er smittet. Er han immun?
Jeg synes at boken er fint skrevet, og den kommuniserer fint med leseren. Boken starter veldig tregt, men det kommer seg etter hvert. Jeg kunne gjerne likt å få blitt litt mer kjent med hovedpersonene, fordi du får veldig lite informasjon om den så boken hadde kanskje blitt mer interessant om ting hadde blitt mer beskrevet. Den kunne også vært mer sammenhengende i starten og midtdelen.
Jeg synes ikke boken er verdig nok til å nomineres til årets ungdomsbok, men det er absolutt en bra bok. Jeg velger å gi boken en terningkast: 4.


Marina ruso

Marina ruso

Skrevet av 30. november 2016 av Marina ruso på Åretta ungdomsskole

Kvartinger er en bok som handler om Samuel som bor i blokkbyen sammen med faren og lillesøstera. Det er en epidemi som har smitta landet og hver kveld er det kvartinger som kommer og renser gatene. Søstera og faren er smitta og Samuel skaffer medisiner i skjul.
Jeg synes boka var spennende og forfatteren er veldig flink til å holde på spenningskurvene men det var noen få sider som bare var slitsomt å lese seg gjennom. Boken er i sjangeren dystopia hvor det er barn som er de smarte og tar ansvar og det likte jeg veldig godt. Minner meg mye om i morgen er alt mørkt så jeg føler ikke at boken var noe original. Forfatteren fikk med en god del vendinger og overraskende deler noe som ga meg lyst til å vite mer.
men alt i alt så er det en spennende bok, og den er godt skrevet. Så jeg vil gi boken terningkast 4-5


Julie Zhonling Nyhus

Julie Zhonling Nyhus

Skrevet av 28. november 2016 av Julie Zhonling Nyhus på Sør-Fron ungdomsskole

Generisk dystopibok

Kvartinger er ei bok som er sett i ein kanskje ikkje så langt unna framtid. Nesten heile Noreg har dødd ut etter ein epidemi og regjeringa har gått til ekstreme tiltak for å unngå ein ny ein. Boka følgjer Samuel som bur i Blokkbyen saman med faren og søstra si. Men det ingen veit er at Samuel sniker ut om natta, samtidig som dei raudkledde spylar gatene med antibac, for å stele medisiner til søstra som allereie er sjuk. Ei natt går det ikkje som planlagt og Samuel begynner å avdekke løyndomen regjeringa har holdt fra folket.

Boka starter litt tregt, med mykje forklaring i starten. Eg kunne tenkje meg å bli kjent med karakterane betre, mange av dei føles det som om dei var laga ut frå formålet deira istadenfor å forandre formålet til å passe kva karakterane ville gjort. Noko som skapar ein forrvirrande setting.

Språket i boka er nokså normalt vil eg seie. Det er mykje skildringar nokre stader, nesten for mykje, ettersom at samanlikningar etter samanlikningar kjem på rekke og rad. Medan andre gonger er det lite.

Kvart kapittel virka som om det skulle ende på ein cliffhanger, og nokre stader kunne eg ikkje leggje frå meg boka, men dei fleste gongene var det ikkje eit problem.

Kvartinger er ikkje noko eg vil seie er minneverdig, og den druknar i mange andre dystopiske/post-apokalytiske bøker med meir eller mindre same handling.

Terningkast: 3


Arwe Szygenda

Arwe Szygenda

Skrevet av 18. november 2016 av Arwe Szygenda på Sør-Fron ungdomsskole

Kvartinger

Samuel må ut hver dag for å stjele medisiner til Søs. Rottefeberen har rammet mange men ikke han. Er han imun? Og hvem er de rødkledde som desinfiserer gatene hver dag for å ungå en ny epidemi?

"Kvartinger" er en spennende bok som fanger leseren og er bra skrevet. Starten passer sammen med resten av boka. Slutten var litt brå og jeg synes den kunne vært litt mer forklarende. Den passer til de fleste som liker å lese. Den er beskrivende og forklarende og kan i noen deler av boka virke veldig troverdig.

Terningskast: 5


Emil Peter Nitschke Rolstad

Emil Peter Nitschke Rolstad

Skrevet av 7. november 2016 av Emil Peter Nitschke Rolstad på Sør-Fron ungdomsskole

Kvartinger- en spennende fantasybok

Kvartinger handler om Samuel som bor i blokkbyen, med en syk far. Han har en lillesøster som han må hente medisiner til ofte, men en dag skjer det noe som forandrer alt.

Kvartinger er en middels lest bok, og når man har lest den sitter den godt igjen i minnet. Boka har et bra skrevet språk, og ganske gode skildringer. Skildringene vil jeg si nesten var det beste med boka, forfatteren skiller alle personene veldig godt, og beskriver Situasjonene bra også. Jeg syns at slutten var den best skrevde delen av boka, fordi de var veldig oversiktlig og endte bra. Men det blir litt vanskelig å følge med i boka, fordi det skjer så mange ting på en gang. Jeg datt ut flere ganger fra handlingen, mest midt i og begynnelsen av boka.

Jeg Anbefaler denne boka til alle ungdommer som liker spennende-fantasybøker, jeg gir denne boka terningkast 5 fordi boka var litt forvirrende på begynnelsen og i midten av boka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen