Kvartinger

Harald Rosenløw Eeg Aschehoug 2016 12 anmeldelser

Kvartingene kommer. Hver kveld, etter portforbudet, sniker Samuel seg ut. Han må skaffe medisiner. Han kjenner ruta, veit hvor han skal få tak i det søsteren trenger, kommer seg forbi kvartingene som holder byen fri for smitte. Men én natt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Edvarda Bakke Fjær

Edvarda Bakke Fjær

Skrevet av 4. november 2016 av Edvarda Bakke Fjær på Rørvik skole

Dyster spenning
Boka handler om Samuel som må skaffe medisiner til søstera si, etter at en epidemi har gitt seg. Gjennom hele boken møter Samuel på flere utfordringer og valg. Jeg synes forfatteren tok med så mye på en gang så det ble litt rotete. Ellers så var boka spennende å lese. Det var mange spenningstopper på slutten av kapitlene, men når det da kom et nytt kapittel var de på en helt ny plass og noe helt nytt var på vei til å skje. Denne boken kan minne veldig om i morgen er alt mørkt, men jeg valgte å lese denne for den virket litt annerledes. Jeg vil gi denne boken terningkast 4,5. Denne boka passer for både jenter og gutter, og for de som liker spenning og litt grøsser.


Kaja Skikkelstad

Kaja Skikkelstad

Skrevet av 14. oktober 2016 av Kaja Skikkelstad på Søndre Land ungdomsskole, 9A

Spenningsromanen Kvartinger handler om Samuel og lillesøsteren hans som er smittet av den nye epidemien/smitten. Men det er det ingen som vet. Utenom Samuel. Og faren, som låser seg inne på et av rommene i leiligheten for å beskytte dem. Han er også smittet. Samuel har fått beskjed om å passe på søsteren. Hun trenger medisiner, og han prøver så godt han kan, frem til den dagen han våkner opp midt på kjøkkengulvet, og alt blir plutselig ikke like lett lenger.
Boka begynner bra, og det tar ikke lang tid før man er inne i en spennende handling. Forfatteren har laget mange spenningskurver som gjør det lettere for leseren og leve seg inn i boka. Han klarer å holde på spenningen, og han avslører ikke ting for fort i de fleste spennende handlingene. Boka var vanskelig å legge fra seg på noen tidspunkt, der kapittelet endte brått eller uventet, eller der det skjedde en ekstra spennende handling. Skildringene og beskrivelsene av miljøet, karakterene og handlingene er bra, og skaper bilder i hodet til leseren. Slutten på boka er overraskende, og de siste kapitlene er spennende, og det skjer mye. Boka er lettlest, og forfatteren bruker flere ungdommelige ord.
Boka passer til både jenter og gutter.

Boka er veldig bra, men kan av og til bli litt trøttende og langtekkelig, selv om forfatteren er flink til å skildre de ulike tingene som skjer. Derfor gir jeg boka terningkast 4/5.

Til toppen