Kvartinger

Harald Rosenløw Eeg Aschehoug 2016 12 anmeldelser

Kvartingene kommer. Hver kveld, etter portforbudet, sniker Samuel seg ut. Han må skaffe medisiner. Han kjenner ruta, veit hvor han skal få tak i det søsteren trenger, kommer seg forbi kvartingene som holder byen fri for smitte. Men én natt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emmik Remen

Emmik Remen

Skrevet av 15. januar 2017 av Emmik Remen på Hovedgården ungdomsskole

KVARTINGER
Forfatter:Harald Rosenløw Eeg
Forlag: Aschehoug
Årstall.2016
Sidetall:264

Kvartinger er en bok som handler om Samuel. Samuel bor i en leilighet i en blokkby sammen med søsteren og faren. Søsteren og faren er begge syke etter å ha blitt smittet av Rottempiaden som for alvor har slått til og skaper vanskeligheter over hele verden. Hver eneste natt kommer kvartingene ut på gaten og sprayer antibac. Samtidig må Samuel ut og stjele medisiner til søsteren sin, men en dag når Samuel skal ut å hente medisiner skjer det noe spesielt og ekstraordinert som forandrer livet til Samuel. Konsekvensene blir store og folk leter etter Samuel. Samuel blir redd og og skeptisk over hva som kommer til å skje videre.

Kvartinger er en spenningsroman som er skrevet av Harald Rosenløw Eeg. Jeg synes boken starter med litt lite spenning og futt. Det blir for mye av det samme og spenningen kommer ikke før langt inni boken noe som gjør den litt langtekkelig i første halvdel og for meg var det litt frustrerende. Jeg skulle ønske det var flere dramatiske handlinger tidligere i boken fordi da hadde boken hevet seg mye og passet enda bedre for meg som leser.

Boken hadde noen bra ting som reddet boken synes jeg. Blant annet synes jeg at språket til forfatteren var ekstremt bra og boken var for det meste lettlest, men selvom den var lettlest så klarer den ikke å engasjere meg i første halvdel når spenningsnivået er lavt. Likevel klarer forfatteren og øke spenningsnivået og i kombinasjon med den lettleste skrivemåten ender den opp som en helt grei bok. På tross av at boken var treg og du følte at du aldri kommer helt inn i det så har boken en fantastisk god avslutning. Plutselig blir spenningen høy og dramatiske ting gjør at det blir en helt ny hverdag for Samuel. På bakgrunn av den gode avslutningen og at den var lettlest og godt skrevet vil jeg gi denne boken en svak 4 på terningen. God bok absolutt, kanskje litt for stusselig for meg da jeg ikke følte at jeg kom ordentlig inn i boken før mot slutten.


sigurd

sigurd

Skrevet av 15. desember 2016 av sigurd på Torstad ungdomsskole

Kvartinger
Boken handler om Samuel. Han bor i en leilighet i blokkbyen sammen med faren og søsteren, begge er syke. De har blitt smittet av den store rotteepedemien som truer verden. Hver natt kommer kvartingene ut i gatene og sprayer antibak. Hver dag stjeler Samuel medisiner til søsteren sin, men en dag forandrer alt seg.
Kvartinger er en fantasi bok av Harald Rosenløv Eeg. Boken er littvanskelig og skjønne i starten, men man kommer inn i den etter vert. Språket er ment for ungdommen og barn. Det er ikke noen vanskelige ord eller noe sånt. Boken er spennende, men blir litt surrete og vanskelig å forstå etter vert. Etter at man er kommet ca. halvveis i boken begynner å forstå mer og boken blir vanskelig å legge fra seg. Jeg vil si at boken er ment for både gutter og jenter i 12 års alderen.
Terningkast:4


Elise Rotmo

Elise Rotmo

Skrevet av 15. desember 2016 av Elise Rotmo på Sør-Fron ungdomsskole

Kvartinger, en helt OK bok

Boken handler om Samuel, som må ut å stjele medisiner til søsteren som er syk. Moren døde av den samme epidemien som søsteren har og alle er redde for å bli smittet. Men hva gjør egentlig kvartingene ute på natten? Og hva er det som gjør at Samuel ikke kan bli smittet?

"Kvartinger" er en roman i sjangeren dystopier.

Boken har en spennende start med mange spenningstopper og forfatteren er god til å skildre. Men boken er litt rotete iblant, det er vanskelig å få med seg alt som skjer i boka og "Kvartinger" er også kjedelig å lese i lengden.

Terningkast : 3


tuva kristin

tuva kristin

Skrevet av 14. desember 2016 av tuva kristin på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Kvartinger
Forfatter: Harald Rosenløw Eeg, Aschehoug 2016
Kvartinger er en spenningsroman. Hovedpersonene i boka er Samuel og lillesøstera hans som er smittet av epidemien. Samuel må kjempe seg til for å få medisiner til Søs. Epidemien rammer mange, men ikke han. Hvorfor? og hvem er de rødkledde? Boka er litt forvirrende på starten og midt i boka. Forfatteren er god til å skildre personene i boka. Starten av hvert kapittel er veldig forvirrende, du vet ikke helt hvor personene i boka befant seg. Men det var mange spenningstopper i boka, og forfatteren avslørte ikke for mye. Sånn at du bare måtte få med deg resten, og finne ut hva som skjer videre.
Terningkast: 3/4


Bjørn Stubrud

Bjørn Stubrud

Skrevet av 30. november 2016 av Bjørn Stubrud på Åretta ungdomsskole

En crazy distopibok, Den ekte!!!

Kvartinger handler om Samuel som bor i blokkbyen, med en syk far. Han har en lillesøster som han må hente medisiner til ofte, men en dag skjer det noe som forandrer alt. Jeg synes forfatteren tok med så mye på en gang så det ble litt rotete. Ellers så var boka spennende å lese. Det var mange spenningstopper på slutten av kapitlene, men når det da kom et nytt kapittel var de på en helt ny plass og noe helt nytt var på vei til å skje. Denne boken kan minne veldig om i morgen er alt mørkt, men jeg valgte å lese denne for den virket litt annerledes.
Boka er veldig bra, men kan av og til bli litt trøttende og langtekkelig, selv om forfatteren er flink til å skildre de ulike tingene som skjer. Derfor gir jeg boka terningkast 4/5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen