Kunsten å tryne

Jan Tore Noreng Gyldendal 2020 16 anmeldelser

Da skolen begynner igjen etter sommeren, har noe forandret seg. Plutselig vil de mest populære jentene i klassen henge med Samuel og Jonas. Men Samuel klarer bare å tenke på den mystiske jenta han møtte på byggeplassen. Hvem er hun? Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Abdi

Kunsten å tryne

Skrevet av 30. november 2020 av Abdi på Grim skole, 8. klasse

Tittel: Kunsten å tryne
Forfatter: Jon Tore Noreng
Forlag: Gyldendal
Sider: 205
Sjanger : Ungdomsroman

Boken handler om to gutter som heter Samuel og Jonas. Samuel og Jonas er ikke så populære når det kommer til jenter. Men det forandra seg etter sommerferien. De to populære jentene begynner jentene og flørte med Samuel og Jonas. Samuel og jonas holder på med parkour i flere år nå. Før sommerferien var de to små to pinner men etter sommerferien har de to fått svære bryst og arm muskler. Jonas holder på med en annen jente i mens Samuel prøver og finne ut hvem ho mystiske jenta er.Samuel finner ut hvem ho mystiske jenta er så skjer det noe…..

Finn ut hva som skjer selv med og lese boka

Jeg synes boka er veldig gøy den var veldig spennende fordi jeg driver med parkour selv. Boka var litt kjedelig i begynnelsen men når du kommer til midten. Fy fader den er bedre enn Amuletten også. Men den har en veldig trist avslutning.


Peteris Gaitnieks

“Faen”

Skrevet av 20. november 2020 av Peteris Gaitnieks på Hommelvik ungdomssskole

Tittel: Kunsten å tryne
Forfatter: Jan Tore Noreng
Forlag: Gyldendal
Sider: 205
Sjanger: Ungdomsroman

Boken handler om Bestevennene Samuel og Jonas. De har aldri vært populære blant jentene men i år har alt snudd om. Samuel og Jonas har holdt på med parkour i flere år men aldri har det vært så populært! Plutselig flørter de populære jentene med dem, selv om det var de som har ignorert dem i flere år. Senere møter de en mystisk jente på toppen av en halvferdig bygning. Dette greier ikke Samuel slutte å tenke på.

Boken starter ganske rett på, og det er mye spenning i den. På starten var det ikke så mye som skjedde, men litt senere ut i boken var det veldig vanskelig å legge den fra seg. Spenningskurven begynner å stige opp når de møter en mystisk jente på toppen av en uferdig bygning, og går veldig brått ned på slutten av boken. Det skjer veldig mye som kunne ha skjedd i virkeligheten, og detaljene er veldig godt beskrevet. Språkbruket er veldug ungdommelig og de bruker ordet “Faen” veldig mye.

Jeg anbefaler denne boken fordi at den kan være noe ungdommer kan kjenne seg igjen i. Boken er lettlest og interessant. Derfor tror jeg den passer for ungdommer som kanskje ikke liker å lese så mye.

Terningkast: 5


Vegard Hardersen Pettersen

kunsten å tryne

Skrevet av 20. november 2020 av Vegard Hardersen Pettersen på Seljestad ungdomsskole

Bok anmeldelse av kunsten å tryne

Boka handler om en gutt som heter Samuel og vennen Jonas som var i bobla sammen. De er ikke noe populær i tillegg til at de var helt uinteressert i jenter, men på skolestart etter sommeren hadde det forandret seg. To populære jenter Helene og Anette begynner å prate med Samuel og Jonas, med det samme blir Samuel sammen med en mystisk jente han møtte på en byggeplass. Sammen drar de på en fest med Jonas hvor det skjer noe uventet som gjør vennskapet mellom Jonas og Samuel vanskelig

Jeg synes boka starter litt treig og kjedelig, men man må bare lese litt så blir det litt mer spennende. Boka handler om kjærlighet og vennskap og det er ganske kjedelig for meg, men for de som liker sånt så anbefaler jeg denne

Terningkast: 3


Martin

Bobla forandrer seg

Skrevet av 19. november 2020 av Martin på Hommelvik ungdomssskole

i boka her får vi vite om livet til Samuel. en ungdom som liker å holde på med parkour med beste kompisen sin Jonas. Gjennom sommeren har de to trenet mye på parkour og har fått en bedre kropp. De har aldri vært populær, de hadde alltid sin egen boble som de holdte seg i sammen. moren til Samuel viste at jentene i klassen ville se på dem annen måte. da skolen startet forandret livet til Jonas og Samuel. bobla forandre på seg.


Emil

Prøv igjen!

Skrevet av 19. november 2020 av Emil på Hommelvik ungdomssskole

"Kunsten å tryne" er en ungdomsbok som ble skrevet av Jan Tore Noreng.

Sjangeren på boka er ungdom.

Boka handler om en gutt som heter Samuel og vennen Jonas som var i bobla sammen. De hadde aldri vært noe særlig populære i tillegg til at de var helt uinteressert i jenter, men på skolestart etter sommeren hadde det forandret seg mye. To populære jenter, Helene og Anette hadde plutselig begynt å snakke med Samuel og Jonas, med det samme ble Samuel sammen med en mystisk jente han møtte på en byggeplass. Sammen drar de på en fest med Jonas hvor det skjer noe veldig uventet og gjør vennskapet mellom Samuel og Jonas vanskelig.

Jeg synes boka starter ganske beskrivende og treig og det tok litt tid før handlingen ble spennende. En god del inn i boka skjedde det en hendelse som satte i gang spenningen. Spenningen i boka holdte seg ganske jevnt fra hendelsen og til spenningstoppen. Da spenningen begynte var den gripende og det var veldig vanskelig å legge fra seg boka. Slutten på boka var uventet og brå. Jeg mener at boka var lett å leve seg inn i fordi handlingen var veldig ekte og det hadde ikke vært usannsynlig om det hadde skjedd på ekte. Begynnelsen, midten og slutten passer godt sammen og karakteren passer bra til språket i boka. Jeg synes boka var lett å lese fordi den var skrevet på et ungdommelig språk og ikke lange, tungvinte setninger. Og siden språket er veldig ungdommelig, var det litt banning innimellom, men det passer bra til bokas handling.

Boka handler om kjærlighet og vennskap. Jeg tror forfatteren har skrevet den for å fortelle hvordan det er å være i ungdomsalderen, og hvis det skjer noe dumt må man prøve på nytt. Den sier mye som ungdom liker å lese om. Jeg synes bokens styrke var at den holdte et jevnt spenningsnivå fra midtdelen og til avslutningen. Noe som irriterte meg var slutten på boken. Jeg anbefaler boken til ungdommer som liker ungdomslivet og hvordan det er å være tenåring. Jeg tror denne boka kan gjøre det bra som kandidat av U-prisen.

Jeg gir den terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen