Kulden er de andre

Cornelius Jakhelln Cappelen Damm 2016 17 anmeldelser

I perioden 1994-1997 skrev Cornelius Jakhelln en del dikt i ungdomstiden. Diktene kretser rundt ungdomstid, det å føle seg utenfor og søke etter identitet i et mer og mer ekstremt tankegods og miljø.

Hvordan skrive en anmeldelse?

Eskild Jansen

Eskild Jansen

Skrevet av 25. oktober 2016 av Eskild Jansen på Åretta ungdomsskole

Kulden er de andre (?)
kort og fort fortalt er boka dikt på hver eneste side som Cornelius skrev som ungdom rundt 1994-1997.
De er fine til inspirasjon og du leser ut boka på 5-7 minutter. Diktene er ganske bra lagd, men jeg er en sånn person som ikke leser dikt så det er blandede følelser for boka
Jeg gir ternings kast 3,5


Emma Høgbakken

Emma Høgbakken

Skrevet av 13. oktober 2016 av Emma Høgbakken på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Annmeldelse 4

Tittel: Kulden er de andre
Sjanger: Dikt
Forfatter: Cornelius Jakhellen

Boken består av en del dikt som Cornelius skrev i en periode mellom 1994 og 1997 i ungdomstiden sin. Sånn ca. 20 år senere gir han ut diktene sine samlet i denne boken.
Diktene handler om ungdomsårene hans, hvordan det er å føle seg utenfor og å ikke bli sett, og om å søke etter hvem man er og hvorfor man er den man er. Den handler også om kjærlighet og fristelser i ungdomstiden.
Jeg synes den var veldig bra skrevet og diktene var spennende og unike på sin måte. Det stemte med både tanker og følelser man har som ungdom, og jeg kjente meg igjen i mye av det.
Boken var veldig kort og på hver side var det plassert et dikt. Jeg kom meg veldig fort igjennom boken, og var ferdig på maks et kvarter. Det at boken var såpass kort gir en liten minus synes jeg, for jeg skulle så klart ønske at det hadde vært et par flere dikt i boken.
Jeg synes boken passer til ungdommer i en alder av 13 til 16 år som innereserer seg i dikt og i ungdomstiden. Jeg synes også den passer god til voksene som vil se tilbake på ungdomsårene sine.
Jeg gir boken terningkast 4/5

Til toppen