Kulden er de andre

Cornelius Jakhelln Cappelen Damm 2016 17 anmeldelser

I perioden 1994-1997 skrev Cornelius Jakhelln en del dikt i ungdomstiden. Diktene kretser rundt ungdomstid, det å føle seg utenfor og søke etter identitet i et mer og mer ekstremt tankegods og miljø.

Hvordan skrive en anmeldelse

william

william

Skrevet av 4. november 2016 av william på Søndre Land ungdomsskole, 9B

boka var ganske lett og lese fordi det var ikke så mye tekst på vær side og det var vanskelig å forstå. jeg forstod ikke så mye av boka fordi jeg er ikke så glad i dikt.

Det som var bra med boka var at det ikke var så mye tekst på vær side og at den ikke var så stor.Det som var dårlig var at det var forskjellige dikt på vær side hele tiden. Språket i boka var gammeldags og vanskelig å forstå. det var mye som jeg ikke gjønte som sto i boka og den var ikke så morsom som de andre bøkene jeg har lest.
jeg gir boka terningkast 2 fordi den var ikke så bra.


Malene Jebsen

Malene Jebsen

Skrevet av 3. november 2016 av Malene Jebsen på Midtstuen skole

En diktsamling

TITTEL: Kulden er de andre

BOKA: Boka er en samling av dikt skrevet for hånd av Cornelius Jakhelln i årene 1994-1997.

SPRÅK: Språket var mange steder gammeldags og vanskelig å forstå. Siden boka bestod av dikt var det veldig varierende om det var lange eller korte vers. Noen sider hadde mye tekst, mens andre sider bare hadde fire linjer. Det var mye språklige bilder og metaforer i diktene. Boka er skrevet veldig spesielt og unikt ved at den inneholder dikt fra ulike datoer og år som ikke alltid var tilknyttet hverandre.

ORIGINALITET: Boka er veldig unik og original. Jeg har ikke lest lignende diktbøker for ungdom før. Så forfatteren har vært kreativ med å samle sammen dikt han skrev da han var yngre sammen i en bok.

OPPLEVELSEN AV BOKA: Boka bestod av dikt som ikke hadde mye tilknytning til hverandre. Derfor ble det ikke fortalt en historie og det var ikke noe spenningskurve eller høydepunkt. Dette gjorde at jeg synes boka ble uinteressant.
Noen av diktene hadde sterkt budskap, mens andre forstod jeg ikke noe av og var forvirrende. Dette gjorde det trøttende for meg å lese videre. Det var ingenting i innholdet som gjorde at jeg fikk lyst til å lese videre. Det var ikke spørsmål jeg ville vite svar på som det pleier å være i andre bøker. Grunnen til dette er jo fordi boka bestod av dikt som mange steder ikke hadde sammenheng med hverandre.

TOTALVURDERING: Boka var ikke noe spennende. Mange av diktene ga ikke mening og var forvirrende og skrevet på en litt gammeldags måte. Det var noen få av diktene som hadde sterkt budskap og som var godt skrevet. Disse diktene jeg likte jeg godt, men det var få av dem. Jeg synes boka ble uinteressant da den ikke fortalt en fortelling. Derfor anbefaler jeg den ikke til andre og gir av denne grunn terningkast: 3


Margrethe Sunde

Margrethe Sunde

Skrevet av 3. november 2016 av Margrethe Sunde på Torstad ungdomsskole

Kulden er de andre er skrevet av Cornelius Jakhellin. Det er en diktbok, med et kort dikt på hver side. Diktene er fra 1994-1997. «Outsider. Solidaritet er å stå sammen om retten til å bryte ut av fellesskapet.» «Upopulær i klassen. Ennå snakkes det om den ene Den farlige som ikke gjør som alle andre. Ennå snakker den ene om utestengningens glemte kunst.»
Diktsamlingen har et veldig kort dikt på hver side, som handler om alt mulig. Noen av diktene kan man kjenne seg igjen i, andre skjønner jeg ikke engang hva det handler om eller hva budskapet er. Det er mange ord i diktene jeg ikke vet hva betyr, så det gjorde at man ikke forsto helheten av de diktene. Når jeg leste et dikt fikk jeg med meg alt innholdet, men når jeg leste neste dikt hadde jeg allerede glemt hva det forrige handlet om. Jeg syns det ble for mange dikt som var for korte.
Jeg føler at denne boka ikke vil være interessant for mange ungdom. Noen digger sikkert å lese dikt, derfor vil denne boken være helt perfekt for dem. Jeg likte ikke boken så godt, jeg liker bedre bøker som har en handling, men samtidig så var det noen dikt som jeg syns beskriver ungdom nå til dags, som jeg likte veldig godt.
Terningkast: 3-


Arwen Szygenda

Arwen Szygenda

Skrevet av 2. november 2016 av Arwen Szygenda på Sør-Fron ungdomsskole

Dikt med fokus på negative handlinger?

Kulden er de andre er ei bok med fantasifulle dikt som uttrykker tanker og følelser. De gir ikke alltid mye mening på grunn av vanskelige ord og ord jeg ikke engang viste fantes. Diktene er ellers ofte litt dystre stemt men er godt satt sammen. De er veldig korte og dermed lettere å lese av den grunn.

Terningkast: 4


Ragnhild Bjormyr

Ragnhild Bjormyr

Skrevet av 28. oktober 2016 av Ragnhild Bjormyr på Sør-Fron ungdomsskole

Mørke tanker

Boka er en diktsamling skrevet av Cornelius Jakhelln da han var ungdom. Det er mange mørke dikt og du merker de ikke er skrevet når han var veldig glad.

Cornelius har skrevet mange bra dikt. I dikta reflekterer han over hvordan det er å ikke være perfekt, noe jeg mener er bra. Han har delt boka bra opp i deler med spesielle temaer og det er lett og finne fram. En diktsamling er noe jeg ikke leser til vanlig så det var greit å prøve. Diktene hans har en del vanskelige ord, men de er korte og ryddig oppsatt.

Diktsamlinga ble jeg overrasket positivt over. Mange diktsamlinger er helt umulige å forstå, men her er det helt greit og forstå den.
Terningkast 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen