Krüger og Krogh 2 (Spøkelseståken)

Bjarte Agdestein, Endre Skandfer, Ronald Kabicek Egmont 2018 10 anmeldelser

En søndagskveld, høsten 1964, må spesialetterforskerne Jacob Krüger og Otto Krogh rykke ut til Akersberget, sentralt i Oslo. Her ligger byens eldste bygning, Gamle Aker Kirke, omkranset av en dyster kirkegård. Nå sier vitner at de har hørt dype drønn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Brage F. Søyland

Brage F. Søyland

Skrevet 12. desember 2018 av Brage F. Søyland på Ruseløkka skole, 10A

NORGES HEMMELIGE HELTER!

Kort og spennende tegneserie av Kabíček, Skandfer og Agdestein.
En ung gutt løper rundt på kirkegården en kveld, da han plutselig ser demoner reise seg opp av graven. Da tar Krüger og Krogh saken i egne hender for å finne ut av dette mysteriet. De rykker ut til Akersberget en søndagskveld, høsten 1964, midt i Oslo. Byens eldste bygning, midt på en dyster kirkegård.
Krüger og Krogh forsøker mange metoder for å oppklare mysteriet, men når de får hjelp av dama til Krüger, Julie. Hun er arkeolog og er til stor hjelp med byens historie og gamle myter om Akersberget.
God underholdning, i hvert fall om du liker tegneserier. Elsket vitsene til Krüger. Nydelige ganske tørre pappavitser. Finnes ikke noe bedre!
Til tider noen vanskelige ord, men jeg synes det ikke var så mange karakterer, og det var god oversikt i boka. Innholdet er lett å forstå og lett å leve seg inn i.
Her er det mulighet å lære noen myter, samt litt historie og få en liten haha her og der. Jeg likte bok godt.
Terningkast: 5


Ragnhild

Ragnhild

Skrevet 11. desember 2018 av Ragnhild på Surnadal ungdomsskole

Krüger og Krogh 2 (Spøkelseståken)

Ei ganske bra teineseriebok!

“Krüger og Krogh” handlar om to menn som heiter Krüger og Krogh dei er hemmelege agentar. Ein søndagskveld, hausten 1964, må spesialetterforskarane Krüger og Krogh rykke ut til Akersberget, sentralt i Oslo. Her ligger Gamle Aker kyrke, omkranset av ein dyster kyrkjegard. Kva vil skje med Krüger og Krogh?

“Krüger og Krogh” har 64 sider og er på bokmål. Boka hadde ikkje noko kapittel, men boka hadde sidetal. Midt i boka skjedde det eit drap på kyrkjegarden, da fekk eg lyst til å lese meir fordi eg ville høyre kven mordaren var.

Det beste med boka er at ho er ganske kort sån at alle kan lese den. Boka hadde også menge fine blider. “Krüger og Krogh” hadde mykje betre oversikt enn Sabotør som også er med i U-prisen. Eg liker eigentleg ikkje så godt teikneserie, men denne boka ver ikkje så verst.

Det eg ikkje likte med boka var at det kom nye folk inn i boka heile tida.

Terningkast:4 eg trur ikkje denne boka er ei vinner bok, men eg tru den kan komme langt i U-prisen


Natalie Johnsen

Natalie Johnsen

Skrevet 7. desember 2018 av Natalie Johnsen på Harestua skole

Jeg syns boka var bra. Jeg likte historien, og at den er basert på en sann historie. Man ble revet med og interessert i hva som skjer. Men jeg syns dem bytta handling veldig fort. Jeg syns forfatteren burde ha et mer naturlig handlingsbytte.
Terningkast: 4


Eskild_Fredriksen

Eskild_Fredriksen

Skrevet 6. desember 2018 av Eskild_Fredriksen på Harestua skole

Kruger og Krogh er en bok for en som er interessert i historie, myter, gamledager og fantasi basert på virkeligheten. Den hadde et språk som kan relateres fra både gamle og nyere tider. Den hadde bra med tekst som passet fint til bildene. Den hadde også fine beskrivende handlinger. Det som kunne vært bedre var at den skiftet handling veldig fort. Man fikk ikke helt til å se for seg hva som skjer og hvor de var ordentlig før de skiftet handling. Den hadde også ganske vanskelig språk som kan være vanskelig å skjønne.
Jeg vil gi boka terningkast 4


Kenza Malén Seba

Kenza Malén Seba

Skrevet 4. desember 2018 av Kenza Malén Seba på Ruseløkka skole, 10A

SPØKELSESTÅKEN

Boka Krüger og Krogh “spøkelseståken” er en norsk tegneserie laget av Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabíček.

Året er 1964. Spesialetterforskerne Jacob Krüger og Otto Krogh rykker ut til Aker kirke. Kirke gården er dyster, mistenkelig og skummel. Vitner forteller de har hørt høye lyder fra berget. Folk har opplevd å se skikkelser i kirkegården og lukten av en svovelstinkende tåke.

Etterforskerne Krüger og Krogh drar til kirkegården. De merker fort lukten av svovel og får etter hvert øye på skikkelsene. De må etterforske på byens historie, religion, vitenskap og myter. Julie, kjæresten til Jacob Krüger merker etter hvert at Jacob holder mange hemmeligheter for henne. Hun blir mistenkelig i og med at han aldri vil fortelle helt nøyaktig hva han jobber som.

Jeg syns boka var veldig interessant og lett å lese. Denne boka passer definitivt for deg som er opptatt av mysterier, action og eldre historie. Boka ligger på omtrent 80 sider så den tar ikke svært lang tid å lese.

Det eneste jeg har å trekke den ned for er at den for min del ofte kunne bli litt vanskelig å forstå. Det var ofte setninger eller vitser jeg ikke forstod og enkelte ord jeg ikke forstod. Alt i alt, ganske bra tegneserie. Anbefaler å lese den.

Terningkast 4

Til toppen