Krüger og Krogh 2 (Spøkelseståken)

Bjarte Agdestein, Endre Skandfer, Ronald Kabicek Egmont 2018 12 anmeldelser

En søndagskveld, høsten 1964, må spesialetterforskerne Jacob Krüger og Otto Krogh rykke ut til Akersberget, sentralt i Oslo. Her ligger byens eldste bygning, Gamle Aker Kirke, omkranset av en dyster kirkegård. Nå sier vitner at de har hørt dype drønn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Robin

Robin

Skrevet av 14. desember 2018 av Robin på Harestua skole

Boka var spennende, men jeg syntes det var litt for lite spenning i den. Boka vil passe for ungdommer som liker mysterier og sånt. Jeg gir boka terningkast 4, fordi den var kort og bra skrever, samtidig som den var litt spennende, men den var ikke noe for meg.


Agnes

Agnes

Skrevet av 13. desember 2018 av Agnes på Ruseløkka skole, 10A

Krüger og Krogh 2 (spøkelseståken) er en norsk tegneserie som er laget av Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabicek. Den har 64 sider og er skrevet på bokmål.

Handlingen foregår i 1964. En ung gutt løper rundt i kirkegården til Gamle Aker Kirke og får øye på noen skumle skikkelser kledd i svart som stiger opp fra graven, bærende på en kiste. Vitner har fortalt at det ligger en slags “spøkelseståke” rundt kirken og at det lukter sterkt av svovel. Det var også blitt fortalt at det hadde kommet dype drønn fra Akersberget. Spesialetterforskerne Jacob Krüger og Otto Krogh bestemmer seg for å ta saken i egne hender.

Jacob og Otto drar til kirkegården for å undersøke og får fort øye på skikkelsene. De bruker flere ulike metoder for å prøve å løse mysteriet, og ingen får vite om oppdraget deres. Kjæresten til Jacob, Julia, merker at han skjuler noe og blir veldig mistenksom. Likevel viser det seg at Julia, som er arkeolog og vet mye om norsk historie kan være til god hjelp …

Boka var spennende og morsom å lese, og den var ikke for lang. Det var vanskelig å legge den fra seg, for jeg ble så spent på hvordan det skulle ende. Jeg likte også veldig godt illustrasjonene, og teksten passet bra til bildene. I tillegg til dette var denne tegneserien veldig lærerik. Man får lære om overtro og ulike myter fra middelalderen, men også Oslos historie.

Det eneste jeg vil trekke ned på er vitsene som ble brukt i boka. Mange av dem var ganske tørre og det var en del ting jeg ikke forstod. På den andre siden er det nok mange som har den typen humor som vil få glede av disse vitsene, det var bare ikke helt noe for meg.

Alt i alt var dette en veldig bra og underholdende bok som jeg anbefaler sterkt dersom du liker tegneserier og interesserer deg for gamle historier og myter.

Terningkast: 5


Brage F. Søyland

Brage F. Søyland

Skrevet av 12. desember 2018 av Brage F. Søyland på Ruseløkka skole, 10A

NORGES HEMMELIGE HELTER!

Kort og spennende tegneserie av Kabíček, Skandfer og Agdestein.
En ung gutt løper rundt på kirkegården en kveld, da han plutselig ser demoner reise seg opp av graven. Da tar Krüger og Krogh saken i egne hender for å finne ut av dette mysteriet. De rykker ut til Akersberget en søndagskveld, høsten 1964, midt i Oslo. Byens eldste bygning, midt på en dyster kirkegård.
Krüger og Krogh forsøker mange metoder for å oppklare mysteriet, men når de får hjelp av dama til Krüger, Julie. Hun er arkeolog og er til stor hjelp med byens historie og gamle myter om Akersberget.
God underholdning, i hvert fall om du liker tegneserier. Elsket vitsene til Krüger. Nydelige ganske tørre pappavitser. Finnes ikke noe bedre!
Til tider noen vanskelige ord, men jeg synes det ikke var så mange karakterer, og det var god oversikt i boka. Innholdet er lett å forstå og lett å leve seg inn i.
Her er det mulighet å lære noen myter, samt litt historie og få en liten haha her og der. Jeg likte bok godt.
Terningkast: 5


Ragnhild

Ragnhild

Skrevet av 11. desember 2018 av Ragnhild på Surnadal ungdomsskole

Krüger og Krogh 2 (Spøkelseståken)

Ei ganske bra teineseriebok!

“Krüger og Krogh” handlar om to menn som heiter Krüger og Krogh dei er hemmelege agentar. Ein søndagskveld, hausten 1964, må spesialetterforskarane Krüger og Krogh rykke ut til Akersberget, sentralt i Oslo. Her ligger Gamle Aker kyrke, omkranset av ein dyster kyrkjegard. Kva vil skje med Krüger og Krogh?

“Krüger og Krogh” har 64 sider og er på bokmål. Boka hadde ikkje noko kapittel, men boka hadde sidetal. Midt i boka skjedde det eit drap på kyrkjegarden, da fekk eg lyst til å lese meir fordi eg ville høyre kven mordaren var.

Det beste med boka er at ho er ganske kort sån at alle kan lese den. Boka hadde også menge fine blider. “Krüger og Krogh” hadde mykje betre oversikt enn Sabotør som også er med i U-prisen. Eg liker eigentleg ikkje så godt teikneserie, men denne boka ver ikkje så verst.

Det eg ikkje likte med boka var at det kom nye folk inn i boka heile tida.

Terningkast:4 eg trur ikkje denne boka er ei vinner bok, men eg tru den kan komme langt i U-prisen


Natalie Johnsen

Natalie Johnsen

Skrevet av 7. desember 2018 av Natalie Johnsen på Harestua skole

Jeg syns boka var bra. Jeg likte historien, og at den er basert på en sann historie. Man ble revet med og interessert i hva som skjer. Men jeg syns dem bytta handling veldig fort. Jeg syns forfatteren burde ha et mer naturlig handlingsbytte.
Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen