Krüger og Krogh 2 (Spøkelseståken)

Bjarte Agdestein, Endre Skandfer, Ronald Kabicek Egmont 2018 12 anmeldelser

En søndagskveld, høsten 1964, må spesialetterforskerne Jacob Krüger og Otto Krogh rykke ut til Akersberget, sentralt i Oslo. Her ligger byens eldste bygning, Gamle Aker Kirke, omkranset av en dyster kirkegård. Nå sier vitner at de har hørt dype drønn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Eskild_Fredriksen

Eskild_Fredriksen

Skrevet av 6. desember 2018 av Eskild_Fredriksen på Harestua skole

Kruger og Krogh er en bok for en som er interessert i historie, myter, gamledager og fantasi basert på virkeligheten. Den hadde et språk som kan relateres fra både gamle og nyere tider. Den hadde bra med tekst som passet fint til bildene. Den hadde også fine beskrivende handlinger. Det som kunne vært bedre var at den skiftet handling veldig fort. Man fikk ikke helt til å se for seg hva som skjer og hvor de var ordentlig før de skiftet handling. Den hadde også ganske vanskelig språk som kan være vanskelig å skjønne.
Jeg vil gi boka terningkast 4


Kenza Malén Seba

Kenza Malén Seba

Skrevet av 4. desember 2018 av Kenza Malén Seba på Ruseløkka skole, 10A

SPØKELSESTÅKEN

Boka Krüger og Krogh “spøkelseståken” er en norsk tegneserie laget av Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabíček.

Året er 1964. Spesialetterforskerne Jacob Krüger og Otto Krogh rykker ut til Aker kirke. Kirke gården er dyster, mistenkelig og skummel. Vitner forteller de har hørt høye lyder fra berget. Folk har opplevd å se skikkelser i kirkegården og lukten av en svovelstinkende tåke.

Etterforskerne Krüger og Krogh drar til kirkegården. De merker fort lukten av svovel og får etter hvert øye på skikkelsene. De må etterforske på byens historie, religion, vitenskap og myter. Julie, kjæresten til Jacob Krüger merker etter hvert at Jacob holder mange hemmeligheter for henne. Hun blir mistenkelig i og med at han aldri vil fortelle helt nøyaktig hva han jobber som.

Jeg syns boka var veldig interessant og lett å lese. Denne boka passer definitivt for deg som er opptatt av mysterier, action og eldre historie. Boka ligger på omtrent 80 sider så den tar ikke svært lang tid å lese.

Det eneste jeg har å trekke den ned for er at den for min del ofte kunne bli litt vanskelig å forstå. Det var ofte setninger eller vitser jeg ikke forstod og enkelte ord jeg ikke forstod. Alt i alt, ganske bra tegneserie. Anbefaler å lese den.

Terningkast 4

Til toppen