Krüger og Krogh 2 (Spøkelseståken)

Bjarte Agdestein, Endre Skandfer, Ronald Kabicek Egmont 2018 12 anmeldelser

En søndagskveld, høsten 1964, må spesialetterforskerne Jacob Krüger og Otto Krogh rykke ut til Akersberget, sentralt i Oslo. Her ligger byens eldste bygning, Gamle Aker Kirke, omkranset av en dyster kirkegård. Nå sier vitner at de har hørt dype drønn Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Angela Merkel

Angela Merkel

Skrevet av 30. oktober 2019 av Angela Merkel på DSO

Tegneserien er lagd av Bjarne Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabicek.
Boken handler om en ung gutt som løper rundt på kirkegården en kveld, da han plutselig ser demoner reise seg opp av graven. Da tar Krüger og Krogh saken i egne hender for å finne ut av dette mysteriet. De rykker ut til Akersberget en søndagskveld, høsten 1964, midt i Oslo. Byens eldste bygning, midt på en dyster kirkegård.
Krüger og Krogh forsøker mange metoder for å oppklare mysteriet, men når de får hjelp av dama til Krüger, Julie. Hun er arkeolog og er til stor hjelp med byens historie og gamle myter om Akersberget.

Jeg synest boka var spennande og passer for ungdommar og barn som er glad i tegneserie.

Terningskast: 5


9+10=21

nah

Skrevet av 19. september 2019 av 9+10=21 på Vågå ungdomsskole

bra bok. spenning skjer som oftast hele tiden. terningkast 5


Serina

Serina

Skrevet av 18. desember 2018 av Serina på Åkra ungdomsskole

Tegneserien er laga av Bjarne Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabicek.
Boka handlar om ein ung gutt som løper rundt på kirkegården ein kveld, då han plutseleg ser demoner reise seg opp av graven. Då tar Krüger og Krogh saken i egne hender for å finne ut av dette mysteriet. Dei rykker ut til Akersberget ein søndagskveld, høsten 1964, midt i Oslo. Byens eldste bygning, midt på ein dyster kirkegård.
Krüger og Krogh forsøker mange metoder for å oppklare mysteriet, men når dei får hjelp av dama til Krüger, Julie. Ho er arkeolog og er til stor hjelp med byens historie og gamle myter om Akersberget.

Eg synest boka var spennande og passer for ungdommar og barn som er glad i tegneserie.

Terningskast: 4


2+2=4-1= 3 rask matte

2+2=4-1= 3 rask matte

Skrevet av 17. desember 2018 av 2+2=4-1= 3 rask matte på Husnes ungdomsskole

bra bok. spenning skjer som oftast hele tiden. terningkast 5


william

william

Skrevet av 14. desember 2018 av william på Brandsfjord skole

Boka er spennende og annerledes. Her er det artig og underholdende lesing og jeg lærte også mye historie og mytologi. Den som kan det fra før, syns kanskje boka er ekstra artig å lese. Tegningene passer god til teksten og personene vi møter.
Jeg likte den godt og gir terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Agnes

Agnes

Skrevet av 13. desember 2018 av Agnes på Ruseløkka skole, 10A

Krüger og Krogh 2 (spøkelseståken) er en norsk tegneserie som er laget av Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabicek. Den har 64 sider og er skrevet på bokmål.

Handlingen foregår i 1964. En ung gutt løper rundt i kirkegården til Gamle Aker Kirke og får øye på noen skumle skikkelser kledd i svart som stiger opp fra graven, bærende på en kiste. Vitner har fortalt at det ligger en slags “spøkelseståke” rundt kirken og at det lukter sterkt av svovel. Det var også blitt fortalt at det hadde kommet dype drønn fra Akersberget. Spesialetterforskerne Jacob Krüger og Otto Krogh bestemmer seg for å ta saken i egne hender.

Jacob og Otto drar til kirkegården for å undersøke og får fort øye på skikkelsene. De bruker flere ulike metoder for å prøve å løse mysteriet, og ingen får vite om oppdraget deres. Kjæresten til Jacob, Julia, merker at han skjuler noe og blir veldig mistenksom. Likevel viser det seg at Julia, som er arkeolog og vet mye om norsk historie kan være til god hjelp …

Boka var spennende og morsom å lese, og den var ikke for lang. Det var vanskelig å legge den fra seg, for jeg ble så spent på hvordan det skulle ende. Jeg likte også veldig godt illustrasjonene, og teksten passet bra til bildene. I tillegg til dette var denne tegneserien veldig lærerik. Man får lære om overtro og ulike myter fra middelalderen, men også Oslos historie.

Det eneste jeg vil trekke ned på er vitsene som ble brukt i boka. Mange av dem var ganske tørre og det var en del ting jeg ikke forstod. På den andre siden er det nok mange som har den typen humor som vil få glede av disse vitsene, det var bare ikke helt noe for meg.

Alt i alt var dette en veldig bra og underholdende bok som jeg anbefaler sterkt dersom du liker tegneserier og interesserer deg for gamle historier og myter.

Terningkast: 5

Til toppen