Kom og sett meg i orden

Kristian Bergquist Aschehoug 2019 35 anmeldelser

Kristian Bergquists første diktsamling for ungdom handler om liv, død, ensomhet og om langsomt å finne lys og mening. Mange ungdommer sliter med angst, depresjon, utenforskap og tunge tanker. Disse diktene blander humor og alvor, og byr på trøst og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elina

Sett meg på plass

Skrevet av 27. november 2019 av Elina på Hauketo skole, 10. trinn

«Kom og sett meg i orden» er ei bok som er skrevet av Kristian Bergquist. Boka er full av mange dikt som handler om ensomhet, død, altså om livet. Diktene kan man relatere seg til og kan treffe enkelte folk i hjertet. Forfatteren har skrevet mer negative enn positive dikt fordi jeg tror at han prøver å vise hvordan andre føler seg. «kan du gripe inn? Sier jeg. I mitt stille sinn eller hold an i mitt støyete sinn» er et dikt som Kristian Bergquist har skrevet. Dette er et eksempel på at han prøver å vise ungdommer at mange føler seg slik. Boka er i tillegg en lettlest bok med korte dikt. Dette er en positiv ting for de som ikke orker å lese mye, men diktene kan bli kjedelige etter å ha lest så mange etter hverandre.

Terningkast 4


Bizaa

Min tilbakemelding av boken "Kom og sent meg i orden"

Skrevet av 27. november 2019 av Bizaa på Hauketo skole, 10. trinn

Boka “Kom og sett meg i ord en” er en diktbok av Kristian Bergquist. Diktene er sterke, med veldig mange følelser. Den handler om ungdom som har selvmords tanker. Gutten prøver å ende livet men klarer ikke.
Dett er en diktbok. Jeg meg selv liker ikke dikter men denne var ganske lett å lese og vekket opp tanker. Den var kort og ikke så rotete. Denne boken føler jeg passer fra 10 år og oppover. Det er ikke bare ungdommer som må lese denne.
Jeg gir terningkast 3


Elida Martine Olsen Sara

Kom og sett meg i orden

Skrevet av 13. november 2019 av Elida Martine Olsen Sara på Grov skole

Boka “Kom og sett meg i ord en” er en diktbok av Kristian Bergquist. Diktene er sterke, kanskje de treffer deg, som de traff meg. Diktene omhandler for det meste viktige temaer. De er kanskje ikke så veldig lettleste, men når du leser de, er det som viktige ord, som var vært å lese.

Jeg mener boka var veldig bra, da temaene i diktene for det meste er viktige, jeg mener boka for passer for ungdommer.


Emil Johansen

Kom og sett meg i orden.

Skrevet av 13. november 2019 av Emil Johansen på Smestad ungdomsskole

Kom og sett meg i orden!!
Denne boken (kom og sett meg i orden) handler om en gutt som ikke har det veldig bra. han blir mobbet og han har selvmordstanker. Det var ikke en veldig lang bok så det er litt vanskelig å skrive anmeldelse til, det var bare dikt som var ganske bra fordi det var en diktbok, jeg syntes at boken hadde litt for lite skrift men ellers likte jeg den
Anbefaler denne boken for barn fra 10-12
Jeg gir denne boken et Terningkast 3


Anne

Kom og sett meg i orden

Skrevet av 12. november 2019 av Anne på Sofienberg skole

Kom og sett meg I orden er en bok bestående av en rekke dikt, korte og lange, alle med de samme temaene: depresjon, angst, selvmordstanker og følelsen av å ikke være god nok.

Vi får hverken vite kjønn eller navn på fortelleren I diktene, men vi får likevel innsikt I denne personens liv, tanker og følelser, som ikke virker særlig lett. Jeg-personen I diktene blir mobbet på skolen og man skjønner allerede etter et par sider i boka at dette er en person som sliter hver dag med å I det hele tatt være til stede og leve, og enkelte dikt kan bli litt krevende å lese. Døden er ett tema som blir tatt opp I de fleste diktene:

er det sånn for deg
at du kan dø inni
litt etter litt
og til slutt
vil hele
du dø?

Likevel er Kom og sett meg I orden også skrevet med en egen mørk humor , noe som gjør at den noen ganger også nesten er litt morsom, som I dette diktet:

faktisk
så er jeg
i et
forhold
men det er
destruktivt
med mye hat

jeg prøver
å komme
meg ut
av det

og ja
det er
med meg selv

Jeg syns dette var en fin bok, som tar opp de mørke tankene og følelsene til en person som vi kanskje ikke alltid får møte I andre bøker. Boka er lettlest og kort. Jeg tenker at denne boka passer for de fleste ungdommer og sikkert voksne også. Den er ikke barnslig, men heller ikke for komplisert, og tar opp temaer som ikke har noen alder. Jeg gir denne boka terningkast 5 fordi den vekket følelsene mine og diktene var skrevet på en måte som ikke var for avansert. Jeg anbefaler alle å lese denne boka, til og med hvis du ikke liker dikt. (Det gjør egentlig ikke jeg heller).

Vis flere anmeldelser

Til toppen