Kom og sett meg i orden

Kristian Bergquist Aschehoug 2019 28 anmeldelser

Kristian Bergquists første diktsamling for ungdom handler om liv, død, ensomhet og om langsomt å finne lys og mening. Mange ungdommer sliter med angst, depresjon, utenforskap og tunge tanker. Disse diktene blander humor og alvor, og byr på trøst og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Elida Martine Olsen Sara

Kom og sett meg i orden

Skrevet av 13. november 2019 av Elida Martine Olsen Sara på Grov skole

Boka “Kom og sett meg i ord en” er en diktbok av Kristian Bergquist. Diktene er sterke, kanskje de treffer deg, som de traff meg. Diktene omhandler for det meste viktige temaer. De er kanskje ikke så veldig lettleste, men når du leser de, er det som viktige ord, som var vært å lese.

Jeg mener boka var veldig bra, da temaene i diktene for det meste er viktige, jeg mener boka for passer for ungdommer.


Emil Johansen

Kom og sett meg i orden.

Skrevet av 13. november 2019 av Emil Johansen på Smestad ungdomsskole

Kom og sett meg i orden!!
Denne boken (kom og sett meg i orden) handler om en gutt som ikke har det veldig bra. han blir mobbet og han har selvmordstanker. Det var ikke en veldig lang bok så det er litt vanskelig å skrive anmeldelse til, det var bare dikt som var ganske bra fordi det var en diktbok, jeg syntes at boken hadde litt for lite skrift men ellers likte jeg den
Anbefaler denne boken for barn fra 10-12
Jeg gir denne boken et Terningkast 3


Anne

Kom og sett meg i orden

Skrevet av 12. november 2019 av Anne på Sofienberg skole

Kom og sett meg I orden er en bok bestående av en rekke dikt, korte og lange, alle med de samme temaene: depresjon, angst, selvmordstanker og følelsen av å ikke være god nok.

Vi får hverken vite kjønn eller navn på fortelleren I diktene, men vi får likevel innsikt I denne personens liv, tanker og følelser, som ikke virker særlig lett. Jeg-personen I diktene blir mobbet på skolen og man skjønner allerede etter et par sider i boka at dette er en person som sliter hver dag med å I det hele tatt være til stede og leve, og enkelte dikt kan bli litt krevende å lese. Døden er ett tema som blir tatt opp I de fleste diktene:

er det sånn for deg
at du kan dø inni
litt etter litt
og til slutt
vil hele
du dø?

Likevel er Kom og sett meg I orden også skrevet med en egen mørk humor , noe som gjør at den noen ganger også nesten er litt morsom, som I dette diktet:

faktisk
så er jeg
i et
forhold
men det er
destruktivt
med mye hat

jeg prøver
å komme
meg ut
av det

og ja
det er
med meg selv

Jeg syns dette var en fin bok, som tar opp de mørke tankene og følelsene til en person som vi kanskje ikke alltid får møte I andre bøker. Boka er lettlest og kort. Jeg tenker at denne boka passer for de fleste ungdommer og sikkert voksne også. Den er ikke barnslig, men heller ikke for komplisert, og tar opp temaer som ikke har noen alder. Jeg gir denne boka terningkast 5 fordi den vekket følelsene mine og diktene var skrevet på en måte som ikke var for avansert. Jeg anbefaler alle å lese denne boka, til og med hvis du ikke liker dikt. (Det gjør egentlig ikke jeg heller).


viktor

kom og sett meg i orden

Skrevet av 8. november 2019 av viktor på Kråkerøy ungdomsskole

Kom og sett meg i orden!!
Denne boken (kom og sett meg i orden) handler om en gutt som ikke har det veldig bra. han blir mobbet og han har selvmordstanker. Det var ikke en veldig lang bok så det er litt vanskelig å skrive anmeldelse til, det var bare dikt som var ganske bra fordi det var en diktbok, jeg syntes at boken hadde litt for lite skrift men ellers likte jeg den
Anbefaler denne boken for barn fra 10-12
Jeg gir denne boken et Terningkast 3


Mathea

Ingen er perfekt

Skrevet av 7. november 2019 av Mathea på Bud barne- og ungdomsskole

Boken er full av dikt som handler om en person, som går gjennom depresjon. Den har ganske dype tanker om hvordan han/hun ser på livet. Boken heter Kom og sett meg i orden, som gir ganske mye mening etter at du har lest boka, for den personen vil da tydeligvis ha litt hjelp uten å måtte si noe selv.
Det er litt vanskelig å anmelde denne boken for det er en diktbok, men det var veldig dype og fine dikt samtidig. Mange har kanskje bare lyst til å lese den fordi den går fort å lese, men den er så dyp at det kan hende at den er ganske tung for andre å lese. Så jeg vil anbefale denne boken for folk som liker å lese om hvordan andre tenker og mener om livet.
Jeg gir boken terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Inger

Livet er jævlig

Skrevet av 4. november 2019 av Inger på Smestad ungdomsskole

Jeg har lest en diktbok som heter «Kom og sett meg i orden» av Kristian Bergquist. Jeg ville prøve og lese en diktbok fordi jeg aldri har gjor det før, men nå har jeg funnet ut at det ikke er noe for meg. Diktene handler om hvordan livet er og det er tydelig vis ganske dødt og ensomt ifølge diktene. Diktene passer kanskje bra til ungdom som ikke har det så bra og som prøver og få det bedre, fordi da kan de lese at de ikke er alene.

Det var en ganske kort bok med korte dikt, så jeg kom fort igjennom. Det var noen dikt jeg ikke helt forsto og det var noen litt kompliserte ord. Alle diktene var veldig like, handla stort sett om livet, døden, ensomhet og langsomt å finne riktig vei.

Bok var ikke så bra ifølge meg så jeg vil gi den terningkast 2, jeg tror ikke noe sånt noe er bra nok til å vinne uprisen.

Til toppen