Kodemysteriet

Hanne Kristin Rohde Kagge 2020 1 anmeldelse

Astrid skal på juleferie til farmors hjemby Brønnøysund i Nord-Norge. Der farmor egentlig bor når hun ikke flytter inn på Nordberg for å holde Astrids pappa litt i ørene. Selveste julenatten forsvinner et kors fra kirken i byen. En dyrebar Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Henrik

Hærverk

Skrevet av 10. desember 2020 av Henrik på Tryggheim skole

Boka heter Kode-mysteriet og er skrevet av Hanne Kristin Rohde. Det er den femte boken i blålysserien, og handler om kriminalmysterier. Forfatteren har jobbet for politiet i flere år, og er en av de fremste kriminalforfatterne for voksne i Norge.
Boken Kode- mysteriet handler om Astrid som er på juleferie hos sin farmor. En dag forsvinner plutselig et verdifullt kors fra kirken. Da får Astrid med seg sine søskenbarn for å prøve å finne ut hva som har skjedd. Underveis i etterforskinga oppdager de at flere av byens skulpturer var blitt spraymalte, noe barna tenker er et spor i jakten på det forsvunne korset.
Jeg syntes ikke at boken levde opp til mine forventninger, da boken handlet litt for mye om kjærlighet etter min mening. Det var lite spennende, og jeg syntes det ikke var så lett å leve seg inn i boken. Historien hadde mange irrelevante sidespor, som ikke hadde noe med selve mysteriet å gjøre. Det er lett å forstå hva som står i selve boken, god skriftstørrelse, og det er ikke så mange vanskelig ord. Med andre ord lettlest bok. Det er gode skildringer i boka. Selve granskinga i mysteriet oppleves som truverdig då det er godt skrevet, kanskje siden forfatteren har politibakgrunn.
Jeg gir boken terningkast 2. Dette var ikke boken for meg. For mye kjærlighet og avsporinger, men’ avsporingene handler nok om de andre bøkene i serien som jeg ikke har lest. Jeg anbefaler denne boka for de som har lest de andre bøkene før, og for de som liker blandingen av mysterier og kjærlighet. Denne boken mener jeg ikke bør nomineres til U- prisen.

Til toppen