Knask eller knep?

Lisette Askø m.fl. Alea forlag 2016 20 anmeldelser

Natten hadde begynt å overta dagens plass, og la et lett og trolsk teppe av mystikk over verden. Den eneste natten i året hvor menneskeverdenen og de dødes verden vandrer hånd i hånd. Halloween Seks forfattere har skrevet  grøssende noveller i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sigmund Leganger

Sigmund Leganger

Skrevet av 14. november 2016 av Sigmund Leganger på Stor-Elvdal ungdomsskole

Knask eller knep

Knask eller knep er en bok med åtte små grøsserhistorier fra 2 til 5 sider. boken er ikke skrevet av en forfattere men åtte, Noe som var litt interessant

Jeg synes det var en bra bok med mange bra historier. Jeg må innrømme at det var noen ganger det var litt vanskelig og legge fra meg boka. Boka er lettlest og er ikke så vanskelig og følge med. Men siden historiene er så korte må du følge med. historiene slutter brått så du må nesten tenke ut slutten selv.
Jeg synes boken var helt grei og jeg ville anbefalt boken til de som vil ha en enkel og kort bok.

Jeg gir denne boka trenings kast 6


Petter Skjold

Petter Skjold

Skrevet av 10. november 2016 av Petter Skjold på Stor-Elvdal ungdomsskole

Korte skumle tekster
Knask eller Knep er en grøsser, som inneholder flere korte tekster av forskjellige forfattere. Felles for tekstene er at de er skumle og korte fortellinger.
De forskjellige tekstene i boka starter veldig ulikt. Noen av dem starter i en midt handling, og andre med at de forklarer litt. De fleste tekstene i den er ganske spennende, men de slutter litt brått. Det var også noen av tekstene det var litt vanskelig å få med seg hva som skjer. Det var ikke noe vanskelig å legge fra seg boka, men det er nok fordi det er flere tekster i den.
Boka minner egentlig ikke om noen andre bøker jeg har lest, og den er ganske fantasifull. Ingen av fortellingene er realistiske. Den var ganske lett å lese fordi den hadde forstående ord å korte tekster.
Boka har skumle tekster i seg, og noen av dem handler om halloween. Jeg kan anbefale den til noen som er glad i korte spennende tekster uansett tar det ikke lang tid å lese den når den er under hundre sider. Jeg synes ikke denne skal nomineres til uprisen fordi den er ikke lang eller sammenhengende

Terningkast: 3


Stian Bernhardsen

Stian Bernhardsen

Skrevet av 9. november 2016 av Stian Bernhardsen på Vikhammer Ungdomsskole

Mange historier i ei bok

Knask eller knep er ei bok som består av sju små noveller på to til fem sider. Hver av novellene er satt i utgangspunkt i Halloween, den amerikanske tradisjonen som vi elsker. Noe som overrasker meg med denne boka er at den er skrevet av seks forfattere, men jeg tenker at av og til kan idéene til seks forfattere være bedre enn idéen til bare en forfatter. Det er mange ting med boka som gjør den til ei super bok, men av og til var det vanskelig å skjønne hva som faktisk skjedde. Jeg vet ikke om dette var meningen, men i så fall var boken en gjettelek for å finne ut hva som skjedde.

I noen av novellene var det slik at jeg måtte tenke over hva som skjedde, men siden boka hadde et sterkt utgangspunkt i halloween tenker jeg at det er vitsen. Halloween av alle tradisjoner er den tradisjonen som vi ikke kan så mye om. Det nesten meningen at vi ikke skal kunne så mye om denne tradisjonen, dette er sikkert for å skape litt mystiske omgivelser for skremme folk.

Men på tross av at det var vanskelig å skjønne poenget til noen av novellene var det en super bok, som jeg elsket å lese. Det var nesten som at den aldri sluttet å overraske meg. Jeg personlig har aldri lest en bok som ligner på denne. På hver side var det noe nytt som fikk meg til å tenke "Wow! Denne boka går aldri tom for idéer og måter den kan få meg til å tenke", det er en fantastisk bok.

Boka ga meg ikke noen nye tanker om hvordan halloween fungerer, men den var mystisk og kan få deg til å tenke på hva som faktisk skjedde i handlingen, fordi mange av novellene kunne ha vært lengere, men forfatterene har valgt at det skal være en brå slutt for å skape denne mystikken. Jeg vil anbefale boka for 10-13 åringer som søker en kort bok som inneholder skumle noveller som kan få deg til å grøsse.


Jakob Knoph

Jakob Knoph

Skrevet av 8. november 2016 av Jakob Knoph på Finnsnes ungdomsskole

Knask eller knep
Boken er skrevet av 8 ulike forfattere, det er Lisette Askø, Inger mari bang, Else Haraldsdottir Eriksen, Anne Stavnes Wilhelmsen, Geir Felling-Andersen, Maja Eline Dahl Sæternes. Boka er gitt ut av alea forlag.
Boken handler om Haloween og et parr unger som skal gå på knask eller knep og så blir det fortalt forskjellige skumle historier fra halloween.
Jeg gir boken terningkast: 4, fordi jeg ble revet med i boken og fikk lyst til å lese mer og mer.


christian ulsund

christian ulsund

Skrevet av 27. oktober 2016 av christian ulsund på Rørvik skole

Treig grøsser
Kask eller knep er en grøsser. Det er en bok med flere samlinger det er vanskelig og konsentrere seg når det er så mange forskjellige historier. Du som skrev boka burde heller og ha skrevet en serie med litt lenger innhold. Den er lett og lese, men sluttene var rett og slett dårlige . Jeg synes boka er kjedelig den fanget ikke meg som leser,men jeg anbefaler boka til de som liker korte historier. jeg gir boka terningkast 1

Vis flere anmeldelser

Til toppen