Knask eller knep?

Lisette Askø m.fl. Alea forlag 2016 20 anmeldelser

Natten hadde begynt å overta dagens plass, og la et lett og trolsk teppe av mystikk over verden. Den eneste natten i året hvor menneskeverdenen og de dødes verden vandrer hånd i hånd. Halloween Seks forfattere har skrevet  grøssende noveller i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mari Bergum

Mari Bergum

Skrevet av 14. desember 2016 av Mari Bergum på Søndre Land ungdomsskole, 9B

Tittel: Knask eller knep?
Denne boken er en samling av noen korte, forskjellige, fortellinger. Boken er god å lese å har ikke alt for mange sider. Boken er spennende, med skumle historier om Halloween. Noen av fortellingene kunne være litt vanskelig å forstå hva forfatteren mener. Jeg vil gi boken en terningkast 4, fordi noen av historiene skulle jeg ønske var skrevt i en hel bok, og etter min smak litt mere spenning.


Martine

Martine

Skrevet av 14. desember 2016 av Martine på Vikhammer ungdomsskole

Knask eller knep
En grøsser

Denne boka har 8 forskjellige korte historier av forskjellige forfattere. Noen av historiene handlet om halloween eller andre skumle hendelser. De er ikke så veldig lange, men greier å skrive det på en måte slik at du vil lese videre. Slik at de bygger opp spenning, eller tar en vending i slutten som man ikke hadde sett for seg. Det tar heller ikke så veldig lang tid, og den er lett å lese. Mellom hver historie er det et bilde med en kort tekst. Der står det fakta, symboler og forskjellige tradisjoner om blant annet halloween eller allehelgensaften. Historien som kommer etter dette bilde har en tilknytting til den korte teksten, og dermed får man en pekepinn på hva man kan lese om. Denne boka passer godt til de som liker å lese om spøkelser og skumle skapninger eller hendelser.
Jeg syntes at det var gode historier som fanget min oppmerksomhet. Alle de forskjellige historiene var ikke like, og hadde forskjellige handlinger. Måten boka er skrevet på er også interessant, ved at det ikke er en historie av en forfatter, men mange historier av flere forfattere. Det gjorde boka mer spesiell å lese, fordi at de skrev ikke på samme måte. Dermed ble det mer spennende å lese hvordan denne forfatteren skriver i stedet for den andre. Stort pluss for hvordan de greide å bygge opp historiene, med bra og overraskende avslutninger til tross for at de ikke er så lange. Jeg gir denne boka terningkast 5. Fordi jeg liker selv å lese grøssere, og den er veldig spennende å lese, og ikke så veldig lang og tung å lese.


Marthe Vika

Marthe Vika

Skrevet av 14. desember 2016 av Marthe Vika på Håvåsen skole

Denne boka inneholder forskjellige typer halloween fortellinger som er satt sammen av flere forfattere. Nesten alle fortellingene ender opp med en cliff-hanger som gjør at det blir fristende å lese videre. Jeg syns at boken var helt grei å lese, men det var noen av dem som ikke ga helt mening og måtte leses flere ganger. Ellers er det er ikke en vanskelig bok å lese. Alle fortellingene handler om halloween og det er en bok som kanskje ikke passer for alle. Boken er anbefalt for barn som liker litt skumle fantasi fortellinger. Jeg gir den terningkastet 4.


Sophie Aas

Sophie Aas

Skrevet av 29. november 2016 av Sophie Aas på Ås ungdomsskole

Boka er en novellesamling med flere skumle fortellinger. Alle var småskumle, perfekte til spøkelseshistorier på overnatting, og veldig forskjellige. I den ene var det en samtale mellom en mann og hans døde kone, mens i en annen tok fulgte vi en tenåring som skulle på fest. Det var også bilder og tekst før hver novelle som skulle lære oss litt om temaet novellen tok utgangspunkt i, som gjorde historien mer effektiv.
Nivåene på spenningen varierte. Noen som utmerket seg hos meg var ”Døden”. En spennende novelle om en jente som nekter å gi slipp på livet. Vi får vite hva som skjer til slutt, noe som mange noveller dropper å gjøre for å få leseren til å tenkte litt.
Andre noveller forsto jeg ikke selv om jeg leste flere ganger. På grunn av det ble boka trukket ned.
Boka er ikke en bok tenåringer vanligvis leser, så jeg vil anbefale denne til barn som trenger leseøvelse eller tenåringer som er nye i Norge. Boka er lettlest og det tok meg ca. 20 minutter å bli ferdig. Jeg synes boka fortjener terningkast 5


ida

ida

Skrevet av 17. november 2016 av ida på Rørvik skole

Knask eller knep
Boka «knask eller knep» er en grøsser bok med mange forskjellige halloween historier. Jeg syns at det er en veldig «tenke selv bok», fordi at sluttene til noen av historiene var litt uventet. Boka hadde ikke alt for mange sider og ikke for lite. Jeg syns spesielt bildene som startet hvert kapitel gjorde boka bedre. Bildene gjorde boka bedre fordi de ga meg ett innblikk om hva historiene skulle handle om, de satte i gang min fantasi. Jeg vil anbefale denne boka til de som liker grøssere og skumle historier. Terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Stian Bernhardsen

Stian Bernhardsen

Skrevet av 9. november 2016 av Stian Bernhardsen på Vikhammer Ungdomsskole

Mange historier i ei bok

Knask eller knep er ei bok som består av sju små noveller på to til fem sider. Hver av novellene er satt i utgangspunkt i Halloween, den amerikanske tradisjonen som vi elsker. Noe som overrasker meg med denne boka er at den er skrevet av seks forfattere, men jeg tenker at av og til kan idéene til seks forfattere være bedre enn idéen til bare en forfatter. Det er mange ting med boka som gjør den til ei super bok, men av og til var det vanskelig å skjønne hva som faktisk skjedde. Jeg vet ikke om dette var meningen, men i så fall var boken en gjettelek for å finne ut hva som skjedde.

I noen av novellene var det slik at jeg måtte tenke over hva som skjedde, men siden boka hadde et sterkt utgangspunkt i halloween tenker jeg at det er vitsen. Halloween av alle tradisjoner er den tradisjonen som vi ikke kan så mye om. Det nesten meningen at vi ikke skal kunne så mye om denne tradisjonen, dette er sikkert for å skape litt mystiske omgivelser for skremme folk.

Men på tross av at det var vanskelig å skjønne poenget til noen av novellene var det en super bok, som jeg elsket å lese. Det var nesten som at den aldri sluttet å overraske meg. Jeg personlig har aldri lest en bok som ligner på denne. På hver side var det noe nytt som fikk meg til å tenke "Wow! Denne boka går aldri tom for idéer og måter den kan få meg til å tenke", det er en fantastisk bok.

Boka ga meg ikke noen nye tanker om hvordan halloween fungerer, men den var mystisk og kan få deg til å tenke på hva som faktisk skjedde i handlingen, fordi mange av novellene kunne ha vært lengere, men forfatterene har valgt at det skal være en brå slutt for å skape denne mystikken. Jeg vil anbefale boka for 10-13 åringer som søker en kort bok som inneholder skumle noveller som kan få deg til å grøsse.

Til toppen