Kjendiskjærste

Kirsti Kristoffersen Cappelen Damm 2022 16 anmeldelser

Over natta blir Mathias, Karolines sommerkjæreste, superkjendis i hele Norden. Han blir en som alle har en mening om, og helt umulig å få tak i. Når noen private bilder lekker ut, må Karoline forholde seg til en helt ny Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maren

Kjendiskjæreste

Skrevet av 2. desember 2022 av Maren på Høylandet skole

Kjendiskjæreste er en bok som handler om en jente som heter Karoline, hun hadde en kjæreste i sommeren som het Mathias. de møtte på en campingplass. Etter sommeren mistes de kontakt. Fordi Mathias ble kjendis over natta.

Boken her er i sjangeren romanse og drama. Den er skildra veldig bra og jeg skjønner hva hun skriver, siden hun har forklart det godt. Det er en spennene historie der Karoline kommer over kjærlighetssorgen sin. Men når hun ser han på TV blir det bare verre. Folk begynner og spre ut bilder av Mathias og Karoline sammen. Da ble det kaos. til slutt ringte assistenten til Mathias. Og da fikk Mathias og Karoline kontakt igjen.

Jeg gir den en terningkast: Sterk 4.


Kajsa

Kjendiskjæreste

Skrevet av 2. desember 2022 av Kajsa på Høylandet skole

denne boka handler om Karolines som hadde en kjæreste i sommer som het Mathias og han ble superkjendis over natta. De har ingen kontakt, en dag ble noen bilder av Mathias og Karoline spred på Instagram. Alle har sett bildene, og Karoline får ikke kontakt med Mathias, hun holder på å gi opp helt til bestemor kommer.

Starten av boka gikk det ganske tregt og lese og den var kjedelig, men etter hvert ble den bare mer og mer spennende. Hovedpersonen i boka er (Karoline). Jeg synes denne boka er veldig bra fordi språket er let og forstå, boka er ryddig, og enkel og lese.

Det var en god bok, og jeg anbefaler å lese denne boka jeg gir den terning kast 4.


Mina

En utrolig fin bok

Skrevet av 1. desember 2022 av Mina på Bråtejordet skole

Kjendiskjæreste er bok 2 i Kjendiskjæreste-triologien. Den er skrevet av Kirsti Kristoffersen. Kjendiskjæreste er en utrolig fin bok. Den forteller videre på historien om Karoline som fikk seg kjæreste når hun var på camping i sommerferien og hvordan hun takler «kjærlighetssorgen». Boka starter litt kjedelig, og det tar veldig lang tid før vi får lese noe annet enn at hun ser Mathias på TVen osv, men det kan jo være en bra ting siden det bygger opp historien mer. Det var flere ganger jeg ikke kunne stoppe å smile fordi det var så fint og «spennende» å lese. Mange kan nok finne seg igjen i å ha et crush på en kjendis og det er det boka forteller en historie om. Jeg synes dette var en utrolig fin bok, jeg liker veldig godt forholdet mellom Karoline og Mathias og gleder meg til å lese mer om dem. Jeg likte også at det var en åpen slutt så vi ikke fikk vite hva som skjedde videre. Jeg anbefaler spesielt jenter i tenårene å lese bøkene. Alt i alt vil jeg gi boka terningkast 6. Det er ingenting jeg kan si noe dårlig om, bortsett fra det med starten. Men det bygger jo opp historien mer så det var en god ting. Håper virkelig at det kommer en bok 4, fordi jeg klarte ikke å slutte å lese.


Leah

Kjendiskjæreste - Ei god bok

Skrevet av 29. november 2022 av Leah på Stokksund skule

Boka handler om Karoline som hadde ein kjæreste i sommar som blei superkjendis over natta, dei har ingen kontakt eller noke sånt og Karoline saknar sommarferien. Ein dag vert eit bilde sprett på instagram av dei to, alle har sett det og det er overalt, det er nytteslaust å få kontakt med Mathias, og Karoline holder på å gi opp til bestemor kjem.

Dette er den andre boka av tre bøker. I starten var det litt kjedeleg og det gjekk litt treigt å lese den, men etter kvart og til meir du las begynte det å bli spennande og du klarte ikkje å legge fra deg boka. Hovudpersonen i boka (Karoline) viser mykje følelser gjennom heile boka, men holder seg veldig lukka rundt dei ho er saman med. Boka er godt skrevet og har relativt enkle ord. Den er skrevet på ein måte som gjer det enkelt å vite kor du er, og med grei størrelse på kapittela. Slutten var veldig fin, men det er litt irriterande at vi må lese neste bok for å finne ut kva som skjer vidare, men det er sikkert meininga siden det er ein bok trio. Boka er ein fin fortsettelse etter det som skjedde i førre bok.

Det var ei god bok og eg anbefaler å lese boka, det er ein fin fortsettelse etter den første boka. Eg gir denne boka terningkast 5.


Karoline

Kva kjem til å skje?

Skrevet av 23. november 2022 av Karoline på Åkra ungdomsskole

Boka kjendiscrush handler om Karoline og Mathias. Dei møttes i sommer på ein campingplass, og endte opp med å vere sammen heile sommerferien. Mathias blir plutselig kjendis over natta, kva skjer mellom Karoline og Mathias? Kjem Mathias til å gløyme Karoline?

Hovedpersonen i boka er Karoline, og eg meinar ho er verdt å bli kjend med. Ho er ei snill, omsorgsfull jente, som setter andre før seg sjølve. Karoline er ganske redd for å miste Mathias, eller at han kjem til å gløyme henne, men ho gjer seg ikkje. Ho gjer alt for å få tak i Mathias.

Sjangeren til boka kjendiscrush er drama. Det passer fint for boka, fordi det er mykje kaos, konflikter og ikkje minst kjærlighet. Boka er kjempe spennende, og da blir det vannsklig å legge den frå seg. Slutten i boka syns eg er ganske bra, fordi det ikkje er åpen slutt. Den slutter med ett spørsmål som betyr at det får deg til å lese enda mer, men eg synest det passet til boka. Det får deg til å tenke over kva som kjem til å skje.

Terningkast: sterk fem

Fem bra ting: boka skildrer masse og de er flinke til å forklare korleis det er rundt personene, dei er flinke til å vise til følelsene til personene, bra tempo i boka, det er heile tida spennende slik at du ikkje vil legge frå deg boka og kjempe bra innhold!

Ein ting eg sakna: tempoet i boka var bra, men i starten gjekk det litt treigt. Dei forklarte litt for mykje i starten og kom seint til poenget, men resten av boka tar igjen for det.

Eg synest denne boka fortjener og bli i hvert fall nominert, om ikkje mindre vinne uprisen. Denne boka anbefaler eg sterkt til alle som liker bøker som inneholder kaos, konflikter og kjærlighet!

Vis flere anmeldelser

Til toppen