Kjendisgossip

Kirsti Kristoffersen Cappelen Damm 2022 12 anmeldelser

Kjæresten til Karoline er i ferd med å bli landets største popstjerne, og hun henger på som best hun kan. Men det er ikke så lett å forholde seg til alt rundt det nye livet til Mathias, spesielt ikke når Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Maja

Bra - Men hva skjedde med budskapet?

Skrevet av 15. desember 2022 av Maja på Vormsund ungdomsskole

Handlingen
Det unge paret Karoline og Mathias må stadig gå gjennom hinder, men blir dette et permanent eller problematisk hinder? I boken Kjendis Gossip skrevet av Kirsti Kristoffersen, blir karakteren Karoline innblandet i en verden av hate, drama og forvirring både på internett og i virkeligheten etter at hennes kjæreste Mathias er i ferd med å bli landets største popstjerne. Som om det ikke er nok så drar han på turne med Ditte, en annen kjendis. Skal karoline holde tak i Mathias når han selv griper etter sin egen drøm eller skal hun slippe taket på han?
Handlinga i boka er lett å komme inn på fordi den er strukturert og enkel som gjør det enkelt for leseren å bli kjent med boka og bokas karakterer. Den har også en bra start som slutt som er både realistisk og interessant for leseren hvor det er mye spenning og forvirring. Boken var fengende og rask og komme inn på og den var rask og lese. I tillegg er denne boken en del av en serie hvor den er en av tre bøker produsert av forfatteren Kirsti.

Språket og kommunikasjonsmetoder brukt
Språket brukt i boken er enkelt og forstå, samtidig som det er enkelt så blir det også brukt mye slang som brukes i den dag i dag blant ungdommer. Og det viser hvordan boken prøver å inkludere dagens ungdommer og få det til å bli en inkluderende og sosial bok som ungdommer kan intressere seg i. I min mening så er forfatteren veldig god på inkludering og strukturering av boken. De gjør dette ved å presentere slang og bruke virkemidler som sosiale media og inkluderer en handling som er spennende for leseren. Språket er derfor enkelt og forstå å interessant for ungdommer siden det skaper en form for forståelse eller kommunikasjon mellom leseren og forfatteren. På grunn av forfatterens bruk av ord så kan forfatteren kommunisere med sin målgruppe og det bare ved hjelp av språk og virkemidler. Hun besøker de ulike temaene som rykter, rivaler, romantikk, sosiale medier og drama gjennom boken sin. Disse virkemidlene skaper en form for tone til boka, og det dannes ved hjelp av egen tolkning av boken. Og i denne boken blir tonen representert som frykt, glede, forvirret, sjalu og til og med sinne. Med disse sjangerne ble boken meget spennende for meg og gjorde at hver side i boken var interessang. I tillegg til at boken har en tone så har den også et humør og dette humøret blir fremstått som dramatisk, sint, trist og forvirret. Disse faktorene bidrar til å få ut forfatterens budskap med boken. Jeg selv synes at forfatteren har brukt en god metode på å fremme sitt perspektiv innen ungdommer i dag og få det til å omhandle leseren. Jeg syns boken er mest rettet mot tenåringer og det spesielt jenter. Boken kunne ha vært mer tosidet for å kunne forstå to sider/ perspektiver av handlingen i stedet for å bare vise et perspektiv uten å forstå den andre siden av saken. Boken kunne også forklart eller illustrert budskapet ved hjelp av handlingen slik at vi kunne fått med oss hva den handler om og hvorfor den er rettet mot oss ungdommer og ikke motsatt. Jeg synes selv at boken burde leses hvis sammendraget av handlingen intressere dem.
Jeg anbefaler denne boken til unge tenåringsjenter som interesserer seg i drama og romanse. Jeg gir denne boken en terningkast 5.


Kaja Kulsvehagen

Hvordan takle livet med en kjendis som kjæreste?

Skrevet av 14. desember 2022 av Kaja Kulsvehagen på Berg Montesorriskole

Kjæresten til karoline, Mathias, har de siste månedene blitt kjendis i hele Norden gjennom en sangkonkurranse. Han holdt ut helt til finalen, hvor han tapte. Karoline blir nå nødt til å trøste Mathias, deale med masse tenåringsjenter som misunner henne og samtidig være seg selv og leve hennes eget liv.

Kjendisgossip er den siste romanen i kjendiskjæreste-triologien. Man er ikke nød til å lese de to første bøkene for å skjønne hva som skjer, men man får da med seg hele fortiden deres, som gjør det enda lettere å henge med. Som de to første bøkene så har boka et godt driv og ingen trege partier, så en skikkelig pageturner. Den er veldig lett å lese så jeg slukte boken på en kveld. Og jeg synes disse bøkene kan sammenlignes litt med å se en film-triologi. Siden romanen er veldig lettlest blir den til en god kosebok som man kan lese på en lørdags kveld.

Fortellingen er ganske så troverdig, selv om jeg ikke tror det er så mange jenter som har opplevd noe slikt. Bokserien minner meg litt om bøkene fra dustedagbok-serien, så jeg synes ikke den er så original, men fortsatt en bok mange burde få med seg.

Denne boken passer veldig bra til mange ungdom, men jeg tror ikke alle vil like den. Det er forståelig for det er jo vanskelig å gjøre alle til lags. Jeg synes ikke denne boka fortjener å bli nominert til u-prisen, men heller den andre boka i serien. Nemlig kjendiskjæreste.
Terningskast 5/6


Torry

Ikke interessant

Skrevet av 14. desember 2022 av Torry på Grov skole

Boka er skrevet av Kirsti Kristoffersen og er bok nr. 3 i Kjendiskjæreste-trilogien.

Boka handler om ei jente som heter Karoline, og en gutt som heter Mathias. Karoline er forelsket i Mathias, som etter hvert blir Norges mest kjente artist. Det er ikke så enkelt å være kjæreste med en kjendis. Folk følger etter dem, og skal hele tiden ha bilder og autografen til Mathias. De får ikke vært alene sammen fordi fansen ikke gir dem fred.

Jeg opplevde at boka var ganske kjedelig å lese, men noen ganger var det litt spennende. Jeg synes den var spennende når det var mye folk som skulle klenge seg på Mathias, og jeg ble litt mer spent på hva som kom til å skje videre.

Jeg føler ikke at boka var noe for meg, men det kan jo hende at det er litt fordi jeg ikke liker å lese. Boka ga egentlig ikke noe mening for meg, jeg skjønte ikke alt som foregikk i boka, og jeg klarte ikke å henge med i det som skjedde. Temaet i boken som forelskelse og det å bli kjendis, var ikke noe for meg. Jeg liker best å lese spenningsbøker, og dette ble litt kjedelig for meg.

Jeg gir boka terningkast 2, fordi temaet ikke var noe for meg. Jeg klarte ikke å henge med i teksten, boka fenget meg ikke og det var bok nummer 3 i en serie som jeg ikke hadde lest. Det som trekker opp er forfatteren brukte forståelige ord og enkelte steder var boken spennende.


Tiril Hoem Brovold

Uoriginal

Skrevet av 14. desember 2022 av Tiril Hoem Brovold på Eide ungdomsskole

Kjendisgossip er en drama-bok skrevet av Kirsti Kristoffersen. Boka er på ca. 180 sider, og er ganske lettlest. Dette er tredje boka i serien.

Boka handler om Karoline og Mathias som blir kjærester over sommerferien, men så blir Mathias med på “Star factory” hvor han blir til en kjent sanger. Det blir vanskelig for Karoline når rykter spres og Mathias har en trasig manager. Hvem kan hun stole på?

Starten var litt treig, og det ble dessverre ikke mye bedre utover boka heller. Jeg vil si at det er to høydepunkt i hele boka. Jeg skulle gjerne ønske det var mer spenning. Slutten var ikke særlig overraskende. Karakterene i boka var overfladiske i min mening, og det ble derfor vanskelig å leve seg inn i handlingen.

Det er lite romantikk i boka selv om det et av nøkkelordene. Terningkast 3


Mina

Større potensial

Skrevet av 12. desember 2022 av Mina på Bråtejordet skole

Boka Kjendisgossip er skrevet av Kirsti Kristoffersen og er bok 3 i Kjendiskjæreste-trilogien. Boka handler om Karoline som må støtte kjæresten sin, men synes selv at det kan bli litt vanskelig når det florerer rykter om både henne og kjæresten hennes. Hun føler at Mathias ikke tar like mye hensyn til hennes følelser lenger siden han har andre ting å tenke på. Boka starter egentlig litt kjedelig med tanke på hvordan bok 2 hadde en åpen slutt. Jeg forventet å høre hvem som vant Star Factory finalen med en gang, men sånn ble det ikke. Jeg liker forholdet mellom Karoline og Mathias, de er veldig søte sammen. Boka synes jeg blir litt gjentagende med det samme som skjer om og om igjen, og da mener jeg at det blir litt mye Mathias prat. Personlig vil jeg høre litt mer om Karoline (uten at hun alltid tenker på popstjerne kjæresten sin). De gangene vi får lese om Karoline og klassen hennes synes jeg er bra, det gjør Karoline litt mer realistisk og relaterende. Slutten på boka var ganske bra, det var fint at Karoline og Mathias fikk ordnet opp i forholdet deres. Jeg vil anbefale boka spesielt til jenter mellom 12-15 år. Jeg velger å gi denne boka karakter 5-.

Vis flere anmeldelser

Til toppen