Kjendisgossip

Kirsti Kristoffersen Cappelen Damm 2022 6 anmeldelser

Kjæresten til Karoline er i ferd med å bli landets største popstjerne, og hun henger på som best hun kan. Men det er ikke så lett å forholde seg til alt rundt det nye livet til Mathias, spesielt ikke når Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Conrad

Kjendisgossip

Skrevet av 7. desember 2022 av Conrad på Austevoll ungdomsskule

Denne boka er den siste boka i serien til Kirsti Kristoffersen. Når eg først fekk boka, virka den litt kjedeleg. Det var ikkje på grunn av korleis boka såg ut eller noko sånt. Kjendisgossip berre høyrtest ut som ei jentebok. Men no når eg har lest den ferdig, var den mykje betre enn eg trudde. Det var no litt småting som kunne fiksast på, men eg syns boka eigentleg var ganske grei å lese.
Når eg seier småting, meinar eg at kanskje det kunne ha skjedd noko anna på slutten, noko større liksom. Men utanom det, syns eg boka var grei. Enkel å lese, var ikkje for lang, og historien blei fortald på ein ganske god og enkel måte.
Eg gjer boka ein 4. For at den overgjekk forventningane mine.


Nhi

Boka er grei

Skrevet av 2. desember 2022 av Nhi på Bråtejordet skole

Det var et kjæreste-par som er Karoline og Mathias. Mathias er en popstjerne, altså en kjendis, mens Karoline er bare en vanlig og ordinær person. Mathias skulle vær med på turneen med Ditte, som er også en annet kjendis. Henne sliter med å stole på kjærligheten til Mathias, fordi overalt i sosial medier, var paparazzi bildene av Mathias og Ditte fra turneen. Det begynte å spre seg rykter om at de sammen og er en par, som gjør at Karoline føler seg utrygg.

Jeg syns at boka har en veldig god motiv og tema, som faktisk er relevant i nåtid. Der som alle er opptatt av populariteten sin og setter ikke god pris på hva man har fra før i virkeligheten. Den har mange gode beskrivelse og skildringer som forklare godt om hvordan person føles. Den bruker en uformell språk, noen ganger blander av Engelsk som faktisk gir meg viben til et film, hvor karakterene snakker ganske fritt. Men jeg likte ikke veldig hvordan skriftene og avstander mellom setninger er, den gjorde meg mister konsentrasjonen noen ganger mens lesingen.

Jeg ville hadde gitt terningkast 5


Ida Victoria

Boka om rykter, drama og hemmeligheter

Skrevet av 30. november 2022 av Ida Victoria på Bråtejordet skole

Kjendis-gossip er skrevet av Kirsti Kristoffersen og utgitt av Cappelen Damm. Det er den tredje og siste bok i serien kjendis kjæreste. Mathias kan bli hele landets superstjerne. Det skjer intervju på intervju og turneer på turneer. Etter Star Factory blir alt helt annerledes og mer alvorlig. Fansen til Mathias ønsker heller ikke at Karoline er sammen med Mathias og Karoline blir sendt hat meldinger og kommentarer. Når det eneste Karoline får vite er igjennom TikTok og Instagram, blir det nok. I tillegg blir det spredt bilder og videoer. Karoline blir til slutt helt lei av alle hemmelighetene og alle «nei» som blir sagt under intervjuene. Når Mathias blir sperret oppi ett hjørne angående en voldelig episode, blir alt mer tilfeldig.

Jeg likte veldig godt måten forfatteren tok med seg noe som har vært i de to forrige bøkene slik at man husker mer fra de forrige bøkene og binder de tre mer sammen. Som for eksempel navnet til Vigdis på mobilen til Karoline. Det samme skjer jo i krangelen mellom Karoline og Mathias, jeg følte hvert fall at det Karoline sa minnet meg på hva som skjedde i de to første bøkene. Jeg likte også hvordan boka sluttet og den runder av ganske bra, med tanke på at det er tre bøker. Det skjer jo mye drama i boka og det at forfatteren skriver alle tankene rundt på en måte at det er hun selv som er Karoline er ganske spesielt. En annen ting jeg likte var måten vi fikk vite flere tanker rundt låten til Mathias. Ikke bare Karoline sine, om at den bare handler om henne. For det er alltid flere synsvinkler og tanker ved for eksempel en sang eller en diskusjon. Det som trekker litt ned på boka var at den ble tung noen steder i teksten som førte til at jeg måtte lese setningen om igjen og fikk ikke med meg helt det som skjedde. Det er også en liten del av boka som er uinteressant og som da ikke vekker min fulle oppmerksomhet. Noe syns jeg er vanskelig skrevet og burde blitt omformulert. Det var også ett ord som irriterte meg litt som var «djises», hvis man skal ha med ett ord burde man skrive det slik man skriver det og ikke utaler det. Og hvis jeg ikke tar helt feil er nok dette ordet fra engelsk og da burde man skrive det på engelsk. Det ble brukt mye i bok nummer 2 også. Samme som de andre bøkene irriterer Karoline meg litt. Måten hun irriterer seg over Mathias, og selv om hun har gode argumenter så skjønner jeg meg fortsatt ikke helt meg på henne.

Generelt er boka ganske lett å lese, men kan bli litt tung og sakte å lese iblant. Jeg ville nok anbefalt denne boka for de som er glade i drama og kjærlighet. Hvis man har gått igjennom noe lignende som det Karoline går igjennom kan man jo føle seg mer med. Jeg vil gi boka en terningkast 4.


Hedda

Null gossip

Skrevet av 29. november 2022 av Hedda på Tjøme ungdomsskole

Denne boka er litt på begge sider av god og dårlig bok. På den ene siden så er denne boka veldig lett å lese. Fordi det blir brukt lette ord og den er også lett å forstå, og du faller ikke ut. Det er fordi boken er skrevet sånn at du forstår innholdet uten å måte lese igjennom det flere ganger.

Men for at den kunne blitt enda litt bedre så burde den ha bygget opp mer til at noe stort skal skje. Det er fordi hvis det kommer hint steder i boka om at noe skal skje, så vil man automatisk lese mer av den. Det burde altså vært flere frampek.

Den dårlige siden ved boka er ikke så stor, men den er der. Boka har litt mye unødvendig informasjon, og da mener jeg ting som er skrevet som egentlig ikke burde være der. Det er for mye beskrivelser av det som skjer rundt, som ikke egentlig er viktig. Den er også litt treig. Det jeg mener med dette er at føles ut som at det tar lang tid å lese fordi boka er skrevet på en litt uinteressant måte. Boka blir aldri spennende nok for å vekke interessen min.

Jeg gir boka terningkast 3 fordi jeg synes at boka er skrevet på en lett måte, men den kan være litt treig enkelte steder. Det er også lett å få med seg hva som skjer, men noen ganger litt for mye info. Hvis du er glad i å lese dramabøker, som er lette å lese og enkle å forstå, så passer denne perfekt til deg.


Anna Bianca

bra bok

Skrevet av 16. november 2022 av Anna Bianca på Høylandet skole

Tittel: Kjendis gossip

Forfatter: Kirsti Kristoffersen

Mathias er i ferd med å bli landets største popstjerne og karoline prøver å henge på så godt som hun klarer. Det er ikke alltid like enkelt å være kjæresten til en kjendis når alle fansene hans bare kunne ønske du var borte, at du ikke eksisterte. Karoline får masse hat på alle mulige sosiale plattformer. Karoline er lei av alle hemmelighetene, lei av å gjemme seg. Hun ønsker bare at Mathias også bare skal tenke “føkk it”. Når super kjendisen blir anklaget for voldelig oppførsel og begynner å nekte til fansen at han har kjæreste blir det for mye for karoline. Blir paret nødt til å slå opp, eller var de aldri et par fra starten?

Jeg syns boka var lett å lese og syns det er litt trist at trilogien er over. Boken var godt tilpasset dagens ungdom og dette ble absolutt sett på som en super ungdomsbok. Jeg liker hvordan spenningen går opp og ned også plutselig blir det veldig spennende igjen, da er det umulig å legge fra seg boka.

Boken var og skrevet på en sånn måte at du egentlig ikke trenger å lese bøkene før. Men jeg håper man leser de andre bøkene først.

Jeg vil anbefale denne boka til alle ungdommer som liker drama og kjærlighet. Jeg vil kanskje helst anbefal eden til jenter i alderen 13-16 år.

Jeg vil gi denne boka terningkast 6 og ønsker at denne boken nomineres.

Vis flere anmeldelser

Til toppen