Kjendiscrush

Kirsti Kristoffersen Cappelen Damm 2022 33 anmeldelser

Hva om den du er forelska i plutselig blir den mest kjente personen i hele landet? Karoline møter Mathias på en avsidesliggende campingplass i sommerferien. Alt er helt perfekt, bortsett fra at det er noe ved Mathias som er litt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emma

Sommeren full av følelser

Skrevet av 12. desember 2022 av Emma på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken ‘’Kjendiscrush’’ fra serien Kjendiskjæreste-trilogien av Kirsti Kristoffersen. Boken handler om Karoline som må bo hos bestemora si på Hersjøen camping fordi at foreldrene skal pusse opp rommet hennes, men mest av alt vil hun egentlig være med Emma på hytta hennes. Så viser det seg at det blir hennes beste sommer noensinne, når hun møter Norah og Mathias.

Boken for fram temaer som forelskelse, vennskap og sjalusi. Forfatteren beskriver ordentlig hvordan Karoline føler det og hvordan ting rundt er. Det er en veldig fin bok, men det er ikke en spenningsbok. Det er en bok man kan sitte og slappe av med. Man må noen ganger konsentrer seg for å henge med på det som skjer. Så denne boken passer for ungdom som liker å lese avslappende bøker som samtidig er underholdene.

Jeg gir terningkast 5, fordi boken var litt treig i starten så det tar litt tid å komme inn i den.


Katarina

Kjærlighet ved første blikk

Skrevet av 12. desember 2022 av Katarina på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest Kjendiscrush av Kirsti Kristoffersen. Denne boken handler om Karoline som blir med bestemor på camping, hun ser ikke frem imot ferien, men det ender opp med å bli den beste sommeren hun noen gang har hatt. Mathias introduserer henne for noe hun sent vil glemme, men også noe hun ikke skjønner seg helt på.

De temaene som kommer fram i boken er forelskelse, sjalusi og vennskap. Helt i begynnelsen er den litt kjedelig, boken er ganske bra med, men det tar tid før man kommer til det som er mest spennende, boken passer for ungdommer som vil ha en god og avslappende bok.

Jeg gir boken terningkast 4 for boken er treig i begynnelsen det tar tid å komme til det beste med boken. Men det er en ganske fin bok.


Lena Neset

Kjendiscrush

Skrevet av 7. desember 2022 av Lena Neset på Fevik skole

Boka Kjendiscrush er den første boka i en kjendiskjæreste-trilogien. Den handler litt om at Karoline skal på ferien til en campingplass med bestemor, noe hun egentlig ikke ville være med på. Hun har ikke lyst til å tilbringe sommeren på en kjedelig campingplass med den kjedelige bestemoren sin. I løpet av sommeren møter hun noen nye venner, Norah og Mathias. Det hun ikke vet er at en av dem ikke forteller alt om seg selv.
Sjangeren er spenning og drama, og handler om forelskelse. Jeg synes boka var spennende og fylt med ulike følelser om forelskelse som ungdommer kan kjenne seg igjen, i hvert fall meg. Boka vil jeg derfor anbefale for alle som liker slike bøker som drama, spenning og romantikk.
Handlingen foregår på «Herlige Hersjøen Camping», som er basert på et sted som finnes i virkeligheten. Vi lesere kan forstå at forfatterne kan veldig mye om dette stedet. Det gjør at man kan leve seg mer inn i boka.
Boka er veldig realistisk, og det kunne godt ha skjedd i et vanlig liv til en ungdom. Selv om denne boken er veldig realistisk, overdriver kanskje karakterene overdrive litt når uventede ting skjer. Dette syns jeg særlig gjelder da Karoline fant ut at Mathias ikke hadde fortalt hele sannheten.
Da jeg leste, kunne jeg leve meg inn i boken. Jeg kunne se for meg hvordan det så ut og føle hvordan de ulike karakterene hadde det.
Jeg synes at boka var veldig bra skrevet, fordi det var ikke vanskelig å forstå hva som skjedde i boka. Det tok litt tid før boka ble spennende, men da jeg kom i gang, var det noen ganger vanskelig å legge fra meg boka. Jeg har brukt lang tid på å lese boka, men jeg har lyst til å lese neste bok i serien.

Denne boken fortjener kanskje å vinne Urprisen fordi den var spennende og fylt med følelser og mange gode utrykk.
Jeg gir boka terningkast 4.


Angelica Silnes Lindgjerdet

Kjærlighet med første blikk

Skrevet av 7. desember 2022 av Angelica Silnes Lindgjerdet på Eide ungdomsskole

Boken «Kjendis Crush», skrevet av Kirsti Kristoffersen er en ungdomsbok utgitt i 2022. Den er med i en serie hvor de andre bøkene heter «Kjendis Kjæreste» og «Kjendis Gossip». «Kjendis Crush er den første boken i denne serien.

Boken handler om Karoline, som er rundt 13-16 år. Hun skal tilbringe sommerferien sammen med bestemoren på campingplassen Hersjøen Camping. Hun var ikke så veldig gira på å være der hele sommeren. Men etter noen dager møter hun på Norah (en gammel venn som hun brukte å være mye med da hun var yngre). De begynte å henge sammen hver dag. En kveld da de gikk tur på campingen og var på vei tilbake til hyttene ser de et nydelig syn. Han het Mathias. Både Norah og Karoline har aldri sett en så kjekk fyr før. Etter noe dager begynte Karoline å være enda mer sammen med Mathias, uten at Norah viste noe. Etter hvert fant Norah ut av det de hadde gjort og følte at hun ikke kunne stole på Karoline lenger. Dette var jo sefølgelig veldig sårende for Karoline, men hun var mest opptatt av å tenke på Mathias.
«Kjendis Crush» er en typisk ungdomsroman om forelskelse og ungdomslivet.

Jeg synes selv at boken er veldig treig og kan virke litt uinteressant. Man må følge nøye med for å forstå hvem som snakker ,og hva som skjer. Denne boken var ikke min favoritt derfor gir jeg den terningkast 3.


Ingvild

Bok om den første sommerforelskelsen, vennskap og hemmeligheter

Skrevet av 6. desember 2022 av Ingvild på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boken “Kjendiscrush” av Kirsti Kristoffersen. En bok om Karoline som blir med bestemor på camping, hun ser ikke frem imot ferien, men det skal vise seg og bli den beste sommeren i hennes liv, når hun møter Norah og Mathias. Mathias introduserer henne for noe hun sent vil glemme, men også noe hun ikke skjønner seg helt på.

Boken får frem temaer som forelskelse, vennskap og sjalusi. Forfatteren gir oss en følelse av at vi er med og er flue på veggen i denne boka, hun har gode beskrivelser av hva som skjer rundt og hvordan ting oppleves for Karoline. Dette er ikke en spenningsbok, men en veldig fin bok man kan sitte og slappe av med. Boken passer for ungdommer som vil ha en god og avslappende bok, som ikke er for spennende men interessant og underholdene.

Jeg vil gi boken terningkast 5, fordi boken kan oppleves litt treig i starten og du må bruke litt tid på å komme inn i den, du må også iblant konsentrere deg godt for å få med deg alt som skjer.

Vis flere anmeldelser

Til toppen