Kjendiscrush

Kirsti Kristoffersen Cappelen Damm 2022 33 anmeldelser

Hva om den du er forelska i plutselig blir den mest kjente personen i hele landet? Karoline møter Mathias på en avsidesliggende campingplass i sommerferien. Alt er helt perfekt, bortsett fra at det er noe ved Mathias som er litt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Celline

Hva kan man gjøre i sommerferien?

Skrevet av 25. januar 2023 av Celline på Bardufoss ungdomsskole

Boken kjendis crush handler om en tenårings jente som drar på ferie med bestemoren sin. Etter hvert så fikk hun flere venner i nabolaget og blir forelsket i en ny gutt som har en hemmelig jobb i Oslo. Senere finner hun ut at gutten som hadde jobb i Oslo hadde løyet til henne og spilte inn en film med kjendis crushet hennes.

Det jeg likte med boken var at den hadde litt fantasi og noen plot- twister som kom i midten av boken. Den var veldig interessant og gøy å lese. Jeg tenkte hvordan hun hadde det og ble både sur, trist og glad på hennes vegner. Jeg skulle ønske boken hadde mer fantasi og spenning i starten, midt i og slutten. Det var derfor veldig kjedelig å lese i starten og tenkte at boken ikke var noe bra, så det tok litt tid før jeg fikk lyst til og lese den å ikke ble tvunget til å lese. Det tok utrolig lang tid til å komme til poenget, og derfor gjorde det boken veldig kjedelig på slutten og starten.

Jeg vil anbefale boken til noen med god tålmodighet, noen som kan sitte og lese den og ikke legge den fra seg selv om det er kjedelig. Får det kan godt ta lang tid før de kommer til poenget og da kan de som ikke liker og sitte i ro bli veldig urolig.

Det som var best med boken var når Karoline fikk vite at Mathias var en skuespiller i en reklame noen få meter bort fra campen med kjendis cruchet til Karoline, som Mathias og Norah ledde av henne når de fikk vite at chrissy var kjendiscrushet hennes. Jeg gir boken terningkast 3/6, fordi den hadde en kjedelig start og slutt og jeg ville ikke ha lest den på nytt vist jeg hadde fått tilbud om det.


Leah Tomine

Kjendis Crush

Skrevet av 15. desember 2022 av Leah Tomine på Åkra ungdomsskole

Det var sommerferie og Karoline hadde tenkt og være med Emma på hytta, noe skjedde og Karoline endte opp på en campingplass med bestemor… Karoline var innstilt på at dette blir den verste sommerferien noensinne. Etter hvert finner Karoline en venninne som heter Norah, de blir fort venner og det føles som de har kjent hverandre hele livet. Plutselig en dag kommer det en ny campingvogn på campingplassen, hvem kan det være? Det kommer en gutt ut av vogna. Han het Mathias. Karoline og Norah har begge følelser for Mathias, hvordan skal dette gå?

Jeg syns boken var bra. Du får høre hva Karoline tenker og føler. Boka har med slang som er det flest ungdommer bruker nå for tida, den er også veldig realistisk. Noen ganger tok det litt tid før handlinga kom til poenget. Som sagt så gikk det litt tregt i begynnelsen av boka, men etter hvert ble det bedre og mer interessant.

Terningkast: 4


Milla

Kjærlighetens vei

Skrevet av 15. desember 2022 av Milla på Hvaler barne -og ungdomsskole

"Kjendis – crush" en kjærlighetsbok som er skrevet av Kristi Kristoffersen. Denne boken handler om en jente som blir tvunget av foreldrene sine til å bli med bestemoren sin på camping tur denne sommerferien. Mens hun egentlig helst skulle vært på hytten med bestevennen sin Emma. Og denne jenten heter Karoline med K og hun var innstilt på at denne sommerferien kom til å bli den verste noen sinne. Men det snur fort, for ettervært møter hun en jente som heter Norah og di to blir fort god venner.

Men etter hvert kommer di forbi en campingvogn oppe på campingen og ut av den kommer en gutt som kom til å forandre hele den kjedelige turen til Karoline. Gutten het forresten Mathias og han ble fort kjent med di to jentene. Og di tre ble en flott camping trio. Di møtte hverandre hver dag etter frokost og gikk rund på campingen hele dagen og koste seg. Men det er noe spesielt som skjer med følelsene til Karoline hver gang hun ser eller tenker på Mathias. Og til slutt skjønte hun det, Karoline er forelsker i Mathias og etter hvert finner hun ut at det samme er Mathias i hun. Det hele ender med et helt legendarisk kyss utenfor et telt. Men det er noe som ikke stemmer helt. For det er noe Mathias ikke forteller hun, han skjuler noe. Men hva kan det være?

Etter denne magiske og fine sommeren må di to ta forvell med hverandre og dra tilbake til sine egne hjem før skolestart. Men det triste er bare at di bor hele 14 t unna hverandre og hvordan i alle dagen skal di kunne fått besøk hverandre eller vært sammen da. Karoline prøver å tenke på alt annet og hun prøver rett og slett og bare glemme Mathias helt. Men uansett hvor mye hun prøver å glemme han, ender det bare med at hun tenker enda mer på han. Men det store spørsmålet er vell: hva er det Mathias ikke forteller henne??

Min mening om denne boken er at den starter ganske tregt og det er vanskelig og henge med i di første siden, men etter hvert blir det bedre og boken blir også mye mer spennende og fin. Dette er definitivt en bok for ungdommer og det er et godt og forståelig språk å lese, med mye ungdoms ord slik det også blir brukt i virkeligheten i dag.

Men alt i alt var denne boken fin og lese, men inni mellom gikk det kanskje litt fort frem noen steder.
Terningkast: 5


Aurora

For stilisert og kunstig

Skrevet av 15. desember 2022 av Aurora på Smestad ungdomsskole

Boken «Kjendiscrush» handler om Karoline som møter Mathias på campingferie.

Man kom fort inn i handlingen, og handlingene er beskrevet på en fungerende, men ikke helt realistisk, måte. Den oppleves kjedelig på noen steder, men spennende på andre. Generelt sett er boken fin med mye variasjon og en grei spenningskurve.

Boken har et lettlest språk, med referanser som ungdommer bruker, til en viss grad. Det skinner veldig gjennom at forfatteren i utgangspunktet var journalist og redaktør, som svekker språket i boken. Det blir litt for journalist-aktig til tider, som virker veldig unaturlig å lese da dette er en roman.

Selvom boken har mange kvaliteter, ønsker jeg ikke at denne boken blir nominert videre i U-prisen. Det er andre bøker jeg liker bedre i utvalget.

Terningkast: 3


Underholdene

Skrevet av 15. desember 2022 av på Bråtejordet skole

Denne boken handler om Karoline som skal bli med bestemor sin til camping. Karoline ble tvunget til å bli med, og nå tror hun denne sommeren kommer til å bli den verste noen sinne, men der tar hun feil. Hun møter nemlig Nora, som har vært på campingplassen nesten hver sommer. Nora og Karoline blir godt kjent, og ser at det kommer en ny camping bil på campingplassen. Hvem kan det være? Det er nemlig Mathias, den nye gutten på campingplassen. Han er på den campingplassen, der det har aldri vært noen normale gutter. Mathias, Nora og Karoline blir godt kjent, og blir en trio. Både Karoline og Nora føler noe for Mathias, men hvem liker Mathias? Mathias er ofte i Oslo, og sier han har en jobb, men Karoline føler at det er noe han skjuler. Jeg likte den boken ganske godt. Den var spennende, og det var en åpen slutt. Det skjedde noe heletiden som var ganske gøy. Jeg ble veldig overrasket over hva som skjedde på slutten, og jeg kommer til å lese del nummer 2. Jeg gir denne boken terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Zahra

Opplevelsen av den beste sommeren

Skrevet av 12. desember 2022 av Zahra på Bråtejordet skole

Boken Kjendis Crush handler om en jente som heter Karoline. Hun er med bestemoren hennes på camping til sommerferien, på grunn av at foreldrene hennes pusser opp rommet hennes. Karoline er ikke så interessert i å være med på camping. Men en dag transformerer den kjedelige sommeren til den beste sommeren hun noen gang har opplevd. Dette skjer da hun møtte Norah og Mathias. Følelsene mellom Karoline og Mathias utvider seg for hver eneste dag til at de er på gråten for å splitte fra hverandre på den siste dagen.
Dette er en absolutt en bok for meg. Jeg følte denne boken ganske dypt da jeg leste denne boken og klarte lett å transformere meg i boken. Jeg vil anbefale denne boken til folk som liker romantiske bøker og kjærlighet. Jeg vil personlig gi denne boken 6. Fordi jeg likte den veldig godt til at jeg er allerede på spor med å lese Kjendis Kjæreste.

Til toppen