Kjendiscrush

Kirsti Kristoffersen Cappelen Damm 2022 14 anmeldelser

Hva om den du er forelska i plutselig blir den mest kjente personen i hele landet? Karoline møter Mathias på en avsidesliggende campingplass i sommerferien. Alt er helt perfekt, bortsett fra at det er noe ved Mathias som er litt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ronja

Sommerflørten

Skrevet av 24. november 2022 av Ronja på Rana ungdomsskole

Boken handler om en jente som skulle være med på sommerferie med familien, men planene ble endret så hun måtte bli med bestemoren sin på campingen. Der må hun være hele sommeren og prøve å gjøre det beste ut av det.

Jeg mener at boken er tilpasset for barn, ikke ungdom. Den passer best fra alderen 9 til 11 år. Boken i seg selv er bra, den er godt skrevet og har en godt forklart handling. Jeg klarte å følge med i handlingen, og lese mellom linjene. Boken har en del spenning i seg, men den kan bli litt kjedelig å lese etter en stund. I boken er det en del om kjærlighet, men måten kjærligheten utarter seg på og måten den blir beskrevet på blir litt barnslig for 14/15 åringer.  

Boken kunne handlet mer om kjendiscrushet , den kunne ha gått litt mer i dybden om kjendisen, man hørte mer om nabogutten, enn om kjendisen hun hadde ett øye for. Jeg synes også at den kunne ha hatt litt mindre om følelsen og beskrivelsen av kjærlighet, i starten blir det mye gjentagelse. Jeg mener kjendiscrush ikke bør bli nominert til uprisen. Fordi den passer bedre for barn og ikke ungdom. Jeg gir den ternings kast 4.


Tilde

Følelsesrik bok

Skrevet av 23. november 2022 av Tilde på Grov skole

Boka Kjendiscrush er den første boka i kjendiskjæreste-trilogioen. Den handler om at Karoline skal på ferien til en campingplass med bestemor som hun ikke ville være på. Hun hadde ikke lyst til å tilbringe sommeren på en kjedelig campingplass med bestemor. I løpet av sommeren møter hun noen nye venner, Norah og Mathias, men det hun ikke vet er at en av dem ikke forteller alt om seg selv.
Sjangeren i boka er drama, og handler om forelskelse. Jeg synes boken var spennende og fylt med ulike følelser om forelskelse som ungdommer kan kjenne seg igjen i. Boken vil jeg derfor anbefale på det sterkeste, hvis du liker slike bøker.
Handlingen foregår på Herlige Hersjøen Camping, som er basert på et sted som finnes i virkeligheten. Vi lesere kan forstå at forfatterne kan veldig mye om dette stedet. Og dette gjør at man kan leve seg mer i inn i hele boken.
Boken var veldig realistisk, og det kunne godt ha skjedd i et vanlig liv til en ungdom. Selv om denne boken var veldig realistisk kunne kanskje karakterene overdrive litt når noe uforventet skjedde, spesielt på da Karoline fant ut at Mathias ikke hadde fortalt hele sannheten.
Da jeg leste kunne jeg leve meg inn i boken, jeg kunne se for meg hvordan det så ut og føle hvordan de ulike karakterene hadde det.
Jeg synes at boka var veldig bra skrevet, fordi det var ikke vanskelig å forstå hva som skjedde i boken.

Jeg vil gitt boka et terningkast 5, fordi det tok litt tid før det ble spennende. Annet enn det var boka veldig bra og noen ganger ville jeg ikke legge fra meg boken. Selv om det tok lang tid før boken ble spennende, har jeg fortsatt lyst til å lese den neste boken i serien. Denne boken fortjener å vinne Uprisen fordi den var spennende og fylt med følelser.


Martina J

Love is in the air

Skrevet av 18. november 2022 av Martina J på Austevoll ungdomsskule

Dette var en veldig rolig bok og det skjedde ikke så veldig mye i den, boken handler om en jente som heter Karoline som hadde planlagt og gå på hytten i sommeren med bestevenninnen sinn, men fikk ikke lov til det, i stedet ble Karoline tvunget av moren sin til å gå på kamping oss sin bestemor hele sommeren, men lite visste hun at dette kommer til å bli den beste sommeren i hele livet. Vi får mye inntrykk om hvordan Karoline er som person og hva hun tenker/føler til enhver tid.
Jeg likte boken for det var en lett bok og lese og mer en kose-bok, det føles virkelig ut som at jeg var inni boken når jeg leste, og fikk meg til å bare lese mer, helt fantastisk bok. Boken er veldig interessant og får leseren til og ikke ville legge den i fra seg. Jeg anbefaler den til folk som liker kjærlighet og litt rolige bøker dette her er en ungdomsbok for 12-14 år, denne boken var veldig bra skrevet og jeg gir den en ternings kast 5/6.


fabian

Den beste sommeren noen sinne!

Skrevet av 18. november 2022 av fabian på Austevoll ungdomsskule

Denne boken handler om ein jente som heiter Karoline hun skal på camping tur med bestemoren sin det ville hun egentlig ikkje hun ville heller vere med vennen hennes med til hytten og vere med gutter men så snur det helt når den kjekkeste gutten kommer på campingen han heter Mathias og i begynnelsen reiste han til Oslo for noe hun visste ikkje noe før senere og da ble dei venner dei begynte å vere ilag hele tida badet snakket spiste frokost, middag, kvelds i lag og så fekk hun ein ny venn som heter Norah hun var ein ganske morsom jente. Men uansett så senere fant Karoline ut at Mathias var ein skuespiller fordi dei skulle spille ein Promo inn på campings ålassen men han spillte den inn med kjendiscrushet til Karoline som heter Chrissy så ble hun litt irritert på Mathias for at han ikkje hadde sagt noe men så reiste dei til Oslo igjen for å gjøre ferdig ptomoen.
Så når han kom tilbake så tok Mathias hun med opp til ein hytte der det var ein piknik som han hadde lagt klar men da hadde hun glømt telefonen i campingbilen til bestemoren så da hadde bestemoren blitt redd og ringt ein person som passer over camping plassen heldig vis visste han hen dei var så da dei hadde hentet dem så fekk hun husarrest og det varte i noken dager og når den var ferdig så hadde Norah funnet ut at Mathias liker Karoline og det var ein lettelse for Karoline fordi hun likte han også så blei dei sammen og kysset hele tiden og så tok sommeren slutt og Mathias og Karoline budde så langt i fra kvarandre så dei fikk ikke se kvarandre utenom feriene.
Eg synes at denne boka var veldig bra eg annbefaler den til folk som er 12-15 år gammel, den er full av drama og eg gjer den terningkast 5/6.
Eg opplevede boka som eg var Karoline berre at eg ikkje liker gutter da selvfølgelig. Det er ein drama bok så visst du elsker drama les denne boka. Det er ein serie men eg trur denne boka er den første den starter litt treigt men blir bra fort. Boka slutter uventet men kan ikkje røpe resten du får lese den sjølv, den boka var vanskelig å legge i fr seg also du kan bare ikkje stoppe.


Selma

Lite handling

Skrevet av 14. november 2022 av Selma på Tjøme ungdomsskole

Denne boka falt ikke i smak for meg. Jeg syntes at denne boka var veldig dårlig og at det skjedde veldig lite. Det eneste som skjedde i denne boka var at de var på en campingplass. Bortsett fra dette syntes jeg ikke det skjedde noe mer. Man fikk ikke så mye informasjon i denne boka om hva som kom til å skje, noe som gjorde at jeg mistet interessen. Det var tungt å lese videre.

Dette var eneren av bøkene i denne bokserien og jeg tenker at etter jeg har lest denne boka så har jeg ikke lyst i det hele tatt å lese de to andre bøkene i denne serien.

Jeg anbefaler ikke denne boka og terningkastet jeg gir denne boka er en 1 av 6.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
herman

hva jeg syntes

Skrevet av 2. september 2022 av herman på grålum ungdomskole

jeg syntes mange jenter og gutter kan like den, jeg likte den ikke så mye fordi jeg liker ikke sanne type bøker men det var bra skrevet.

Til toppen