Kjære universet

Lin K. Jensen Publica 2020 2 anmeldelser

Unni-Liv flytter fra en mindre øy til en by et helt annet sted i landet. Her møter hun på en ny og ukjent kultur enn den hun er vant til. Hun opplever å bli definert som verdiløs av lederskikkelser i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Birgitte

Les denne boken!

Skrevet av 21. desember 2020 av Birgitte på Hommelvik ungdomssskole

Forfatter : Lin K. Jensen
Sider : 108
Tittel : Kjære universet. Kjære planeten Jupiter. Gi meg styrke!

Boken handler om Unni liv. Hun er fra en øy utafor Oslo, men hun flytter brått til Nord-Norge når hun skal begynne på ungdomsskole. Hun blir mobbet for navnet sitt og sliter med å passe inn på grunn av hvordan hun ser ut og hvordan hun kler seg. Etterhvert får hun seg en jobb og tjener penger så hun kan dra til frisøren og kjøpe merke klær. Hun får også en ny lærer som jobber som treningsinstruktør på et treningssenter som hun begynner å trene på. Hun har det ikke så bra hjemme siden hun føler at stefaren og mammaen ikke forstår henne helt og når stefaren finner ut at hun tjener penger tar han en stor del av lønnen hennes til å betale regninger. Samtidig som stefaren finner ut av dette får moren kreft.

Boken begynner ganske rett på og det er lett å leve seg inn i handlingen. Den avslutter på en fin måtte også. Denne boken er veldig realistisk så jeg tror det er mange folk som kan kjenne seg igjen. Boken er lett å lese og den har passelig skrift på hver side. Boken Eric skrevet på en måtte slik at det er ungdomspråket i den men samtidig er det ikke slang eller vanskelige ord å lese.

Jeg likte veldig godt denne boken og jeg håper det blir en oppfølger! Denne boken var vanskelig å legge fra seg når jeg først begynte å lese den. Denne boken viser at det er mange opp og nedturer i livet og ting blir bedre over tid. Jeg anbefaler alle å lese denne boken!
Terningkast 6
Denne boken bør bli nominert til U-prisen.


Knut Dahle

Kjære universet

Skrevet av 14. desember 2020 av Knut Dahle på Hommelvik ungdomssskole

Kjære universet handler om en jente som heter Unni-Liv som kommer fra en øy men må flytte for å gå på ungdomsskole. Unni liv blir mobbet og strever med å passe inn. Men etter hvert får hun seg jobb og tjener penger for å betale for forskjellige ting som treningssenter og klær. Men når stefaren finner ut blir hun tvinga til å betale sammen med stefaren husleia. Moren til Unni-liv også får hun diagnosen kreft rundt den samme tiden.

meningen min er at det er en bra bok og den forklarer litt hvordan det kan være å ikke passe inn helt og kan bli mobbet for det. Boken bruker god ungdomsspråk og jeg vil gjerne anbefale den. terningkast 5,5

Til toppen