Kjære søster

Alf Kjetil Walgermo Cappelen Damm 2015 101 anmeldelser

Når eit menneske døyr i dag, står gjerne Facebook-veggen igjen etter det. I mange tilfelle lever veggen vidare, som ein stad der slekt og vener vender seg direkte til den avdøde. Profilen blir ei minnebok, men også ei slags forlenging Vis hele forlagsteksten

Les utdrag på txt.no

Hvordan skrive en anmeldelse

maren paulsrud andersen

maren paulsrud andersen

Skrevet av 15. desember 2015 av maren paulsrud andersen på Varteig skole

KJÆRE SØSTER
Denne boken er skrevet av Alf Kjetil Walgermo. Boken er skrevet på nynorsk.
Detter er en veldig trist bok, med mye sorg og noen gleder. Denne boken handler om en jente som mistet søsteren sin. Facebook siden til søsteren er ikke lagt ned enda, og det er flere som har lagt ut bilder og innled på veggen etter at hun døde. Hun skriver innlegg til søsteren sin hver dag, dette er meldinger som bare søsteren kunne se.
Jeg hadde håpet at vi ville få en forklaring på hvorfor søsteren døde. Slutten var ikke helt etter mine forventninger, jeg trodde den ville ende med noe annet enn en facebook melding. Den var skuffende.
Denne boken er helt grei, det ble litt kjedelig å lese denne boken fordi det var bare facebook meldinger. Jeg gir denne boken terningkast 3.


GMM

GMM

Skrevet av 15. desember 2015 av GMM på Grim skole

«kjære søster» av Alf Kjetil Walgermo

Sjanger: Ungdomsroman

Forlag: Cappelen damm

Tema: sorg, tap, håp, litte grann glede og livskraft

Språk: Norsk (Nynorsk)

Boka, «Kjære søster» ble skrevet av Alf Kjetil Walgermo på Nynorsk. Alf har også skrevet to andre bøker som «mitt bankende hjerte» og «mor og far i himmelen». I dag jobber han som kulturredaktør i Norge.

Selve boka handler om ei jente, Eli Anne, som må klare å håndtere dødsfallet av sin kjære storesøster, Amalie. Eli Anne bestemmer seg for å skrive på facebook-veggen hennes fram til den dagen den skal legges ned, som en måte og kontakte henne på den andre siden. Kjære søster var litt spesielt/kreativt siden selve teksten er skrevet som en dagbok bare i «facebookmeldinger» istedenfor vanlig dagbok. Vil også si at boka var lettlest og himla bra handling men, den handlinga forsvant etter hvert da jeg nærmet meg slutten. I tillegg vil jeg også nevne at boka var sikkert basert på hendelser fra Alfs liv.

Jeg vil også si at jeg ble etterhvert uinteressert i å lese denne boka fordi, det nærmere jeg kom slutten av boka, jo tørrere var hele handlingen. I denne boka var det ingen spenning bue eller spenningsstopp eller vendepunkt og dette var selve grunnen på hvorfor boka er så tørr. Da jeg nærmet meg slutten hadde jeg noen forventninger til stor «Cliff hanger» eller et vendepunkt som vi sier det. jeg syntes at boka fremdeles en god bok men, den mangler litt av det jeg nevnte.
Jeg har gir denne boka terningkast: 3 til 4
Positive:
– Bra begynnelse og handling
– Realistisk
– Facebookmelding/dagbok altså kreativ
Negative:
– Dårlig slutt
– Lite virkemidler
– Ble uinteressert i boka etter hvert


Marte Stagrum

Marte Stagrum

Skrevet av 15. desember 2015 av Marte Stagrum på Trondjord skole

Dyster «følelsesbok»
Kjære søster er i bok skrevet av Alf Kjetil Walgermo den ble utgitt i 2015 av forlaget Cappelen Damm. Boka er på 96 sider og er skrevet på nynorsk. Boka handler om ei jente som heter Eli Anne som har mistet lillesøstera si, hun er lei seg og «frustrert» fordi hun ikke fikk sagt farvell før hun døde.
Foreldrene skal legge ned facebook veggen til søstera når det blir jul, så Eli Anne skriver private innlegg til henne hver dag frem til julaften. Handlinga foregår hjemme hos Eli og på skolen, handlinga er skrevet i moderne tid, da de har mobiltelefon, pc og Facebook.
Boka er ganske mørk og deprimerende, og handler i hovedsak om hvordan Eli Anne sliter med sorg og depresjon etter søsterens bortgang, men man får også et innblikk i hvordan vennene takler det og hva hun driver på med på fritida.

Jeg synes denne boka er veldig ensformig på en måte, det er nesten som om forfatteren skriver det samme hele tida og den er ganske mørk, noe som gjør at boka ikke er like underholdende å lese
Boka er skrevet på nynorsk, men er ikke skrevet med en «tung» nynorsk. Den var ganske lett å lese og hadde lite tekst på hver side som er et pluss i min bok 
Jeg savner spenning i boka og håpet på at noe annerledes skulle skje, for å få boka til å bli mer interessant og spennende å lese.
Slutten var skuffende, det bare sluttet på en måte, jeg håpet på å få en forklaring på hvorfor /hvordan hun døde, men det ble ikke skrevet.
Altså, denne boka falt ikke i smak hos meg, den var for dyster og kjedelig, og manglet rett og slett spenning og underholdning. Men liker du bøker som har en litt mørk «bakgrunn» så er kanskje denne boka noe du vil like å lese.
Boka får terningkast 3 av meg, da den ikke inneholder det jeg foretrekker/liker i bøker.

Marte Stagrum Enoksen 09.12.15


Elin Ekanger

Elin Ekanger

Skrevet av 14. desember 2015 av Elin Ekanger på Slåtthaug Ungdomsskole

Kjære søster
Forfatter: Alf Kjetil Walgermo

Kjære søster handler om Eli Anne og søsteren hennes som Amalie døde. Vi følger Eli Anne igjennom noen harde måneder mens hun skriver til søsteren på facebook og sliter da med hard depresjon.

Selv syntes jeg boken bare var utrolig treg. Det holdt seg ganske flatt av spenning gjennom boken. Det ble mye fyll-inn følte jeg, altså det var mye som var skrevet bare for at boken skulle ha litt flere sider. Det var mye det samme, og det var gjerne det som gjorde den ganske så treg.


Hallvard Risa Vesetrud

Hallvard Risa Vesetrud

Skrevet av 14. desember 2015 av Hallvard Risa Vesetrud på Hvittingfoss skole

Kjære søster

Advarsel!
De som skal lese denne boken må forvente seg den mest flate og meningsløse boka som som dere noensinne har lest. Les boken på eget ansvar.

Boka handler om at lillesøsteren til Eli Anne, Amalie dør, boka starter fordi hun dør. Kjære søster er en bok, skrevet som om den var Facebook innlegg, hver side er et innlegg. Fra 5. Oktober til 24. Desember.

Denne boka er for de som liker å kjede seg, og for lesere som liker meningsløse bøker med en slutt som leseren må selv dikte opp, for det har boka heller ikke. Boka er meningsløs, du kan starte å lese fra midt inni boka baklengs bakover å skjønne like lite som om du skulle starte fra starten.boka er et godt alternativ til midlene som brukes til å legge de i narkose. Denne boka bør ikke nomineres til Uprisen, eller noen andre prise der boka må være bra for å vinne.

Vis flere anmeldelser

Til toppen