Forbannet (Kire 2)

Tonje Tornes Gyldendal 2015 10 anmeldelser

Det strammer seg til. Erik har fått beskjed av Flink om å holde avstand til Flora, for huldre ER farlige for mennesker. Men Erik leker med ilden, samtidig som Lene blir mer og mer plaget, tvillingenes krefter øker og Flinks magi glipper. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Thea Øverby Kværnerud

Thea Øverby Kværnerud

Skrevet av 13. november 2015 av Thea Øverby Kværnerud på Torpa barne- og ungdomsskole

En veldig spennende og fantasifull bok.
Anmeldelse av Thea ø k
Boka: Forbannet, er skrivet av Tonje Tornes. Det er den andre boka i en serie. Den er fantasifull og spennende og handler litt om forelskelse.

Fjellbergs øyne glimtet gult i det Erik møtte øynene hans. Fjellberg stoppet plutselig. Så vokste han noen centimeter. Eller nei han svevde. Beina hans dinglet over gulvet. Hendene og hodet hang også. Det ble stille. Erik trakk pusten korte drag gjennom nesa, panikken som rev i ham, hadde fått kroppen til å stivne. For en idiot han var som trodde han kunne gjøre dette alene. Fjellberg løftet hodet sitt opp igjen. Øynene hans var helt gule nå. Du er min nå!…
Forbannet er en fantasi bok
Erik er hovedpersonen i boka, han har en spesiell evne til å se ting som vi ikke ser for eksempel huldre, alver, osv. Han kan rett og slett se magiske vesener. Han har blitt forelsket i en hulder som heter Flora, hun er halvt hulder halvt nøkk. Moren til Flora heter Rosalin hun prøver å drepe datteren sin, hvorfor får du finne ut av selv, for jeg vil ikke ødelegge alle spenninger her.
Alt i alt vil Erik vill egentlig bare passe på Flora så ingen ting skjer med henne.
Fjellberg er en lege som hjelper moren til Erik, fordi moren hans kan se de samme tingene som Erik, for noen år tilbake hadde hun drept noen som viste seg og være en hulder, men side folk ikke trodde på dem ble hun sendt til en plass for og få hjelp.
Det er en karakter jeg syntes er veldig morsom en magilærer som heter Jack Flink, jeg syntes det er litt morsom når du leser hvordan han snakker for det for eksempel, hello barn i dag skal vi lære om the history av for eksempel Kleopatra.
Jeg har ikke lest en så spennende bok noen gang, selv om du ikke har lest første boka forteller forfatteren litt om den i begynnelsen. Det passet ganske bra siden jeg ikke hadde lest første boka «Hulder» før.

Jeg gir en sterk 5
Fordi den er
-fantasifull
-spennende
-forklarer bra hva som har skjedd
-morsom
-og skummel
-det eneste jeg ikke likte var at det var litt ekle hendelser


Celina Terese Bråten

Celina Terese Bråten

Skrevet av 12. november 2015 av Celina Terese Bråten på Varteig skole

Forbannet er et godt eksempel på en fantasy-bok. Boka handler om Erik (hovedpersonen) som har mange følelser for hulderen Flora. Erik tar magitimer på skolen som bare er for de spesielle. I klassen går det bare 5 elever. Det er Flora, Erik, tvillingene Tore og Trine, og Lena. Men en dag er ikke Flora på skolen. Herr Flink (læreren) sier at hun ikke kan ta magitimer lenger, det er fordi han har funnet ut at Flora er en ny type hulder som ingen i hele verden kjenner til. Dette liker ikke Erik. Han leker med ilden og møter Flora etter skole tid.

Jeg synes boka startet litt treigt men den ble mye bedre etterpå. Den var veldig lett å lese og det var en veldig "ren" bok (at det ikke var banning) som kanskje gjorde at teksten ble litt tam.
Slutten var ganske bra men den kunne ha vært bedre.

Jeg syns at de som liker magi og overtro burde lese denne boka.

Terningkest: sterk 4


Ole-Kristian Jøranli Rudberg

Ole-Kristian Jøranli Rudberg

Skrevet av 11. oktober 2015 av Ole-Kristian Jøranli Rudberg på Dokka ungdomsskole

"Forbannet" av Tonje Tornes

Bok 2 i "Kire-serien. "

Terningkast 4

Dette er en fantasybok basert på eventyr og overtroiske vesner i Norge.
Erik(hovedperson) har mange følelser for Flora. Han vil møte henne men det er mange hindringer som skiller dem fra hverandre. Dette eventyret bærer oss igjennom boken. Vi møter mange nye personer som gjør boken mer spennende. Hvis man leser et kapittel og tenker å stoppe, så går det ikke. Det er mange spennende kurver som kommer og går. Dette gjør boken bra for meg. Jeg har også lest "Hulder". Det er bok 1 av "Kire-serien." For å være ærlig så synes jeg at boka "Hulder" var mer spennende enn "Forbannet."

Denne boken handler egentlig om at Erik blir satt på mange prøver. Rosalin er fortsatt ute etter Flora! Selve slutten av boka kom litt brått på synes jeg. Jeg ble litt forvirret, så jeg leste de bakerste sidene om igjen. Da forsto jeg litt mer. Eller så synes jeg det er en bra bok. F. eks. er det fint at Jack Flink bruker noen engelske ord sammen med norske ord. Det at Erik og vennene hans går på skole gjør at boken føles mer ungdomsaktig.

Derfor får denne boken terningkast 4.

Boken anbefales til de som har lest "Hulder" og bør nomineres til uprisen.


Eline Hope

Eline Hope

Skrevet av 7. oktober 2015 av Eline Hope på Slåtthaug Ungdomsskole

Forbannet

Boken <<Forbannet>> er en fantasy bok, det er andre bok i Kire-trilogien. Erik, som er hovedpersonen, blir bedt om å holde seg unna Flora, fordi hun er en hulder, men Erik leker med ilden. Boken er fylt med sagn og myter om nøkken, huldre, dyr og norsk folketro. Det danner et eventyr med magi og overtro.

Jeg synes denne boken er god fordi den får veldig godt fram den norske folketroen, og det er en fantasifull verden.


Sebastian Johnsen

Sebastian Johnsen

Skrevet av 22. august 2015 av Sebastian Johnsen på Grimstad Ungdomsskole

Denne boka er fylt med alt den trenger for å bli en god bok. Humor, spenning, erotikk, handling, konflikter osv. Den har en fantastisk bruk av ord på riktige steder og den er nesten umulig å legge fra seg!

Til toppen