Hulder (Kire 1)

Tonje Tornes Gyldendal 2013 14 anmeldelser

Erik flytter med sin far til en liten bygd, der moren hans er innesperret på psykiatrisk klinikk. På gården der de bor, skjer det underlige ting om natten. En jente sniker seg rundt. En lettkledd jente med hale. Sammen med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hauk Thorsen

Hauk Thorsen

Skrevet av 4. desember 2013 av Hauk Thorsen på Mølladammen

Denne boka var ganske bra skrevet. Den er skrevet på en sånn måte som gjør at du får lyst til å lese mer. Jeg klarte ikke legge den fra meg! Det var spennende å lese om Erik og moren hans sitt forhold. Jeg vil gjerne anbefale denne boka for alderen elleve og oppover, boka er skrevet av Tonje Tornes som også har skrevet noen Donald Duck-bøker. Jeg likte denne boka fordi den var spennende og interessant. Alt i alt likte jeg denne boka veldig godt. På en skala fra en til ti, gir jeg den en 8.


kenneth sandblåst

kenneth sandblåst

Skrevet av 28. november 2013 av kenneth sandblåst på frenaomdomsskole

det var mase spendene og den var velig bra denne boken er den beste boken i vet om. !!!!!


Sandra Irèn Bongo

Sandra Irèn Bongo

Skrevet av 21. november 2013 av Sandra Irèn Bongo på Kjøllefjord skole

Norske eventyr i moderne tid.
Historien starter med Erik og moren ute på en tur, hvor de da møter på en hulder som lokker Erik til seg. Moren vet nøyaktig hva hun er, for hun kan se overnaturlige ting og redder Erik ved å knivstikke huldra. Men det viser seg at hulderen egentlig er en kvinne, og moren blir innlagt på en psykiatrisk klinikk.
Etter noen år flytter Erik og faren hans til en gård i samme bygd hvor moren er innlagt. Det er da det begynner å skje underlige ting om natten. Da treffer han Flora, en vennlig hulder som hjelper han med å styre kreftene som han har arvet av moren. Etter hvert får han også to venner, et par tvillinger med mystiske evner, og de hjelper han med å ta vanskelige valg, og holde styr på følelsene sine.
Jeg synes boken var bra, den var spennende og forfatteren har virkelig gitt meg et nytt syn på norske eventyr og skapninger. Jeg liker ideen, og hvordan hun vrir på de norske eventyrene. Hun får virkelig Erik til å virke som en ekte tenåring, noe som jeg liker veldig. Men jeg synes forfatteren beskriver ting dårlig, og det ødelegger litt for meg, for eksempel da hun sier «Det bare er sånn», da savner jeg mer forklaring. Selve slutten av boken synes jeg ble kjedelig. Dette er da bare første boken av serien Kire, og jeg kan godt tenke meg å lese den andre boken.
Jeg vil anbefale denne boken sterkt til noen som liker Norske eventyr og legender, og ellers til folk som ikke er så interessert i kjendistull og annet. Forfatteren forklarer mytene om skapningene godt, og selv jeg (som har lest mye om norske skapninger bl.a huldra og nøkken) fikk lære en ting eller to. Den passer for ungdom i 14-15 års alder.
Jeg gir boka terningkast 4/5


Tonje Johannessen Stabbetorp

Tonje Johannessen Stabbetorp

Skrevet av 18. november 2013 av Tonje Johannessen Stabbetorp på Haugeåsen

Hulder er en spennende bok hele veien. Den handler om Erik som kan høre og se ting ingen andre kan, moren hans kan også det men hun ligger på psyketeriat. På den nye skolen blir han god venn med et tvillingpar, sammen finner de ut hvem det er Erik ser og lærer mer om den underlige verden som ingen vet om. Boken er skrevet så nøye at man nesten skulle tro alt var sant. Det tar ikke lang tid før man kommer inn i handlingen og det er ikke lett å legge fra seg boka.


Markus Olai Berget

Markus Olai Berget

Skrevet av 18. november 2013 av Markus Olai Berget på Fræna ungdomsskule

HULDER
FORFATTER: TONJE TORNES TERNINGKAST: 5
SIDETALL: 269

BOKA STARTER MED SPENNING FRA FØRSTE STUND I PROLOGEN OG GIR ET VIKTIG INNBLIKK I KVA BOKA KJEM TIL Å HANDLE OM. ERIK GIR ETT RART FØRSTEINNTRYKK ETTER MIN MENING, DET VIRKER IKKE SOM OM FORFATTEREN VIL AT DET SKAL VIRKE SOM AT ERIK IKKE VIL HA VENNER. MEN ALT I ALT MED DETALJER OG BESKRIVELSER, PASSER DENNE BOKA FOR UPRISEN SYNEST JEG.

Vis flere anmeldelser

Til toppen