Hulder (Kire 1)

Tonje Tornes Gyldendal 2013 14 anmeldelser

Erik flytter med sin far til en liten bygd, der moren hans er innesperret på psykiatrisk klinikk. På gården der de bor, skjer det underlige ting om natten. En jente sniker seg rundt. En lettkledd jente med hale. Sammen med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

JULIE

JULIE

Skrevet av 29. september 2015 av JULIE på Rothaugen skole

Denne boken er spennende hele veien, og kjempe kreativ.
Den handler om en gutt med navn Erik, han er 15 år, han flytter til et nytt sted, for og komme nærmere den "syke moren sin" hun ser nemelig ting, og ikke hvilke som helst ting, næmlig huldere.
Det gjør også Erik, og han er redd han også er gal, og må på sykehus sånn som moren måtte.
Men heldigvis møter Erik to personer, to tvillinger, Tore og Trine de tror han og vil hjelpe han.
får og finne ut mere om hulderen må han tilkalle dem med et spesielt navn "Kire"
Boken har på flere måter fåt meg til og kjenne meg og leve meg inn i boken, absolutt anbefalt, spesielt til myte lesere. ((:


Marte Jørgensen

Marte Jørgensen

Skrevet av 15. desember 2013 av Marte Jørgensen på Kila skole,9A

HULDER

Eriks mor lever i en annen virkelighet. I alle fall kan hun se ting ingen andre kan, men en dag ser Erik det samme. Er han blitt like gal som moren? Eller er de vakre, grønnkledde skikkelsene som kaller på ham, virkelige? Han møter et par tvillinger som sier at de vet det han sier er sant, men hva betyr det?

Boka Hulder er skrevet av Tonje Tornes og er første bok i en trilogi, Kire. den er lett og lese og lett og forstå, 340 sider i det hele. Jeg fant den interresant å lese. Boken er innenfor fantasy-sjangeren. Jeg tror boken passer best for gutter og jenter i en alder av 12-15.

Anbefales: Ja.


Maria Ingilæ

Maria Ingilæ

Skrevet av 13. desember 2013 av Maria Ingilæ på Kjøllefjord

Huldrene.
Tittel: hulder
Forfatter: Tonje Tornes
270 sider
Første bok av Kire-serien

Denne boken handler om en gutt på 15 år som flytter til en ny plass med faren sin, fordi de skal komme nærmere mora som bor på et galehus. En gang før et år siden hadde hun drept en kvinne som de begge mente var en hulder. På den nye plassen får Erik beskjed om og sette ut grøt hver gang det er fullmåne, og så begynner det og skje ting. Erik får seg to venner som har en uvanlig evne, og de mener at han også her en evne.

Jeg syntes at boken var litt kjedelig, fordi det var på en måte de samme tingene som skjedde om og om igjen. Det var ikke sånn at jeg hadde noe lyst til å ta frem boka og lese. Det er greit at en bok er litt kjedelig i begynnelsen, men det bør jo bli mer spennende etter hvert. Terningkast tre.


Mathias Ingeberg

Mathias Ingeberg

Skrevet av 9. desember 2013 av Mathias Ingeberg på Mølladammen Skole

Forfatter: Tonje Tornes.
Sidetall: 268
Sjanger: Fantasy i vår tid

Boka handler om en gutt som heter Erik. For et år siden hadde moren og han vært på en fjelltur, og en mystisk kvinne hadde kommet til dem. Moren beskyttet Erik, ved å myrde denne kvinnen. Hun ble lagt inn på psykiatrisk sykehus, og et år senere, flytter Erik til en liten bygd i dalen der moren er innlagt. Men om natten skjer det underlige ting. Der møter han Flora, en hulder, som skal hjelpe han å styre kreftene han ikke engang visste han hadde. Han får nye venner på den nye skolen sin, nemlig de spesielle tvillingene Tore og Trina. De hjelper ham å styre kreftene og følelsene sine, og hjelper ham med å ta vanskelige beslutninger. Sammen møter de nye skapninger, hjelper han med vanskelige beslutninger, og finner ut mer om den underjordiske verdenen.

Jeg syntes denne boka var spennende, og veldig bra skrevet, sånn at jeg nesten tror at det er sant. Jeg fikk et slags forhold til Erik. Noen steder i boka hang jeg ikke helt med, fordi det var rotete, men så er det også første bok i serien da. Når man først begynner å lese kan den virke kjedelig… men etterhvert som man kommmer inn i historien, blir den fengslende, og vanskelig å legge fra seg.
Jeg syntes forfatteren kan prøve å lage bøkene mer spennende fra starten av i resten av serien.


Tobias Kristensen

Tobias Kristensen

Skrevet av 4. desember 2013 av Tobias Kristensen på Mølladammen

Boka er skrevet av Tonje Tornes, og er utgitt i 2013. Den er på ca. 250 sider, og sjangeren er fantasy.
Boka handler om en gutt som heter Erik. Det begynner med at Erik og moren er på tur. Moren til Erik er veldig spesiell, hun ser og hører ting andre folk ikke ser, og denne dagen ute på myren går det galt. Ett år senere er Erik og faren på vei til Tonstad og Sirdal. Moren er innlagt på en behandlingsanstalt i Alvheim, og de skal flytte dit fra Kristiansand for å være nær henne. De har kjøpt en gammel gård av en venn av morfaren til Erik. Faren skal jobbe som bibliotekar, og Erik skal begynne på ny skole.
Jeg oppfatter Erik som en slapp og kjedelig person, som har en fantastisk fantasi.
Jeg har ikke fått lest boka helt ferdig, men til dit jeg har kommet, er den veldig bra. Ordene er lette å forstå, samtidig som den er spennende. Jeg vil veldig gjerne lese mer fra forfatteren.

Vis flere anmeldelser

Til toppen