Killerinstinkt

Thomas Enger Kagge 2017 62 anmeldelser

Hvor godt kjenner du egentlig menneskene du har rundt deg? Det spørsmålet må Even Tollefsen finne svaret på når hans eks-kjæreste Mari blir funnet drept på Fredheim videregående skole morgenen etter revypremieren. En av Evens venner blir også funnet grovt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lilja

Lilja

Skrevet av 12. oktober 2018 av Lilja på Torstad ungdomsskole

Killerinstinkt av Thomas Enger

Killerinstinkt er en krim bok, den handler om en som heter Even som blir anklaget for et mord. Alt skjer på et lite sted som heter Fredheim. forandringer skjer også i hjemmet hans for eksempel moren får seg en ny kjæreste og det blir mye for han og takle. Even prøver og finne ut hvem som er morderen. Han finner ut mange nye hemmeligheter både om faren hans og andre mord.

Jeg synes at denne boken var veldig spennende men jeg synes ikke at den akkurat skiller seg så veldig ut fra andre krimromaner, for eksempel krimromaner er jo skrevet for og være ganske skremmende og litt skummelt også men jeg mener at det er en veldig typisk krimbok der det handler om et lite sted der det skjer masse mord og andre forbrytelser og hovedpersonen prøver og finne det ut.

Boken var veldig lettlest og enkel og forstå og lese

Jeg likte denne boken fordi den var veldig spennende og ikke kjedelig, det skjer nye ting ganske ofte og det er mange mystisk mysterier i boken og boken gjorde at jeg hadde lyst til og lese mer og mer i den.
Jeg likte ikke denne boken fordi når det skjer nye hendelser nesten hele tiden er det spennende men noen ganger blir det litt mye og holde styr på og det er mye man må huske og derfor er det ikke alltids så enkelt og henge med, og noen ganger kan det skje mange ting på en gang og da blir man veldig forvirret.


B

B

Skrevet av 12. oktober 2018 av B på Brandsfjord skole

jeg syns at boken er veldig bra og morsomt, det er også en bra måte å ikke spille fortnite på hele dagen


Jens Jørgen Jakobsen

Jens Jørgen Jakobsen

Skrevet av 17. september 2018 av Jens Jørgen Jakobsen på Åmot ungdomsskole

Jeg leste et lite utdrag og det var kjempe spennene. vil gjerne lese hele boka og det skal jeg. anbefaler alle som liker spenningsbøker i å lese denne boka. jeg er 13 år men jeg sitter nå i timen å skriver dette. fordi det er viktig å lese å ikke bare spille Fortnite. så les denne å ikke spill data;)


Arianne Must

Arianne Must

Skrevet av 28. mai 2018 av Arianne Must på Bjørnevatn

Killerinstinkt handler om Even. Kjæresten til hans er blitt drept, og han bruker de neste dagene på å finne ut av ting å holde seg unna mistanke.

Jeg synes boken var bra. Den var skrevet på en unik måte hvor vi veksler mellom en rettsak og hovedhistorien. Vi leser hva Even svarer når advokaten stiller spørsmål, men vi får en mer detaljert historie.

Selve boken var bra skrevet og hadde en bra historie, men den var ikke svært sjokkerende. For meg var den ganske lik mange andre krim bøker. Språket var bra, bortsett fra at det ofte var som en voksen som prøvde å snakke som en tenåring. Det var også karakterer som var slik voksene ser dem og ikke helt slik som tenåringer egentlig er i dag. Det var litt som å se historien fra et helikopter. Ellers var historien veldig bra, men den kunne hatt litt flere spenningstopper
.
Terningkast:4


Aurora Dørmænen

Aurora Dørmænen

Skrevet av 7. mai 2018 av Aurora Dørmænen på Bjørnevatn

En spennende og realistisk krimbok

Killerinstinkt

Av Thomas Enger, Kagge forlag

Evens liv kan i noens øyne være perfekt. Han er god i fotball og har spilt kamper for G17 landslaget. Han har en kjæreste som heter Mari og han spiller i bandet som skal spille på revykvelden.

Evens liv blir snudd på hodet når Mari helt uten videre slår opp. Even prøver å snakke med Mari for å få en forklaring på hvorfor hun slo opp, men han får ikke kontakt med henne. Dagen etter revykvelden blir Mari funnet drept på skolen, og en annen person blir funnet grovt mishandlet et annet sted på skolen. Mistanken blir fort rettet mot Even da det kommer fram at Mari hadde slått opp med han. Even starter sin egen lille etterforskning for å finne ut hvem og hvorfor noen drepte Mari. Både Even og politiet finner ut at en ulykke som for mange år siden tok livet av faren til Even kan ha en sammenheng med de nylige drapene i Fredheim. Så kanskje ikke Evens liv er så perfekt allikevel?

Killerinstinkt er en spennende krimroman. Boka starter rett inn i handlingen. Det hele starter med at Even er vitne i rettsaken om drapene i Fredheim. Resten av boken bygger på at Even gir sin forklaring som vitne i rettsaken, og det bytter mellom nåtid (rettsaken) og fortid (det som skjedde tiden før og etter drapene).

Boka er veldig spennende og interessant. Fra begynnelsen blir du oppslukt i boka og du begynner å spekulere på hvem som kan være morderen, når du endelig tror du har funnet ut hvem morderen er peker forfatteren på en annen person. Forfatteren klarer å holde spenningen ut gjennom hele boka, han avslører ikke for mye av hva som kommer til å skje men akkurat nok til at du tror du vet morderen, noe som på ett vis gjør boken personlig ved at den får deg til å tenke selv. Selv mener jeg at når en bok kan bli personlig ved at den engasjerer leseren blir leseropplevelsen og boken mer spennende og realistisk.

Jeg vil si at Killerinstinkt er en original bok, jeg har ikke lest en krimroman som klarer å relatere til ungdom så godt som Killerinstinkt. Forfatteren klarer å skape et miljø og en stemning i boka som ungdom klarer å gjenkjenne seg i. Ofte kan ungdomsbøker som prøver å relatere seg til ungdom bli kleine å lese, ved at forfatteren prøver alt for hardt for at ungdommer skal kjenne seg igjen i boka. Killerinstinkt har funnet grensa mellom hva som er gjenkjennelig for ungdom og hva som er kleint og får deg til å tenke «er det virkelig slik voksne tenker ungdom er?».

Jeg har ikke så mye å si på språket i boka. Jeg ble ikke kjempe imponert men jeg fant heller ingenting å trekke ned på. Jeg føler forfatteren klarte å skape en relasjon mellom leserne og karakterene som gjør det spennende og nervepirrende å lese. Killerinstinkt er en passelig lengde på og selv om noen kanskje mener den er lang, så er den spennende og ganske lettlest.

I alt var Killerinstinkt en bra bok. Den var veldig spennende og det er vanskelig å finne et uinteressant øyeblikk i boka. Forfatteren klarer å skape et miljø som ungdommer kan kjenne seg igjen i. Men det er noe ved boka som gjør at jeg ikke vil gi den seks, den imponerte meg ikke så mye at jeg hadde lest den på nytt men den var bra.

Terningkast: 5+

Vis flere anmeldelser

Til toppen