Killerinstinkt

Thomas Enger Kagge 2017 62 anmeldelser

Hvor godt kjenner du egentlig menneskene du har rundt deg? Det spørsmålet må Even Tollefsen finne svaret på når hans eks-kjæreste Mari blir funnet drept på Fredheim videregående skole morgenen etter revypremieren. En av Evens venner blir også funnet grovt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Maja Dokmo

Maja Dokmo

Skrevet av 7. mai 2018 av Maja Dokmo på Bjørnevatn skole

Killerinstinkt av Thomas Enger

Killerinstinkt handler om den lille plassen Fredheim som blir preget av flere drap. I starten anklager alle Even, men han gjorde det ikke. Samtidig går ikke alt som smurt hjemme hos Even. Moren har fått seg ny kjæreste, som vil flytte inn, og moren er ikke psykisk stabil. Even prøver å finne ut hvem som er morderen samtidig som han prøver sitt beste med å passe på de hjemme. Han var ikke forberedt på hva han fant ut både om faren og drapene.

Killerinstinkt er en spennende krimroman som passer perfekt for ungdom.

Språket i boka er fint og det er lett å holde følge med hva som skjer.

Boka er ikke veldig original. Jeg føler at mange krimromaner handler om en liten plass som blir rammet av flere mord og at hovedpersonen prøver å finne ut hvem som er morderen. Forholdet til Even og Mari var en uventet vri på historien.

Boka er veldig spennende og forfatteren skriver godt. Jeg liker «bytte» mellom da Even satt i rettsalen og handlingene i Fredheim. Thomas bruker frampek godt, de avslører ikke for mye. De gir oss en liten smakebit på hva som kommer til å skje.

Forfatteren er flink til å forklare hvordan og hva Even føler og tenker.

Killerinstinkt er en veldig god bok og jeg anbefaler ungdom som liker krim og spenning til å lese den.

Jeg velger å gi denne boka terningkast 6, fordi jeg liker krim og den er skrevet veldig godt.


Eivind Dalhaug

Eivind Dalhaug

Skrevet av 7. mai 2018 av Eivind Dalhaug på Bjørnevatn skole

Boka handler om en gutt som heter Even. Han bor i Fredheim. Han hadde nettopp slått opp med kjæresten sin som het Mari. En dag da han skulle dra til skolen var det et drap på to personer. En av dem var Mari. Even var selvfølgelig mistenk for drapet på grunn av forholdet deres. Etter hvert blir det klart at faren hans som døde for ti år siden er tilknyttet til drapene. Boka er en krimbok fordi det handler om drap.
Språket er bra, det er ganske lett å forstå hva karakterene tenker. Den var ikke for vanskelig å lese men ikke for lett heller. Det var skrevet på en måte slik at man gjenkjente seg i hvordan karakterene oppfører seg.
Det er en veldig original bok jeg har aldri lest eller sett en bok som denne.
Boka var bra og spennende, men det var litt lite spenning i boken i starten så det tok lang tid før jeg kom meg inn i boken. Men da jeg først kom inn i boken ble det veldig bra. Den var bra skrevet og bra bruk av virkemidler.
Jeg gir boka terningkast: 4. Den hadde fått en 5 hvis det hadde tatt litt fortere tid og komme seg inn i boka.
Thomas Enger


Espen Blix Iversen

Espen Blix Iversen

Skrevet av 7. mai 2018 av Espen Blix Iversen på Bjørnevatn Skole

Fantastiske Killerinstinkt
Tittel passer veldig bra til boka fordi det handler om en person som er anklaget for å ha et killerinstinkt. Killerinstinkt er en krim bok fordi det er et mysterie som man må finne ut av. Even er hovedpersonen i Killerinstinkt og han er anklaget for å ha drept noen. Fordi Kjæresten slo opp med Even også ble Kjæresten drept dagen etter på og da ble han veldig mistenksom. Boka starter ganske oppslukende, sånn at det er vanskelig å legge fra seg boken og den starter rett i en handling om hva som kommer til å skje. Det er litt forskjellig når det er snakk om spenningstopp fordi av og til er den forutsigbar og noen ganger er det ganske overaskende. Boken var ganske vanskelig å legge fra seg fordi det alltid skjedde noe nytt. Killerinstinkt var veldig lett å leve seg inni fordi den var så spennende. Denne boken var ganske original fordi jeg aldri har lest eller hørt noe som ligner på denne boken.Jeg synes Killerinstinkt er en lettlest bok fordi det ikke var noe spesielle vanskelige ord.
Jeg synes dette er den beste boken jeg har lest så langt fordi den er veldig spennende og fordi jeg liker krimbøker. Så jeg vil gi denne boken terningkast 6, fordi det er den beste boken jeg har lest og den var veldig spennende og den var vanskelig å legge fra seg.


Elise Bækø

Elise Bækø

Skrevet av 7. mai 2018 av Elise Bækø på Bjørnevatn skole

Killerinstinkt
Boka er en ungdomskrimbok skrevet av Thomas Enger og handler om 18 år gamle Even Tollefsen. Han prøver å finne ut hvem det var som drepte gamlekjæresten Mari, og Johannes, en tilfeldig fyr. Samtidig som han sørger for tapet av Mari, er det han selv som blir mistenkt for drapene. Selv bestekompisene mistenker han, men heldigvis får han god støtte av onkelen, Imo. Even vet ikke lengre hvem han kan stole på. Evens far døde for mange år siden og dødsårsaken blir på underlig vis en del av oppklaringen på drapene. Underveis i historien skjer det mange uventede «ting».
Boka var lett å lese, det er stort sett korte setninger en blanding av korte setninger som gjør det lett og holde følge med historien. Det er spennende skrevet og det var flere overraskelsesmomenter i løpet av boka. Det var litt banning og mye replikker som gjorde boka litt mer «ekte» og mer gjenkjennelig.
Veldig bra originalitet, Jeg har aldri lest en bok der så mye har vært så uforventet og der så mye skjer uten at du noen gang i ditt villeste liv kunne forestilt deg at det var det som kom til å skje. Svarene på «spørsmålene» man fikk fra frampekene i boka var helt andre enn forventet og jeg ble sittende å måpe etter noen av dem var avslørt.

Boka var helt uforutsigbar:
Boka var lett å leve seg inn i, den starter rett inn i en handling og gjennom boka er det flere ganger man nesten ikke klarer og legge den fra seg for man bare MÅ vite hva som skjer videre. Som sagt var det en veldig uforutsigbar bok som gjorde den veldig spennende. Boka sluttet ganske brått og HELT uventet, det var ingen sjanse for at jeg skulle kunne gjettet det.
Jeg velger å gi boka terningkast 5 og ikke 6 fordi det ikke er en type bok som jeg selv hadde valgt ut, og det er ikke slike bøker som denne som fanger min interesse.


Ole Morten Eliassen

Ole Morten Eliassen

Skrevet av 7. mai 2018 av Ole Morten Eliassen på Bjørnevatn skole

Drap, intriger og mysterier.
Tittel:___KILLERINSTINKT_____________________________
Overskrifta/ tittelen passer bra til boka på grunn av alle drapene og slike ting som skjer.
Boka er meget bra. Beste boken jeg har lest noensinne.
Språket i boka er «ungdommelig» og lett gjenkjennelig fra min hverdag. Det er mange situasjoner i boken jeg kjenner meg igjen i.
Boka er veldig original. Måten den er bygd opp på, og hvordan den er fremstilt er helt fantastisk.
Meget bra bok. Masse virkemidler som f.eks stedsbeskrivelse, frampek og miljøskildring er tatt i bruk.
Forfatter THOMAS ENGER
Totalvurdering: Alt i alt har jeg ingenting å utsette ved boka, bortsett fra at virkemiddelet zooming er litt «misbrukt», altså brukt for mye. Jeg mener at det ble brukt for mye i boka fordi det ikke er alt i boka som har behov for å få så mye oppmerksomhet som det har.
Navn på anmelder: ___OLE MORTEN ELIASSEN
Jeg gir denne boken terningkast 5 og ikke 6 fordi det var mye “dødtid” blant alt det spennende som skjedde.

Vis flere anmeldelser

Til toppen