Killerinstinkt

Thomas Enger Kagge 2017 63 anmeldelser

Hvor godt kjenner du egentlig menneskene du har rundt deg? Det spørsmålet må Even Tollefsen finne svaret på når hans eks-kjæreste Mari blir funnet drept på Fredheim videregående skole morgenen etter revypremieren. En av Evens venner blir også funnet grovt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Arve Joranger

Ein spennande krimroman.

Skrevet av 21. desember 2020 av Arve Joranger på Luster ungdomsskole

Killerinstinkt

Boka er skriven av Thomas Enger

Killerinstinkt har ein god del krimaktiv aktivitetar, det vil seie at boka har krim som sjanger.

Boka handlar om ein gut sin kjæraste har blitt drepen, mange trur det er han som har drepen ho fordi ho hadde nyligt blitt eks-kjærasten hans. Dei hadde trudd det fordi han hadde ikkje tolka splittinga så veldig bra, og han hadde sendt mange meldingar, men fekk alder svar på grunn av telefonen til eks-kjærasten var øydelagt. Etter ei lita stund hadde to andre gutar vorten drepen, den eine på same dag som eksen hans den andre nokre dagar etter fordi han hadde “sett” han på skulen då ho hadde vorten drepen. Even (Guten) hadde vorten innkalla til ei rettssak, dette var for å finne ut om det var han eller ikkje.

Eg synest boka var veldig spennande og anbefaler den til mange andre, dersom du likar krim/mysteriet bøker bør du lese denne, på slutten får man vite kven som drap dei tre, men det kunne vore betre hadde dei inkludert litt meir på rettssaka. Boka fortel folk at man kan ikkje stole på alle andre og må alltid vere på utsikt etter folk man kan stole på og ikkje. Eg likte boka veldig godt fordi eg har alltid vore interessert i krimromanar.

Terningkast 5/6


Josefine

En fengende krim

Skrevet av 14. oktober 2019 av Josefine på Ruseløkka

KillerInstinkt en skikkelig bra thriller:
Denne kjempe spennende thrilleren handler om Even som er 16 år (hovedpersonen). En kjempe fin gutt som går i en dyp depresjon når kjæresten Mari slår opp med han. Det blir bare enda verre når det skjer to drap på skolen hans i den lille bygda som han bor i, Fredheim. Dette kommer som ett stort sjokk for hele bygden når det faktisk er Mari som er en av de som blir drept. Hva skjer med Even når alt fokus rettes mot han og familien og noen dype hemmeligheter fra fortiden dukker opp. Hvordan skal han komme seg ut av dette?

Even en kjempe fin, lojal, morsom og omsorgsfull person, fra den lille bygda Fredheim. Som bare var ett lite barn når faren (Jimmy) døde i en tragisk bilulykke. Han har egentlig aldri lurt på hva som skjedde bare godtatt faktumet at moren, lillebroren hans og Imo (onkelen) er den nærmeste familien han har. Even er veldig flink i fotball og faktisk det helt motsatte av lillebroren som egentlig bare spiller videospill. Han har også noen veldig gode venner blant annet Oscar som kanskje er den nærmeste fra vennegjengen som består også av Kaiss og Fredrik.

Boken starter veldig rett inn i handlingen men går tilbake i tid hele tiden for å forklare det som har skjedd i fortiden. Handlingene i boken er veldig spennende og ganske fantasifull og handlingen er ikke forutsigbar å det er det som gjør boken så spennende. Det som også er spennende er at boken slutter ekstremt bra å man klarer rett og slett ikke å legge boken fra seg. Språket er ekstremt bra, fordi man skjønner hvordan ungdommen snakker når man leser boken. Karakterene er veldig lette å bli kjent med. Det tar litt tid, men når du først blir kjent med dem så er det veldig lette karakterer å forstå.

Jeg syntes at denne boken er helt fantastisk. Jeg har lest noen krim før men denne er den absolutt beste. Det som er så bra med denne boken er at man må fortsette å lese, fordi man ikke klarer å legge den fra seg. Jeg vil anbefale denne boken sterkt til alle, men helst 12-13+, mest fordi at det er ganske stygt språkbruk også fordi at det er noen ganger litt voksne situasjoner som kan være litt vanskelig å forstå hvis man ikke er gammel nok. Denne boken får terningkast 5, fordi den eneste tingen jeg ikke likte så godt var at det tokk tid å skjønne når man var i nåtid og når man var i datid. Det var også litt irriterende at man ikke kjente Mari og Johannes når de ble drept, men det glemmer man fort.


Samira A.A

Samira A.A

Skrevet av 4. desember 2018 av Samira A.A på Ruseløkka skole 10B

Killerinstinkt

Killerinstinkt er en krimroman skrevet av Thomas Enger.

Boken handler om en gutt som heter Even som er hovedmistenkte for et drap. En kveld skjer det noe som forandrer hele livet hans. En kveld hvor skolen hadde en revy blir ekskjæresten hans og en annen gutt drept og derfor blir han anklaget for å ha drept dem begge. Hele byen tror at han drepte dem begge og derfor får han ikke så mye støtte fra andre enn familien og venner. Even bestemmer seg for å ta saken i egne hender og finne ut av hva som skjedde med Mari (ekskjæresten) som hadde slått opp med han helt ut av det ble en uke før hun ble drept. Gjennom boken så finner Even ut av mye og finner ut av at drapene som har foregått i denne lille byen kalt Fredheim kan ha noe med farens død. Han finner også ut av hvem som kan stoles på.

Killerinstinkt er en spenningsfylt krimroman som sluker deg opp med engang du starter å lese den. Forfatteren klarer å holde spenningene opp gjennom hele boken. Hver gang du tror du nærmer deg hvem som er morderen så peker forfatteren på noen andre og det er noe av det som holder spenningene oppe. Thomas Enger har klart i denne boken å få frem følelsene til karakterene i boken ganske godt og i noen av hendelsene var det lett for enkelte ungdom å relatere til.

Språket er ikke noe jeg kan si ganske mye om. Han skrev på en god, enkelt og forståelig måte. Det var ikke noe spesielt jeg la merke til med språket, men det var ingenting dårlig jeg la merke til med det.

Jeg er personlig en person som er ganske glad i spenningsfylte krimromaner og denne boken hadde akkurat det jeg var ute etter. Jeg vil ikke si at killerinstinkt var akkurat original, men det var heller ikke for mye klisje i den. Boken var noen som fikk meg til å ville lese den videre og grunnen til det var at den var fult av spenning og spenningskurven holdt seg oppe hele tiden. Men en ting som jeg mener var dårlig var at det tok litt tid å komme seg igjennom boken, men eller var alt annet bra.

Jeg anbefaler denne boken til de som er glad i spenningsfylt krimromaner, ikke blir fort lei av en bok og liker å lese

Terningkast: 5


elias engquist

elias engquist

Skrevet av 19. november 2018 av elias engquist på Den norske skole i Costa Blanca

boken handler om en gutt som går i rettssak for kjæresten hans har blitt drept. De trur han har gjort det men han har ikke gjort det.

jeg syntes boken var ganske kjedelig derfor det er ikke min type av bok men jeg skjønner meningen med boken. kan man stole på alle rundt deg?


Felicia

Felicia

Skrevet av 5. november 2018 av Felicia på Harestua skole

Killerinstinkt
Boken handler om en gutt som går igjennom en rettsak. Han er redd for å bli mistenkt for et mord. Jeg synes boken er veldig spennende. Boken var litt kort, så jeg skulle ønske jeg kunne lese mer. Det hadde vært fint å få vite hva som skjedde videre. Hvem som drepte Mari og hvordan rettsaken gikk. Jeg likte boken veldig godt. Boken får terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
elias engquist

elias engquist

Skrevet av 19. november 2018 av elias engquist på Den norske skole i Costa Blanca

boken handler om en gutt som går i rettssak for kjæresten hans har blitt drept. De trur han har gjort det men han har ikke gjort det.

jeg syntes boken var ganske kjedelig derfor det er ikke min type av bok men jeg skjønner meningen med boken. kan man stole på alle rundt deg?

Til toppen