Killerinstinkt

Thomas Enger Kagge 2017 61 anmeldelser

Hvor godt kjenner du egentlig menneskene du har rundt deg? Det spørsmålet må Even Tollefsen finne svaret på når hans eks-kjæreste Mari blir funnet drept på Fredheim videregående skole morgenen etter revypremieren. En av Evens venner blir også funnet grovt Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Samira A.A

Samira A.A

Skrevet av 4. desember 2018 av Samira A.A på Ruseløkka skole 10B

Killerinstinkt

Killerinstinkt er en krimroman skrevet av Thomas Enger.

Boken handler om en gutt som heter Even som er hovedmistenkte for et drap. En kveld skjer det noe som forandrer hele livet hans. En kveld hvor skolen hadde en revy blir ekskjæresten hans og en annen gutt drept og derfor blir han anklaget for å ha drept dem begge. Hele byen tror at han drepte dem begge og derfor får han ikke så mye støtte fra andre enn familien og venner. Even bestemmer seg for å ta saken i egne hender og finne ut av hva som skjedde med Mari (ekskjæresten) som hadde slått opp med han helt ut av det ble en uke før hun ble drept. Gjennom boken så finner Even ut av mye og finner ut av at drapene som har foregått i denne lille byen kalt Fredheim kan ha noe med farens død. Han finner også ut av hvem som kan stoles på.

Killerinstinkt er en spenningsfylt krimroman som sluker deg opp med engang du starter å lese den. Forfatteren klarer å holde spenningene opp gjennom hele boken. Hver gang du tror du nærmer deg hvem som er morderen så peker forfatteren på noen andre og det er noe av det som holder spenningene oppe. Thomas Enger har klart i denne boken å få frem følelsene til karakterene i boken ganske godt og i noen av hendelsene var det lett for enkelte ungdom å relatere til.

Språket er ikke noe jeg kan si ganske mye om. Han skrev på en god, enkelt og forståelig måte. Det var ikke noe spesielt jeg la merke til med språket, men det var ingenting dårlig jeg la merke til med det.

Jeg er personlig en person som er ganske glad i spenningsfylte krimromaner og denne boken hadde akkurat det jeg var ute etter. Jeg vil ikke si at killerinstinkt var akkurat original, men det var heller ikke for mye klisje i den. Boken var noen som fikk meg til å ville lese den videre og grunnen til det var at den var fult av spenning og spenningskurven holdt seg oppe hele tiden. Men en ting som jeg mener var dårlig var at det tok litt tid å komme seg igjennom boken, men eller var alt annet bra.

Jeg anbefaler denne boken til de som er glad i spenningsfylt krimromaner, ikke blir fort lei av en bok og liker å lese

Terningkast: 5


elias engquist

elias engquist

Skrevet av 19. november 2018 av elias engquist på Den norske skole i Costa Blanca

boken handler om en gutt som går i rettssak for kjæresten hans har blitt drept. De trur han har gjort det men han har ikke gjort det.

jeg syntes boken var ganske kjedelig derfor det er ikke min type av bok men jeg skjønner meningen med boken. kan man stole på alle rundt deg?


Felicia

Felicia

Skrevet av 5. november 2018 av Felicia på Harestua skole

Killerinstinkt
Boken handler om en gutt som går igjennom en rettsak. Han er redd for å bli mistenkt for et mord. Jeg synes boken er veldig spennende. Boken var litt kort, så jeg skulle ønske jeg kunne lese mer. Det hadde vært fint å få vite hva som skjedde videre. Hvem som drepte Mari og hvordan rettsaken gikk. Jeg likte boken veldig godt. Boken får terningkast 5.


Oliwia

Oliwia

Skrevet av 24. oktober 2018 av Oliwia på Furnes ungdomsskole

Denne boken er en krimbok. Det handler om Even som blir beskyldt for drap av eks kjæresten sin, Mari. Han prøver å finne ut av hvem som er morderen samtidig som livet hans blir vendt helt opp ned. Det skjer rett og slett veldig mye dritt på en gang.

Jeg er egt ikke en fan av krimbøker men jeg syntes at denne boken var veldig spennende og jeg klarte ikke å slutte å lese.

Noe jeg syntes kan være en minus er at jeg synes at denne boken var veldig spennende men jeg synes ikke at den akkurat skiller seg så veldig ut fra andre krimromaner, for eksempel krimromaner er jo skrevet for og være ganske skremmende og litt skummelt også men jeg mener at det er en veldig typisk krimbok der det handler om et lite sted der det skjer masse mord og andre forbrytelser og hovedpersonen prøver og finne det ut.

Mitt tips er da kanskje at forfatteren kunne ha prøvd å være litt mer kreativ. Boken var også ganske forvirrende innimellom når mye skjedde på en gang.

Det var en veldig spennende bok 🙂


Lilja

Lilja

Skrevet av 12. oktober 2018 av Lilja på Torstad ungdomsskole

Killerinstinkt av Thomas Enger

Killerinstinkt er en krim bok, den handler om en som heter Even som blir anklaget for et mord. Alt skjer på et lite sted som heter Fredheim. forandringer skjer også i hjemmet hans for eksempel moren får seg en ny kjæreste og det blir mye for han og takle. Even prøver og finne ut hvem som er morderen. Han finner ut mange nye hemmeligheter både om faren hans og andre mord.

Jeg synes at denne boken var veldig spennende men jeg synes ikke at den akkurat skiller seg så veldig ut fra andre krimromaner, for eksempel krimromaner er jo skrevet for og være ganske skremmende og litt skummelt også men jeg mener at det er en veldig typisk krimbok der det handler om et lite sted der det skjer masse mord og andre forbrytelser og hovedpersonen prøver og finne det ut.

Boken var veldig lettlest og enkel og forstå og lese

Jeg likte denne boken fordi den var veldig spennende og ikke kjedelig, det skjer nye ting ganske ofte og det er mange mystisk mysterier i boken og boken gjorde at jeg hadde lyst til og lese mer og mer i den.
Jeg likte ikke denne boken fordi når det skjer nye hendelser nesten hele tiden er det spennende men noen ganger blir det litt mye og holde styr på og det er mye man må huske og derfor er det ikke alltids så enkelt og henge med, og noen ganger kan det skje mange ting på en gang og da blir man veldig forvirret.

Vis flere anmeldelser

Til toppen