Kelestriel (Bian Shen 2)

Torbjørn Øverland Gyldendal 2019 12 anmeldelser

I Kelestriel viderefører Øverland Amundsen sitt store lerret og gjør det enda større. Vi møter «BARNA» en liten stund etter de dramatiske hendelsene i BIAN SHEN, og kampen for å avsløre planene til Paolo fortsetter. Innsatsen er høyere enn noensinne Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Astrid Sandbu Røe

Vanskeleg å skjønne

Skrevet av 30. oktober 2019 av Astrid Sandbu Røe på Vågå ungdomsskole

Dette er bok 2
Boka Kelestriel handlar om ein person som heiter Arthur, som har vore barn i 7000 år. Først nå blir han voksen.

Eg har sjølv ikkje lese bok 1, kanskje det har noko med mi forvirring å gjere, men eg skjønte ingenting. Alt var helt surrete. Det var mange personar involvert, og eg hadde ikkje høyrt om nokon av dei. Eg skjønte ikkje meininga med boka.
Boka får pluss for at det var mange spenningskurver. Det gjorde det ikkje så kjedeleg å lese.
Boka hadde 544 sider. Dette syntest eg var for mykje, sidan eg ikkje eigentleg skjønte noko som helst. Eg kom meg ikkje gjennom boka.

Viss du nokon gong har planar om å lese boka, tykkjer eg at du burde lese bok 1 først! Kanskje det gjer boka meir meiningsfull og spannande?

Terningkast 2


Inga Svare

Meh...

Skrevet av 25. oktober 2019 av Inga Svare på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om Arthur og Barna, barn som aldri veks opp.

Eg skjønte eigentleg ikkje noko av boka, det var så forvirrande at eg måtte slutte etter 100 sidar, alt blei eigentleg berre forvirrande, folk som skulle være døde var ikkje det og dei berre kasta nye karakterar i fjeset mitt. Det raraste er at den har for mykje skildringar som gjer det kjedeleg i lengdene, men alt i alt tykkjer eg at dette er ein god "story-line"

TERNINGKAST:2


Auden Ås Krogsæter

En lang, men bra bok

Skrevet av 24. oktober 2019 av Auden Ås Krogsæter på Elverum ungdomsskole

Kelestriel

Forfatter: Thorbjørn Øverland Amundsen

Hovedpersoner: Arthur, Emma, Nathaniel og Raven

Sjanger: Science fiction, fantasy

Sider: 544

Hovedpersoner: Arthur, Emma, Nathaniel, Raven

Kelestriel er bok nummer to i en trilogi (bok tre er ikke ferdig enda) så du burde lese nummer en før du leser denne.
Kapitlene i Kelestriel er ikke som de fleste bøker: i steden for tall er kapitlene delt ut på hver av hovedpersonene, en smart måte for å få lesere til å fortsette å lese.

Jeg klarte ikke å lese hele boka, men det jeg leste var veldig bra. Kelestriel handler om Arthur og «barna». Arthur har en del superkrefter, blant annet regenerering og han kan sakne tida. Han kan også masse språk. Når Arthur og «barna» dør blir de gjenfødt. Kelestriel har masse kule og spennende konsepter.

Boka er bra skrevet og er veldig morsom og spennende, men det ble bare for mange sider for meg.
Jeg gir den terningkast 4


Emil Østbye Jansrud

Kellestriel 2

Skrevet av 24. oktober 2019 av Emil Østbye Jansrud på Elverum ungdomsskole

Forfatter: Thorbjørn Øverland Amundsen
Sider: 544
Sjanger: Fantasy
Hovedpersoner: Arthur og ''barna''
Utgivelsesår: 2019
Boka handler om en gutt som heter Arthur som får en slags for form av superkrefter. Arthur har akkurat fylt 14 år som betyr at han må klare å slåss og redde liv.
Jeg synes at boken er helt grei, men jeg synes at det blir for mye med 544 sider på en ungdomsbok.
Terningkast: 4


Yousef Basim Ibrahim

En overjordisk bok

Skrevet av 17. oktober 2019 av Yousef Basim Ibrahim på Løkenåsen ungdomsskole, 9B

Tittel: Kelestriel
Forfatter: Torbjørn Øverland
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Sider: 544

Kelestriel er en bok som gir deg spenning på et nivå som ikke har blitt følt før.

Kelestriel er en Sci-fi/fantasi bok og er den andre boka i trilogien Bian Shen. Her følger vi Arthur og resten av barna etter hendelsene i Yellowstone, men nå har det kommet nye og større problemer som kan få katastrofale konsekvenser for hele jorda. Ikke bare er barna tilbake, men Paolo også. Han som sitter med alle svarene, har blitt gjenfødt som Arthur sin lillebror.

Boka følger hovedsakelig Arthur, men forfatteren har skrevet opp perspektiver av flere personer som er viktige for handlingen. Forfatteren viser hvem sitt perspektiv vi følger ved å skrive navnet til personen vi følger på starten av et kapittel.

Jeg synes denne boka er fantastisk. På starten forsto jeg lite, dette var nok fordi jeg ikke hadde lest Bian Shen 1 før, men det føler jeg gjorde det mer spennende. At jeg kom inn i boka og ikke visste hvem alle var gjorde ting mye mer interessant. Denne boka bygger opp spenningen på en brilliant måte som gjør at jeg ikke ville stoppe å lese i boka. Det gjør også at jeg vil vite hva som skjer i neste bok. Jeg lærer så mye på hver av sidene jeg leser. Boka vekker også følelsene mine som glede, sinne og mange andre følelser. En annen grunn til at jeg elsket denne boka var at når jeg leste, så kunne jeg lage bilder av det som skjedde i hodet mitt. Forfatteren la til så mye detalje som han kunne, dette gjorde at bildene jeg lagde i hodet mitt passet så bra til det som skjedde. Boka hadde også mange gode Cliff hangere som gjorde alt bedre.

Det jeg ikke likte med boka var at jeg til noen tider så forsto jeg ikke hva som skjedde på grunn av hvordan den ble skrevet. Dette er fordi noen ganger gikk det fra et perspektiv til et annet, men når du gikk tilbake til det første perspektivet som måtte jeg bruke litt tid til å huske hva som hadde skjedd. Boka hadde også noen ord som jeg ikke skjønte hva betydde. Noen ganger var det også litt vanskelig å vite hvem som snakket.

Boka føler jeg er veldig original, konseptene som er i boka er noe nytt for meg. Det er ikke noe jeg har sett før. Hvis du leter etter en ny og lang bok, er den for deg.

Denne boka her føler jeg passer godt for ungdommer fra 14-17. Dette er fordi det er noe som en ungdom kan føle seg inn i denne boka som kjærlighet. Språket er også litt vanskelig å forstå til tider for barn under 14.

Forfatteren heter Torbjørn Øverland og har skrevet 2 bøker: Bian Shen og Kelestriel. Han er 40 år og jobber i Oslo. Han er utdannet som sivilingeniør, men han har også studert filosofi og psykologi. Bian Shen er hans første bok med Kelestriel som sin andre bok i serien

Generelt er dette en bok for en person som liker lange bøker og litt vanskelighet i lesingen. Det er også veldig spennende å lese denne boka, for gjennom denne boka må Arthur og barna virkelig ta seg sammen for å redde Jorda. Boka var spennende, livlig og engasjerende å lese. Boka kan være litt slitsomt å lese til tider, men bortsett fra dette er dette en veldig god bok.

Kelestriel mener jeg burde bli nominert til Uprisen.

Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen