Katakombens hemmelighet

Tom Egeland Aschehoug 2013 33 anmeldelser

En romersk katakombe. En magisk amulett. 14 år gamle Robert blir med moren til Roma for å utforske en katakombe - en gammel gravplass. En kveld tar han seg ned i katakomben. Alene. Tror han. En religiøs profeti. En mystisk Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lena Vethe

Lena Vethe

Skrevet av 12. desember 2013 av Lena Vethe på Voss ungdomsskule

ROBERT OG MYSTERIENE I KATABOMBEN!
Forfattar: Tom Egeland
Tittel: Katakombens hemmelegheit
Utgjeve: 2013
Sider: 247
Sjanger: Spenningsroman
Tema: Religion og spenning
Passar for: Ungdom
Terningkast: 6
Kva skjer når 14 år gamle Robert reiser med mora til Roma, og kven, av alle ting, møter han i katakomben? Han blir innestengd og oppdagar merkelege ting der nede, men det blir berre meir merkeleg når han kjem seg ut. Og kven er denne jenta, Angelina?
Robert er 14 år og reiser til Roma med mora. Mora er arkeolog, og dei reiser der fordi mora skal på utgraving i ein katakombe (eit gammalt gravkammer). Han tar seg ned i katakomben åleine, men så går det eit ras som gjer at han ikkje kjem seg ut. Han møter ei jente, trur han. Når han kjem ut blir ting veldig merkeleg. Han oppdagar teikn i katakomben og undersøker litt, og resultatet blir vikingane og ”Den hellige stjerne”. Munkene i munkeordenen ”Domini Canes” følgjer med på alt han gjer og kidnappar Robert og mora.
Boka er spennande, levande og truverdig. Det som gjorde at eg ville lese vidare var at det var så spennande. Eg ville vite kva som skjedde vidare. Det var lett å leve seg inn i den, og den var veldig bra skrive. Eg likte slutten fordi den sluttar veldig fint.
Boka er skrive på ein bra måte. Den er lett å forstå og å leve seg inn i den. Det som gjer boka viktig er at den var veldig kjekk å lese.
Forfattaren har lukkast med prosjektet sitt fordi delane i boka passar godt saman, og det står i rett rekkjefølgje. Personane og handlinga er truverdige fordi det var lett å leve seg inn og å forstå innhaldet.
Eg gav boka terningkast 6 fordi det var lett å forstå innhaldet og det var ei veldig god og samanhengande bok.


Emilie V. Pettersen

Emilie V. Pettersen

Skrevet av 12. desember 2013 av Emilie V. Pettersen på Mølladammmen skole

KATAKOMBENS HEMMELIGHET

FORFATTER: Tom Egeland
FORLAG: Aschehoug
SJANGER: spenning

Boken handler om Robert. Han og moren drar til Roma for utgravingen av en ny katakombe etter at moren hans finner et skrin fra vikingtiden under en stavkirke.
Robert finner et mystisk tegn nede i katakomben og prøver å vise det til moren, men hun er opptatt og vil ikke se. Senere den kvelden sniker han seg ned i katakomben igjen for å ta bilde av tegnet, men merker kjapt at han blir forfulgt. Hvem vil forfølge en gutt fra Norge ned i en katakombe med begrenset tilgang?

Tilbake i Norge får Robert gjort litt undersøkelser og sakte, men sikkert begynner han å sette brikkene sammen. Han finner til slutt ut meningen med det hele, men er det for sent? Og hvor kommer ultima Thules inn i dette? Det eneste vi vet med sikkerhet er at munkene fra Roma har mer makt enn man skulle tro og er villige til å gå langt for å få det de vil ha, og akkurat nå er det Robert.

Boken er utrolig spennende, og man blir helt dratt inn i den. Man lærer også veldig mye av denne boken fordi det står forklaring på mange vanskelige ord, så jeg lærte noe av den samtidig.
Jeg synes boken var intens og umulig å legge fra seg. Den er ganske lettlest så den passer for gutter og jenter fra ca. 11 år og oppover.

Den får terningkast 5 fordi den er utrolig spennende og godt skrevet, men litt for lettlest.


Wilhelm Grande

Wilhelm Grande

Skrevet av 11. desember 2013 av Wilhelm Grande på Mølladammen

Katakombens Hemmelighet
Tittel: «katakombens hemmelighet»
Forfatter: Tom Egeland
Sjanger: Spenning
Antall sider: 247
Forlag: Aschehoug
Utgivelse: 25. februar 2013
Hovedperson: Robert

Boken handler om en gutt som heter Robert. Roberts mor er arkeolog og tar med seg han til Roma for å granske en gammel katakombe. Først trodde de at katakomben var romersk, helt til Robert finner et kristent tegn i den som førte til et sprang til viten om vår historie. Nede i katakomben møtte Robert et spøkelse som ga han et magisk smykke, samtidig som et par astrologer fant ut at en meteor lå i kollisjonskurs med jorda.
Etter utallige forsøk med å få med seg moren ned i katakomben så han kunne se på tegnet, og etter å ha senket seg selv ned i katakomben for å ta et par bilder som bevis, raste katakomben sammen. Robert hadde kommet seg ut i siste sekund. På sykehuset fortalte Robert om en munk med rødglødende øyne og et mystisk tegn på seg, og et spøkelse som viste ham veien ut. Hun het Angelina.
Siden han mistet kameraet i katakomben, manglet Robert bevis til å vise moren, så hun sendte han til psykolog. Robert var helt sikker på at han visste nøyaktig hva som hadde skjedd, helt til han fikk spørsmålet, «hvordan snakket du med et flere tusen år gammelt gjenferd fra Roma, og hvordan forstod du hva hun sa?»
Jeg mener at temaene er arkeologi, tro, myter og religion.
Jeg mener at forfatteren prøver å få frem at religion er viktig. Dette er budskapet i teksten.
Jeg likte boken veldig godt, den var spennende fra start til slutt og den er absolutt egnet for ungdom. Jeg synes boken har et bra budskap og gir den derfor terningkast 6.


Amund Skretting Bergset

Amund Skretting Bergset

Skrevet av 11. desember 2013 av Amund Skretting Bergset på Torstad Ungdomsskole

Tittel: Katakombens hemmelighet
Forfatter: Tom Egeland
Sjanger: Spenningsroman
Sideantall: 246 sider
Utgitt: 2013
Forlag: Aschehoug

Robert er 14 år og veldig nysgjerrig. Moren er arkeolog, og de to har funnet et skrin med et slags kart som fører dem til en katakombe i Roma. Robert og moren drar dit, og 14-åringen gleder seg veldig til å være med på utgravningene. Da de ankommer katakombene , får de vite at Robert er for liten til å være med, men dette stopper ikke Robert fra å utforske noe som viser seg og ikke være en helt normal katakombe.
Jeg syns dette er en veldig bra bok med mye spenning. Det skjer noe hele tiden. Spenningen kommer mye av at hovedpersonen føler seg forfulgt og tror det er noen andre. På et tidspunkt hører han også en stemme. Jeg syns det er en veldig bra handling.
Den er ganske enkel å lese siden forfatteren ikke bruker så mange vanskelige ord, og de han bruker forklarer han godt med egne avsnitt. Jeg synes også at han greier å bruke språket til å gjøre spenningsmomentene mer spennende enn det hadde vært uten.
Alt i alt synes jeg boka var veldig spennende, og at forfatteren har et veldig godt språk. Jeg anbefaler denne boken for aldersgruppen 10-16 år, og for de som liker spenningsbøker.


Christoffer E. Nilsen

Christoffer E. Nilsen

Skrevet av 10. desember 2013 av Christoffer E. Nilsen på Kila skole, 9A

Katakombens hemmelighet

Katakombens hemmelighet er en spennings roman skrevet av Tom Egeland.

Boken handler om en gutt på fjorten år som heter Robert.
En dag blir robert med moren på jobb. Moren til Robert jobber som arkeolog. De jobber likeved borgrund stavkirke. De finner en boks som ligger ved et dødt menneske. Inne i denne boksen lå det et smykke og et kart over en ukjent katakombe i Roma. Noen uker etterpå drar Robert med moren ned til Roma. Robert gleder seg til turen og utforskningen av katakomben. Inne i katakomben ser Robert et symbol, likt et av de på den boksen de fant på borgrund. Det var allikevel noe rart med det symbolet. Etter turen nede i katakomben får Robert vite at han ikke får lov til å være der nede mer, fordi det er for farlig. På kvelden skal Moren til Robert på en fest med kollegaene sine, da tar Robert muligheten til å se det symbolet nede i katakomben. Det er veldig mørkt nede i katakomben. Robert har en følelse av at noen følger etter han. På turen opp ser Robert en skikkelse i mørket. Det var en liten skallet man. Han så ut som en munk. Robert får panikk og springer. Vil Robert komme seg ut, og hva gjorde den mannen der nede?

Denne boken var en veldig lettlest bok, fordi den får deg til å ikke ville slutte å lese. Den får deg til å bli nysgjerrig over hva som skal skjer. Det var som passe korte setninger og skrift størrelsen er perfekt. Boka var også veldig kreativ i handlingen den var ikke en typisk thriller. Det var også fakta i boka gjennom helle historien slik at du kan føle med og skjønne hva som skjer gjennom hele handlingen. Jeg anbefaler den til folk som liker spenningsromaner, men de som ikke liker thrillere burde kanskje hoppe over denne boken.

Vis flere anmeldelser

Til toppen