Katakombens hemmelighet

Tom Egeland Aschehoug 2013 33 anmeldelser

En romersk katakombe. En magisk amulett. 14 år gamle Robert blir med moren til Roma for å utforske en katakombe - en gammel gravplass. En kveld tar han seg ned i katakomben. Alene. Tror han. En religiøs profeti. En mystisk Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lennart flønes

Lennart flønes

Skrevet av 5. desember 2013 av Lennart flønes på fræna ungdomsskole

katakombenes hemmelighet er en spennende bok om robert som blir med moren til roma for å hjelpe henne med jobben som arkeolog. men etter han drar ned i katakomben alene om natten møter han på en monk og et spøkelse.

boka har en bra historie, men boken blir kjedelig etter han kommer hjem fra roma Terningkast 5!


Jonas Fjelberg

Jonas Fjelberg

Skrevet av 5. desember 2013 av Jonas Fjelberg på Mølladammen

Boken har 243 sider. Boken ble gitt ut i 2013 av forlaget Aschehoug. Bokens sjanger er spenningsroman. Det er to hovedpersoner i boken, den ene heter Robert, han kommer fra Norge. Den andre hovedpersonen heter Lucio, han er en munk. Eskorterte av fire politimotorsykler ankom en heisekranbil og en lastebil med en gravemaskin på planet. Ropende menn vinket gravemaskinen ned fra lasteplanet og oppover gaten. Moren til Robert forsto ikke hva kranen skulle heise opp.
Jeg syntes boken var lett å lese fordi setningene var korte. Forfatteren brukte ikke så mange vanskelige ord. Det var spennende skrevet. I boken er det mange replikker, og ikke noe banning og heller ingen dialektord. I boken bruker De veldig mye språklige bilder, og de ble forklart veldig godt. Språkbruket passer godt til innholdet, og er ikke noe forstyrrende i det hele tatt.
Boken er ikke «overnaturlig». Den ligner ikke på noen bok eller film jeg verken har lest eller hørt om tidligere. Selv om boken ikke er «overnaturlig» er den veldig kreativ og oppfinnsom. Det finnes ikke et eneste kjedelig øyeblikk i boken. Boken får meg til å ville lese flere bøker av samme forfatter.
Katakombenes hemmelighet er en intens spenningsroman om livets – og dødens – største gåter.
Jeg opplevde boken som spennende, mye av det som står i boken er relevant til nå tiden. Jeg syntes boken var spennende fordi da Robert gikk ned i katakomben, så møtte han en munk. Da han så munken løp han vekk, fordi han ble redd. Katakomben raste sammen. Da han var i det mørkeste rommet i katakomben innbilte han seg at det var en jente som viste han veien ut. Boken har to synspunkter/historier. Boken veksler mellom Robert sin historie/sitt synspunkt, og munken sin historie/sitt synspunkt. Denne hendelsen er handlingen i boken.
Jeg syntes boken var bra, og jeg angrer ikke ett skund på at jeg leste den. Jeg ville anbefalt alle i alderen 12-16 år å lese den. Den passer bra til denne alderen fordi Robert er 14 år, og er en typisk tenåring. Jeg ville anbefalt denne boken videre fordi Robert opplever mye rart, god det blir gode historier ut av det. En annen grunn til at jeg syntes boken er bra, er fordi man ser hendelsene fra både Roberts, og munkenes side. Det er også lett å lese boken, fordi forfatteren ikke har skrevet med ett innviklet språk.


Emma pedersen

Emma pedersen

Skrevet av 28. november 2013 av Emma pedersen på Kjøllefjord skole

INN I KATAKOMBENE SÅ UT Å REDDE VERDEN!

Katakombens hemmelighet av Tom Egeland
Aschehoug

Robert er 14 år er med moren som er arkeolog. De finne først en amulett i Norge.
Dette leder de til Romas katakomber. Robert blir med, men får ikke lov å være med inn i katakomben. Da bestemmer han seg for å gå alene inn i katakomben, men er han alene?
Noen leter etter amuletten han og moren fant, hvem er de hva vil de med amuletten?

Boka er ei spenningsbok, med spenning fra start til slutt. Du kommer rett inn i spenninga og den holdes oppe stort sett hele tiden. Språket er variert og spendende. Det er også lett å forstå.
Handlingen har mye historie i seg og passer derfor godt for de som liker bøker med historie. Hovedpersonen er troverdig og jeg kjenner meg igjen i han for han er ungdommelig, eventyrlysten og nysgjerrig. Først skjer det litt overnaturlige ting, men hovedpersonen prøver hardt på å finne en naturlig forklaring på alt som skjer og han klarer det, føler jeg.

Jeg vil anbefale denne boken til de som liker spenningsbøker, gjerne med litt historie fra 10 år og oppover. Jeg vil gi den en 5+ fordi at den er super, men slutten er litt rar og litt forutsigbar.

Anbefales på det sterkeste!


Sara Istad

Sara Istad

Skrevet av 27. november 2013 av Sara Istad på Fræna Ungomsskule

En gutt, En gåte, En hemmelighet.

Tittel: Katakombens hemmelighet
Forfatter: Tom Egeland
Forlag: Aschehoug
Antall sider: 256
Sjanger: Fantasy

Terningkast 6
Katakombens hemmelighet handler om 14 år gamle Robert som blir med moren til Roma for å utforske en katakombe. Det han finner nede i mørket setter i gang ikke bare noe som truer hans eget liv, men noe som truer hele jordkloden.
Boka lokket meg hele tida til å lese videre med spennende og farlige situasjoner som Robert må komme seg ut av. Boka er full av spørsmål, mysterium og gåter man bare må få svar på. Boka var svært gripende og, det var lett å leve seg inn i handlingen. Den overraska meg hele tida når den avslørte det ene svaret etter det andre og slik førte boka meg fra side til side. Boka var lettlest og hadde alltid fakta og orientering på siden slik at jeg alltid viste hva jeg las om. Da karakterene snakket engelsk, fortalte boka hva det betydde rett etterpå slik at jeg forstod alle samtalene.
Forfatteren gjorde en fantastisk jobb på å forklare omgivelsene og han skapte et klart bilde av stedene hvor handlingen foregikk. Hvem som helst kunne tatt rollen som hovedkarakteren som ikke trengte noen spesielle krefter for å redde verden.
Boken var en glede å lese gjennom og jeg vil ganske raskt lese andre bøker av samme forfatter. Boka passer for alle som liker spenning og du trenger ikke å verre særlig interessert i Fantasy for å like den. Katakombens hemmelighet er et godt gjennomført og vellykka prosjekt. Av alle bøkene jeg har anmeldt til u-prisen så langt er denne definitivt den beste. Dette er en opplagt finalekandidat.


Anna Berg

Anna Berg

Skrevet av 26. november 2013 av Anna Berg på Hop Ungdomskole

Boken for de interesserte
Tittel: Katakombens Hemmelighet
Forfatter: Tom Egeland
Forlag: Aschehoug
Utgitt: 2013
Språk: Norsk (Bokmål)
Sider: 243

Katakombens hemmelighet er en bok som handler om 14 år gamle Robert som er litt over snittet interessert i arkeologi. Han og moren reiser til Roma hvor moren skal jobbe med å utgrave en katakombe. Hun er arkeolog selv og har gitt mange råd og tips til Robert. Men han får ikke bli med ned i katakomben, noe som irriterer han veldig. En dag bestemmer han seg for å gå ned i katakomben alene, moren var på en middag og han skulle egentlig være på hotellrommet alene hele kvelden. Han grep sjanse og gikk ned i mørket alene. Nede i katakomben finner han mye rart, men etter en stund oppdager han at han ikke alene. Det er bekmørkt og han får ikke dekning på telefonen, hva skal han gjøre?

Jeg mener denne boken er interessant for ungdommer mellom 11-14, jeg er selv 15 men syntes ikke denne boken var interessant. Jeg klarte ikke å bli oppslukt i den, noe jeg mener er viktig med en bok. En god bok skal det være vanskelig å legge fra seg, og man skal ikke ville lese andre bøker i mellom tiden. Jeg følte ikke dette var en sånn bok. Hadde jeg vært litt yngre hadde jeg kanskje hatt et annet syn på boken.

Vis flere anmeldelser

Til toppen