Katakombens hemmelighet

Tom Egeland Aschehoug 2013 33 anmeldelser

En romersk katakombe. En magisk amulett. 14 år gamle Robert blir med moren til Roma for å utforske en katakombe - en gammel gravplass. En kveld tar han seg ned i katakomben. Alene. Tror han. En religiøs profeti. En mystisk Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sigurd

Sigurd

Skrevet av 22. september 2016 av Sigurd på Ringshaug ungdomsskole

Bok: Katakombens Hemmelighet
Forfatter: Tom Egeland
Angitt: 2013
Sider: 247
Sjanger: Spenning
Tema: Spenning og Religion
Anbefalt for: Ungdom
Mitt terningskast: 5

En gutt kalt Robert drar med moren til Borgund Stavkirke. Der finner de noe spennende som leder dem til en reise til Roma. De skal ned i katakombene. Moren treffer en kollega og de drar ned i katakombene for å utforske. Der finner Robert et rart tegn som likner en fisk og spør kollegaen om hva det kan være. Kollegaen sier det sikkert ikke er noe og de utforsker videre. Når de kommer opp så må moren ut og Robert får ikke lov å være med. Robert stjeler inngangspasset til moren og drar ned i katakombene alene. Han finner fisken og knipser et bilde av det. Nå er Robert gått seg vill. Han prøver å finne veien tilbake og går i ring. Da ser han at noen fotspor av en sko som ser mye større ut enn Robert sin. Han hører en mann gå bak seg så blir han jaget inn i det forbudte området i katakomben. Han ser en jente og friker ut. Hun introduserer seg og gir han en amulett. Denne amuletten er kalt Den hellige stjerne og ble stjålet av en munke orden kalt Domini Canes. Nå er Robert eier av denne amuletten og det gjør så Domini Canes jakter han helt til Norge. Denne amuletten kunne være med å ødelegge hele verden.

Jeg syntes det var en fin bok og den hadde mye spenning. Jeg kunne ikke legge den fra meg og den var full av mysterier. P.g.a. litt for mye religion gir jeg den terningskast 5. Dette er ikke en bok hvor hovedpublikum er voksne. Denne er klart ment for ungdom.anonym

anonym

Skrevet av 1. april 2014 av anonym

dette er ingen bokandmeldelse, men det er en ting jeg har lurt på:
hvordan kan Ingeborg Mykle si hva som står sammen med fisken i katakomben når Robert mistet kameraet sitt? er det noe jeg ikke har fått med meg?


Eirik Stormoen

Eirik Stormoen

Skrevet av 15. desember 2013 av Eirik Stormoen på Kråkerøy Ungdomsskole

Katakombenes Hemmelighet er en bok skrevet av Tom Egeland på 245 sider, og kan bli kategorisert som ungdomskrim. Boken handler om Robert, som drar til Borgund Stavkirke fordi moren hans er arkeolog. Der finner de noen gjenstander som fører han og moren hans på en spennende reise til Roma, der mespeparten av handlingen foregår. Ut i fra det han finner ut i Roma, er det selve jordens undergang som oppkonstrueres av den nye oppdagelsen.

Selv er jeg mest interessert i bøker som er skrevet for et litt mer voksent publikum. Men Katakombenes hemmelighet bruker litt av den samme tematikken som i litt mer voksne bøker. Spennende og avansert innhold bygger denne boken opp som en flott ungdomsbok, som jeg anbefaler sterkt. Boken kunne hatt godt av litt flere sider, men det stopper den ikke fra å levere solid innhold.

Jeg gir denne boken terningkast 6.


Inger

Inger

Skrevet av 15. desember 2013 av Inger på Kråkerøy Ungdomsskole

Boken handler om 14 år gamle Robert som er med moren sin på en ekspedisjon i Roma. Der skal moren, som er arkeolog undersøke en katakombe. Robert har tillatelse av skolen å være med henne så lenge han skriver en oppgave om det. I katakomben finner de et mystisk skrin og noen rare symboler. Robert blir spesielt opphengt i et av de symbolene og derfor begynner han å utforske på egen hånd.
Noe forfatteren har fått til veldig bra er spenningen i boka.
Romanen er en grei måte for ungdom å lære litt historie på gjennom Roberts egne notater. Man lærer noe nytt mens man lar seg underholde.Notatene bidrar også til at boken blir litt mer virkelig. Det føles litt ut som om man selv er med på alt Robert opplever.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Emilie V. Pettersen

Emilie V. Pettersen

Skrevet av 12. desember 2013 av Emilie V. Pettersen på Mølladammmen skole

KATAKOMBENS HEMMELIGHET

FORFATTER: Tom Egeland
FORLAG: Aschehoug
SJANGER: spenning

Boken handler om Robert. Han og moren drar til Roma for utgravingen av en ny katakombe etter at moren hans finner et skrin fra vikingtiden under en stavkirke.
Robert finner et mystisk tegn nede i katakomben og prøver å vise det til moren, men hun er opptatt og vil ikke se. Senere den kvelden sniker han seg ned i katakomben igjen for å ta bilde av tegnet, men merker kjapt at han blir forfulgt. Hvem vil forfølge en gutt fra Norge ned i en katakombe med begrenset tilgang?

Tilbake i Norge får Robert gjort litt undersøkelser og sakte, men sikkert begynner han å sette brikkene sammen. Han finner til slutt ut meningen med det hele, men er det for sent? Og hvor kommer ultima Thules inn i dette? Det eneste vi vet med sikkerhet er at munkene fra Roma har mer makt enn man skulle tro og er villige til å gå langt for å få det de vil ha, og akkurat nå er det Robert.

Boken er utrolig spennende, og man blir helt dratt inn i den. Man lærer også veldig mye av denne boken fordi det står forklaring på mange vanskelige ord, så jeg lærte noe av den samtidig.
Jeg synes boken var intens og umulig å legge fra seg. Den er ganske lettlest så den passer for gutter og jenter fra ca. 11 år og oppover.

Den får terningkast 5 fordi den er utrolig spennende og godt skrevet, men litt for lettlest.

Til toppen