Kaptein Nemos testamente

Johan B. Mjønes Aschehoug 2015 9 anmeldelser

Strandet på en øde øy opplever 17 år gamle Paul at å overleve alene, uten moderne hjelpemidler, er vanskeligere og mye farligere enn han kunne forestille seg. Men hvilken øy har han strandet på? Og vil noen finne ham? Kjæresten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Peter Wik

Peter Wik

Skrevet av 25. november 2015 av Peter Wik på Kjøllefjord skole

Et dykk i testamente
Forfatter: Johan B. Mjønes
Tidligere bøker av Mjønes: Terminalhastighet (2009), Orkanger (2013), Fortellingen om sju bål (2013) Død manns kiste (2013) Blodspor i Klondike (2014)
Omslag: Erlend Askhov
Johan Mjønes er født 26. Mai 1976. Han er en forfatter og skribent fra Orkanger i Sør-Trøndelag.
17 år gamle Paul er forsvunnet. Det eneste sporet etter ham er tre bøker og en skje med en mystisk inskripsjon. Kjæresten Unn og Fetteren Leif forstår at bøkene og skjeen er en hemmelig kode. Men finner de Paul om de knekker koden? I løpet av kort tid er de viklet inn i et fantastisk og farefullt eventyr som skal ta dem fra Stillehavet i sør, til Alaska i nord.
Boka fortelles fra 2 sider. Paul er den ene og Leif og Unn er de andre. Dette gjør boka litt mer interessant. Det viser Paul sine opplevelser mens han er «forsvunnet». Det viser også hvordan Leif og Unn prøver å finne Paul.
Boka er grei å lese, men avsnittene kan bli litt lange. Når avsnittene blir lange virker boka lang. Spenningstoppen i boka kommer veldig sent i boka. Jeg mener at spenningstoppen kunne kommet tidligere og vart lengere for å være motivert til å lese boken. Jeg mener at historien hadde passet bedre i en film en i en bok.
Boken er fiksjon i den virkelige verden, men det er gjort litt om fordi de finner en øy som ikke finnes og en ubåt. Boken er troverdig med det om kapitalistiske krefter i oljebransjen og om hvor hensynsløse de er. Boken har et budskap og det er at vi må ta vare på miljøet og stoppe oljeboring.
Det som var bra med boka var at forfatteren ville at vi skulle ta vare på urbefolkningen og naturen vår. Det dumme med boken var at man kunne legge boken fra seg uten å ha lyst til å lese boken videre.
Hvis du er en person som er interessert i eksotiske eventyr, miljø og Indianere så passer denne boken godt til deg. Jeg syntes at denne boken ble kjedelig å lese.


Håkon Nilsen Ballo

Håkon Nilsen Ballo

Skrevet av 24. november 2015 av Håkon Nilsen Ballo på Hovedgården ungdomsskole

Kaptein Nemos testamente

Forfatter: Johan B. Mjønes

Antall sider: 216

”Jakten på den savnede vennen”

Denne boken har tre hovedpersoner: Paul, Leif og Unn. Paul er sporløst forsvunnet. Leif og Unn må finne han ved hjelp av tre bøker og en skje med mystiske inskripsjoner.

Paul er en 17 år gammel gutt. Han skulle følge den 37. Breddegrad, fra Concepción i Chile og vestover, mens han lette etter en øy som ikke fantes på noe hav. Det sto bare om øya i en bok. På et vanlig kart så finner man ikke øya noen steder. Da så man bare åpent hav. Han skulle seile til øya helt alene. Når han hadde seilet en stund med at det bare var vindstille så ble alt plutselig helt svart. Når han våkner igjen så hadde han sand på kinnet og på klærne, han kunne se hvit sand og blått hav. Så falt hodet hans i sanden igjen.
Hva gjør han? Hvordan skal han overleve?

Kjæresten Unn og fetteren Leif finner ut at Paul er forsvunnet. Det eneste sporet etter han er tre bøker og en skje med mystisk inskripsjon. I løpet av kort tid er de viklet inn i et fantastisk og farefullt eventyr som skal ta dem fra Stillehavet i sør, til Alaska i nord.
Klarer Unn og Leif å finne han?

Jeg syntes at denne boken er en helt ok bok men noen ganger så var boken litt forvirrende så jeg måtte dobbelsjekke hva som stod for å være helt sikker.
Boken passer best for alle unger mellom 11- 15 år.
Hvis du liker spenning og eventyr så er dette en fin bok for deg.
Boken er ikke den lengste heller så hvis du ikke er så glad I å lese veldig lange bøker så kan du lese denne, fordi denne boken har bare 216 sider.
Forfatteren skriver på et lett forståelig språk, så det er enkelt å følge med på teksten.
Hvis jeg skulle ha gitt det terningskast for boka så hadde jeg gitt den terningskast: 4.


Erik Alfsen

Erik Alfsen

Skrevet av 15. november 2015 av Erik Alfsen på St.Franciskus skole

Undervannsscener som man holder pusten av!
Kaptein Nemos testamente er en fantasybok. Den handler om at Paul drar for å finne en hemmelig øy, som han har lest i en bok. Etter hvert drar Leif og Unn for å finne Paul. Deretter må de reise til svalbard for å redde Leif sin kjæreste.
Jeg likte boka helt fra begynnelsen, fordi det tok bare et par sider før det ble spennende. I mot setning til andre bøker som bruker veldig lang tid før det blir spennende. Spenningskurven er veldig høyt oppe hele tida, synes jeg.
Jeg synes boka var litt forvirrende av og til, se jeg måtte gå litt tilbake, og dobbeltsjekke hva det var, jeg hadde lest veldig ofte. Det er lenge siden jeg har lest en bok som har vært vanskelig og legge fra seg, men denne var virkelig bra. Jeg levde meg inn i de fleste handlingene, spesielt de som var under vann. Det var noen scener der som gjorde at jeg holdt pusten selv. Jeg synes boka var veldig kreativ, den minte meg ikke om noen andre bøker jeg hadde lest før. Selv om, noen av tingene var veldig lette å forutse. Jeg tror det er mulig, det som skjer i boka, men det er samtidig litt fantasi der. Jeg synes boka var lett å lese, selv om man måtte følge veldig godt med for ikke å gå glipp av noe. Det beste ved boka var nok at den var spennende mye og ofte. Men, det svake med boka må være at det skjedde alt for mye på kort tid. På to sider gikk de fra å redde kjæresten til Leif, til å synke til bunns utenfor Norges kyst. Jeg mener at boka passer til gutter og jenter fra 12-16 år.
Terningkast fem!


Alexander Flati Brobakken

Alexander Flati Brobakken

Skrevet av 11. november 2015 av Alexander Flati Brobakken på Otta Ungdomsskole

DET MYSTISKE STED
Boka er ei fantasibok. Det er skrevet to andre bøker av samme forfatteren som er Johan B Mjønes.
Boka handler om Paul, Leif og Unn. Paul leser bøker og i mange av bøkene står det om en hemmelig øy. Paul vil finne den øya og drar for å finne den ved den 37. breddegrad. Når Unn og Leif ikke finner Paul drar di for å finne ut om han virkelig har kommet til den hemmelige øya. Uten at de vet det så er di blanda seg inn i et spennende eventyr.
Når jeg så framsida fikk jeg veldig lyst til å lese boka fordi den så spennende ut. Det stemte fordi boka var spennende fra start til slutt. Boka passa for meg fordi det var passe lang tekst og ordene som ble brukt var enkle å forstå. Jeg synes også den var gøy fordi det skjedde noe hele tida. Det jeg synes var ekstra bra var at alt gikk bra til slutt.
Jeg mener at boka er skrevet for alle unger i mellom 10 og 15 år, på grunn av at det er en spennende og lettlest bok. Jeg gir boka terningkast 5. Fordi boka var spennende, hadde kul framside, hadde gode hovedpersoner og hadde nok innhold. Det eneste som kunne gjort den bedre var at det hadde blitt litt skumlere. Jeg synes boka var veldig bra og derfor vil jeg nominere den til uprisen.

Til toppen