Kaptein Nemos testamente

Johan B. Mjønes Aschehoug 2015 9 anmeldelser

Strandet på en øde øy opplever 17 år gamle Paul at å overleve alene, uten moderne hjelpemidler, er vanskeligere og mye farligere enn han kunne forestille seg. Men hvilken øy har han strandet på? Og vil noen finne ham? Kjæresten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Johann Brosvik

Johann Brosvik

Skrevet av 22. september 2016 av Johann Brosvik på Ringshaug ungdomsskole

Kaptein Nemos testamentet
Dette er en bok som jeg sterkt anbefaler, for dens spennende og varierte innhold.
Denne boka er en spenningsbok og er skrevet av forfatteren Johan B. Mjønes. Hovedpersonen i boka heter Paul. Paul er en 17 år gammel gutt som drar ut på reise, og blir strandet på en øy. Men desto lenger han er på øya, jo merkeligere blir øye, er alt som det ser ut som? eller er det noe mer med øya?
Etter at ingen har hørt fra han på flere måneder blir venner bekymret, og prøver å finne han. Det viser seg at det ikke blir lett å finne Paul, og de møter på motstand i kampen om å finne sin bortkommende venn
Jeg synes boken var en spennende bok og gir et variert spennings innhold. Jeg synes denne boka fortjener en sterk 5.


Aurora Elise Bakkland

Aurora Elise Bakkland

Skrevet av 4. desember 2015 av Aurora Elise Bakkland på Søvik Oppvekstsenter

Anmeldelse av Kaptein Nemos testamentet

Sjanger: Spennings roman
Forfatter: Johan B. Mjønes
Kaptein Nemos testamentet handler om Paul som vil finne en øy der det skjuler en skatt. Han forlater Norge og drar helt alene til Chile. Etter hvert blir familien hjemme bekymret, ingen har sett eller hørt fra han på mange måneder.
Han er strandet på en øde øy og aner ikke hvor han er, uten mat og varme klær. Øya har mange hemmeligheter og utfordringer, men finner han den store skatten i tide? Vennene hans reiser til øya i håp om å finne Paul, i live.
Denne boka er en utrolig spennende bok i sjangeren drama. Boken startet veldig bra med in medias res, og det likte jeg godt. Den har mange overraskelser og er veldig uforutsigbar.
Boken er veldig interessant og man lever seg helt inn i den, fordi forfatteren skriver slik at leseren har lyst til å lese mer. Hans skildrer situasjoner som oppstår på øya, på en realistisk måte. Dette gjør at jeg ble oppslukt i boka.
Kaptein Nemos testamentet er veldig original og den ligner ikke på noe annet jeg har lest. Jeg syns boka er veldig troverdig fordi det er sannsynlig at man kan strande på en øde øy, og det er realistisk at vennene hans skal finne han.
Jeg syns boka var veldig lett og lese fordi det var noe som skjedde tiden og det var ikke så mange kompliserte ord. Den var også veldig lettlest fordi setningene var ikke så alt for lange.
Boka var så bra at jeg ikke klarte å slutte å lese! Jeg anbefaler denne til deg som liker å lese spenning, eventyr og drama!
Jeg vil gi denne boka terningkast 5
Anmeldelse av Aurora Elise Bakkland.


Stina Nordland

Stina Nordland

Skrevet av 2. desember 2015 av Stina Nordland på Sandnes skule

KAPTEIN NEMOS TESTAMENTE – BOKMELDING
Av Johan B. Mjønes
I denne boka får me først høyre om Paul som har reist på jordomseiling aleine, og endar opp med å strande på ei øy. Samtidig møter me kjærasten til Paul, Unn og Leif som prøver å finne han. Historiane deira går parallelt, fram til dei treffest.
Byrjinga syns eg liknar meir ei bok om korleis ein skal overleve aleine på ei øde øy enn ei fantasybok for tenåringar. Boka er veldig detaljert, noko som eg likar på ein måte, men vert litt mykje av og til, sidan alt, interessant og uinteressant vert skildra like mykje. Det er spennande heile tida i boka, men til slutt vert det så mykje at det er keisamt. Handlingane kan vere vanskelege å få med seg, sidan alt går veldig for av og til. Eg måtte fleire gongar lese om att for å skjøne det, noko som eg mislikar.
Det er ein del urealistiske ting som skjer her, og eg likar det, men det er nok nokon som vil elska det meir enn det eg gjer. Boka er oversiktleg når det kjem til personar, og det er lett å fylgje med til litt over midten, der det plutseleg kjem mange fleire. Dette er siste boka i ein trilogi, og sidan eg ikkje har lest dei to tidlegare bøkene, skjer det mykje eg ikkje får med meg eller forstår.
Eg vil tru (og håpe) at du får ei mykje betre oppleving enn meg om du leser dei to første bøkene. Forfattaren har eit godt utgangspunkt i historien, men noko av det vert øydelagd av måten han vel å skrive det på. Eg likar boka, men finn fleire ting eg personleg ville endra på.
Terningkast: 4

Stina Nordland
Sandnes skule


Kjersti

Kjersti

Skrevet av 2. desember 2015 av Kjersti på Hvittingfoss skole

17 år gamle paul er forsvunnet. Det eneste sporet etter han er tre bøker og en skje med mystisk skrift på. Kjæresten Unn og fetteren Leif, drar ut på en farlig reise for å finne ham, uten å vite hvor han er. Men Leif har også noe annet viktig han må få gjort.

KAPTEIN NEMOS TESTAMENTE er en spenningsfylt bok. Jeg syns den var utrolig spennende. Forfatteren hadde brukt variert språk. Han hadde skrivd om noen andre personer så i starten var det litt vanskelig å leve seg inn, men etter hvert blir boka så spennende at du neste ikke klarer å legge den fra seg. Forfatteren har klart å bygge opp en spenningstopp helt på slutten, noe som gjorde den enda mer spennende.
Den var lett å lese og jeg vil anbefale denne for både gutter og jenter 11-15 år.
Det enste som var dumt med boka var at den er basert på noen andre bøker. Det var nemlig en bok før denne, jeg vil ikke si denne var en oppfølger men om jeg hadde lest den først hadde det vært lettere å forstå fra begynnelsen av. Men forfatteren klarte og forklare fra den forrige boka som var utrolig bra.
Den var også basert på noen andre gamle bøker blant annet " en verdensomseiling under havet" og " den hemmelighetsfulle øya ".

Denne boka bør bli nominert til uprisen. Jeg gir boka en sterk 5.


Andreas Sveum Opphus

Andreas Sveum Opphus

Skrevet av 30. november 2015 av Andreas Sveum Opphus på Torpa barne- og ungdomsskole

Kaptein Nemos Testamente

Kaptein Nemos Testamente er en kjempebra bok, og spenningen er ikke til å holde ut.

Boka handler om 17 år gamle Paul som blir forsvunnet, og det eneste sporet etter han er tre bøker og en skje med en mystisk inskripsjon. Kjæresten Unn og fetteren Leif skjønner at tingene er en slags kode, men finner de Paul hvis de knekker koden?

Mjønes skriver veldig bra, han får boka til å bli en film. Den er kos å lese og veldig lettlest samtidig at det er spennende. Man kan lese boka fort fordi spenningen og mysteriene er på hele tiden, og man får aldri en pause fra action én. Boka er troverdig, det kunne absolutt ha skjedd i virkeligheten.

Terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Håkon Nilsen Ballo

Håkon Nilsen Ballo

Skrevet av 24. november 2015 av Håkon Nilsen Ballo på Hovedgården ungdomsskole

Kaptein Nemos testamente

Forfatter: Johan B. Mjønes

Antall sider: 216

”Jakten på den savnede vennen”

Denne boken har tre hovedpersoner: Paul, Leif og Unn. Paul er sporløst forsvunnet. Leif og Unn må finne han ved hjelp av tre bøker og en skje med mystiske inskripsjoner.

Paul er en 17 år gammel gutt. Han skulle følge den 37. Breddegrad, fra Concepción i Chile og vestover, mens han lette etter en øy som ikke fantes på noe hav. Det sto bare om øya i en bok. På et vanlig kart så finner man ikke øya noen steder. Da så man bare åpent hav. Han skulle seile til øya helt alene. Når han hadde seilet en stund med at det bare var vindstille så ble alt plutselig helt svart. Når han våkner igjen så hadde han sand på kinnet og på klærne, han kunne se hvit sand og blått hav. Så falt hodet hans i sanden igjen.
Hva gjør han? Hvordan skal han overleve?

Kjæresten Unn og fetteren Leif finner ut at Paul er forsvunnet. Det eneste sporet etter han er tre bøker og en skje med mystisk inskripsjon. I løpet av kort tid er de viklet inn i et fantastisk og farefullt eventyr som skal ta dem fra Stillehavet i sør, til Alaska i nord.
Klarer Unn og Leif å finne han?

Jeg syntes at denne boken er en helt ok bok men noen ganger så var boken litt forvirrende så jeg måtte dobbelsjekke hva som stod for å være helt sikker.
Boken passer best for alle unger mellom 11- 15 år.
Hvis du liker spenning og eventyr så er dette en fin bok for deg.
Boken er ikke den lengste heller så hvis du ikke er så glad I å lese veldig lange bøker så kan du lese denne, fordi denne boken har bare 216 sider.
Forfatteren skriver på et lett forståelig språk, så det er enkelt å følge med på teksten.
Hvis jeg skulle ha gitt det terningskast for boka så hadde jeg gitt den terningskast: 4.

Til toppen