Kaoshjerte

Lise Forfang Grimnes Aschehoug 2014 11 anmeldelser

Minja er seksten år og våkner forslått og uten hukommelse i blokka hjemme på Stovner. Hun drømmer om hender som trekker henne ned i en myr, om jenter med kuhaler, om en mann vakker som stjernehimmelen - og plutselig husker Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingrid Marie Andersen

Ingrid Marie Andersen

Skrevet av 31. oktober 2014 av Ingrid Marie Andersen på Lagård ungdomsskole

Fantastisk bok!
Kaoshjerte er en bok skrevet av Lise Forfang Grimnes og er hennes første bok.

Handling: Minja er seksten år og våkner forslått og uten hukommelse i blokka hjemme på Stovner. Hun drømmer om hender som trekker henne ned i en myr, om jenter med kuhaler, om en mann vakker som stjernehimmelen – og plutselig husker hun prisen for å ha besøkt sin forbudte mormor den sommeren, og det å miste bestekompisen Josef for evig og alltid.

Mine meninger:
Jeg virkelig elsket Kaoshjerte. Boka var full av spenning og kreativitet . Jeg har aldri lest noe lignende der forfatteren har latt seg inspirere av det gammelnorske sagnet om hulder, og jeg likte det virkelig. Kaoshjerte røpet ikke alt med engang i starten. Jeg skjønte ikke at hovedpersonen Minja hadde overnaturlige evner før det skjedde en hendelse videre i boken hvor hun knuste ringeklokken sin med sine egne hender. For oss som ikke liker at alt blir røpet i løpet av de første sidene er denne boken genial. Forfatteren har skapt spennende scener med godt språk. Boka har gitt meg refleksjoner i hodet og tanker om hva som kan skje senere. Strukturen i setningene var godt bygd opp med god bruk av beskrivelser og ord sammensveiset til en spennende kombinasjon til en bok. Kaoshjerte gjorde stort inntrykk på meg. Boka har sjangeren fantasy og fikk meg til å danne fantasifulle tanker om hva som ville skje senere. Jeg mener at Kaoshjerte bør bli nominert til Uprisen. Den oppfylte virkelig kravene til sjangeren fantasy, samtidig som den hadde noe nytt i seg.

Kaoshjerte får terningskast:
6

Til toppen