Kaoshjerte

Lise Forfang Grimnes Aschehoug 2014 11 anmeldelser

Minja er seksten år og våkner forslått og uten hukommelse i blokka hjemme på Stovner. Hun drømmer om hender som trekker henne ned i en myr, om jenter med kuhaler, om en mann vakker som stjernehimmelen - og plutselig husker Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Laurits Brusveen

Laurits Brusveen

Skrevet av 15. desember 2014 av Laurits Brusveen på Åretta ungdomsskole

Kaoshjerte
Denne boka er en god fantasy bok som starter rett i handlingen. Minja våkner, forslått, men husker ingenting. Ingenting annet en at hun ble kysset.
Josef er det neste som kommer i tankene hennes. Han er den beste vennen hennes og han driver en butikk med familien sin og han er alltid veldig pliktoppfyllende. Men nå er han borte, de finner han ikke noe sted og Minja fortviler. Hun leter på alle stedene de pleier og være, men han er ikke der, han er sporløst forsvunnet.
Etter mye om og men finner Minja ut at hun har ikke vært hos Silje, men hos mormoren sin i Åslia. Der overnaturlige skapninger finnes og de bor tett ved menneskene. Dette får jo selvfølgelig stor innvikling på de som bor der. Det er derfor Minja ikke er som de andre på Stovner.
Denne boka var utrolig bra og hadde meg fra første side. Jeg klarte ikke slutte å lese og den passer for begge kjønn i alle aldre. Terningkast 5!


Maria Vik Mannes

Maria Vik Mannes

Skrevet av 15. desember 2014 av Maria Vik Mannes på Åkra ungdomsskole

KaosHjerte
Av Lise Forfang Grimnes
Boka handlar om ei jente som heiter Minja. Ho er 16 år og bur saman med mor si i Oslo. I sommarferien bestemmer ho seg for å finne mormora si, ho drar til ei lita bygd ved namn Åslia. Merkelege ting hender med Minja og ho innser kven ho verkeleg er.
Boka var spennande å lese. Eg likte boka veldig godt, men det var litt forvirrande start i boka fordi det skjedde så mykje på ein gong. Det var også mykje detaljer i ho, forfattaren var flink til å skildre stader og personar. Boka var ikkje lik nokon andre bøker eg har lest, og det gjorde boka meir spennande. Eg vil anbefale boka til alle som liker å lese. Eg syns også at boken bør nominerast til uprisen, fordi det var ei god og spennande bok. Eg gjer terningkast 5.


Hanne Brænd Rabbås

Hanne Brænd Rabbås

Skrevet av 14. desember 2014 av Hanne Brænd Rabbås på Åretta ungdomsskole

Finne mormor

Minja har aldri møtt mormoren sin, og det gjør hun noe med denne sommerferien. Åslia, der mormoren bor, er et underlig sted, som skjuler mange hemmeligheter.

Dette er en fantasybok med masse drama. Boken starter med slutten. Hovedpersonen vet ingenting, verken om seg selv, eller hvorfor hun er dekket av blod og skitt. Starten var veldig fengende og man lurte veldig på hva som hadde skjedd. Høydepunktet var mot slutten, da Minja endelig fikk vite sannheten om familien sin. Det var ganske overraskende, og fordelt utover hele boka finnes mange overraskende vendinger. Slutten passet fint med resten av boka. Den avrundet hele historien på en veldig fin måte, slik at du sitter igjen med en følelse av tilfredsstillelse.

Boka i sin helhet var spennende. Den var full av fine skildringer. Forfatteren skildret på en veldig bra måte, og skapte mange språklige bilder. Det var mange korte kapitler, og det gjorde boka lett å lese.

Denne boka forteller mye om tilhørighet. Hvem som er viktig for deg, og hva som faktisk er viktig i livet, om hvordan det er å føle at man ikke hører til. Boka har lært meg at man kanskje ikke skal tro alt er som det virker ved første øyekast. Selv om boka er en fantasybok og det skjer mange urealistiske ting, var den egentlig ganske realistisk. Bokas styrke var nok alle språkbildene som gjorde fortellingen levende. Svakheten var at boken noen steder var litt handlingsløs. Jeg vil anbefale boka til jenter som liker spenningsfulle bøker, med kjærlighet og fantasi-skapninger. Jeg gir den en 5-er.


Amy M. Dahle

Amy M. Dahle

Skrevet av 12. desember 2014 av Amy M. Dahle på Children's International School

Bergtatt (kaos hjerte)

Denne boken handler om 16 år gammle Minja som våkner i leiligheten sin i Stovner, uten hukommelse. Hun er forslått og får fort vite at hun ikke tilbrakte sommerferien der hun skulle. Hun får igjen hukommelsen litt etter litt utover boken og finner ut at hun hadde dratt for å finne Mormoren sin. Etter at Minja hadde dratt til Mormoren sin i Åslia, fant hun ut at noe var annerledes i Åslia. Der bor de underjordiske tett på menneskene, noe som har fått konsekvenser.
Jeg likte denne boken veldig godt, den hadde et fint språk som var lett å følge. Boken var ikke for kort, men heller ikke for lang. Jeg likte denne boken veldig godt, og jeg synes ikke den kunne gjort noe bedre.
Jeg synes garantert at denne boken bør vinne uprisen. Jeg anbefaler boken til både jenter og gutter i alderen 11-16 år, og gir boken terningkast 6.


Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 9. desember 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

«Kaoshjerte» av Lise Forfang Grimnes
Trollbundet fra første kapittel
Terningkast: 5

Minja våkner i hjemmet sitt. Hun har blåmerker i ansiktet og blør på leppa. Det siste hun husker er at hun ble kysset. Annet enn det har hun ingen minner om hva som har skjedd. Hun begynner å søke sannheten og den opplyser seg bit for bit. Da innser Minja hvilken fare hun egentlig er i. Bestevennen, Josef, er bortført og fienden er farlig. For eventyrene er sanne, og huldre finnes faktisk.

Helt i starten skjønte jeg ikke så veldig mye av det som skjedde. Man kom rett inn i handlinga og mye skjedde på en gang. Da hovedkarakteren fikk hukommelsen tilbake, ble alt litt klarere. Men dette skjedde jo ikke før en stund ut i boka så første del ble litt forvirrende. Bortsett fra det var handlingen enkel å henge med på. Boka var veldig spennende, men ikke alltid like spennende på steder som burde vært det.

I Norge finnes det mange sagn og fortellinger om huldre. Derfor synes jeg det var veldig interessant at forfatteren blandet disse sagnene inn i dagens samfunn. Og det ble vellykket. Historien handlet hovedsakelig om huldre. Hvor de bor, hva de er og hvilken makt og hvilke krefter de har. En super blanding av overnaturlige skapninger og spenning.

Jeg likte denne boka skikkelig godt. Den hadde alt jeg så etter i en bok. Det eneste som trekker ned var den forvirrende starten. Det var ikke lett å få så mye ut av den med en gang. Uansett synes jeg denne boka bør nomineres til Uprisen og jeg anbefaler andre å lese den.

Vis flere anmeldelser

Til toppen