Kanskje det er hjertet

Helene Guåker Gyldendal Illustratør: Inga Sætre 2016 46 anmeldelser

Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må hende! Så begynner ungdomsskolen. Og ungdomsskolen kommer med muligheter, og med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen! Men Vilde blir forelska i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Julianne Kristine Hansen

Julianne Kristine Hansen

Skrevet av 14. desember 2016 av Julianne Kristine Hansen på Ankenes skole

Kanskje det er hjertet

Det var en veldig dårlig bok. Jeg skjønte ikke helt hva poenget var i boken eller hvor handlingen skjedde. Alderen på hovedpersonene var også veldig forvirrende. Synes boken hoppet veldig. Boken er veldig lettlest og har ikke så mange sider. Men siden boken hoppet veldig ble det veldig vanskelig å henge med. Derfor gir jeg boken terningkast 2.


Benedicte Furuvik Evjen

Benedicte Furuvik Evjen

Skrevet av 14. desember 2016 av Benedicte Furuvik Evjen på Vikhammer ungdomsskole

Boka uten punktum.
"Kanskje det er hjertet" er en veldig dårlig bok etter min mening. Man får ikke med seg handlingen fordi det virker som ingenting egentlig henger sammen. Boka er skrevet som en samling av dikt, selv om det er en fortelling. Jeg likte ikke selve boka, men heller ikke måten det var skrevet på, så dette var en stor skuffelse.
Jeg vil nok dessverre ikke anbefale denne boken til noen andre og gir den terningkast 2. Grunnen til at den får 2, og ikke 1, er originaliteten boka har, da jeg aldri har lest noe lignende.


Jonathan Wang-Norderud

Jonathan Wang-Norderud

Skrevet av 9. desember 2016 av Jonathan Wang-Norderud på Midtstuen skole

Tittel: Kanskje det er hjertet
Forfatter: Helene Guåker
Sidetall: 84

Jeg ble negativt overasket da jeg leste boka. Den er tynn med lite skrift og mange bilder på hver side. Jeg forsto aldri handlingen i boka . Den henger ikke sammen og er skrevet som et dikt. I tillegg er språkvalget forfatteren har brukt skuffende.

Jeg synes ikke denne boken var verdt de 20 minuttene jeg brukte på den. Jeg forsto aldri handlingen og klarte ikke leve meg inn i den. Selv om handlingen er kjedelig er den realistisk noe som er positivt.

Terningkast 2


Ulrikke Refsum

Ulrikke Refsum

Skrevet av 9. desember 2016 av Ulrikke Refsum på Midtstuen skole

Tittel: Kanskje det er hjertet
Forfatter: Helene Guåker
Sidetall: 84
Forlag: Gyldendal

Denne boken var veldig kjedelig å lese. Den var kort og hadde lite tekst på hver side, men selv om var den vanskelig å forstå. Handlingen gikk ut på at Vilde inngår en pakt med bestevennen sin, Susanne. Pakten handler om vennskap og de skal ikke bryte den. Pakten blir likevel brutt. Jeg synes denne historien ikke ga noe mening og det var veldig rotete skrevet av forfatteren. Det var mye banning i boken. Boken hadde ingen spenningstopper som fikk meg til å ha lyst til å lese videre. Boken var original, for jeg tror jeg ikke har lest en så kjedelig bok før.

Jeg gir terningkast: 1.


fardin ashrafzadeh

fardin ashrafzadeh

Skrevet av 8. desember 2016 av fardin ashrafzadeh på Vear skole

Tittel: Kanskje det er hjertet
Forlag: Gyldendal
Boken handler om Vilde som inngår en pakt med bestevennen sin, Susanne. Pakten skal være grunnlaget for vennskapet og skal aldri brytes. Likevel blir den brutt. I boken får vi lese om vennskap, kjærlighet og andre følelser flere kanskje vil kjenne seg igjen i, særlig jenter.

Opplevelsen min av boken var negativ. Det var for det første vanskelig å følge med i setningene, spesielt da det ikke er punktum. Det gjør det vanskelig å vite hvor setningene begynner og slutter. Språkbruken er heller ikke på topp. Det er en del banning, noe som trekker både opp og ned. Og det er så mye dikt at jeg bare ender opp med at jeg legger fra meg boken og stirrer i veggen istedenfor. Det positive er at noen steder i boken passer det, for det gir det lille ekstra. Men det blir dessverre i overkant litt for mye banning flere steder i boken. Det som trekker mest ned, er handlingen i seg selv. Den er flat og livløs, og har ingen spenning i det hele tatt. Det gjør det veldig vanskelig å ville fortsette å lese boken.

Men det som trekker opp, er at handlingen er veldig troverdig og realistisk. Vilde går igjennom mange følelser og forvirringer som de aller fleste har opplevd selv. Det gjør det lett for leseren av boken å kjenne seg igjen i flere av bokens hendelser og situasjoner. Noe annet er at boka har lite tekst på hver side, og gjør boken derfor lettlest.

For å oppsummere, så liker jeg ikke boken. Den har ingen spenning. Det er for mye banning, og alt for vanskelig å følge med i setningene. Men det trekker litt opp ved at man kan kjenne seg igjen i noen av situasjonene og følelsene, i tillegg til at boken er lettlest med korte setninger og lite tekst på hver side. Jeg anbefaler ikke denne boken til andre, og synes den ikke bør bli nominert til Uprisen.

Terningkast 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen