Kanskje det er hjertet

Helene Guåker Gyldendal Illustratør: Inga Sætre 2016 46 anmeldelser

Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må hende! Så begynner ungdomsskolen. Og ungdomsskolen kommer med muligheter, og med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen! Men Vilde blir forelska i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Henrik

Henrik

Skrevet av 6. desember 2016 av Henrik på Finnsnes ungdomsskole

Kanskje det er hjerte skrevet av: Helene Guåker

Dette er en drama bok som handler om et typisk ungdomsliv. Vilde skal starte på ungdomsskolen som hun synes er skummelt og rart. Vilde blir forelsket i Lars, så Peder. Venninnen til Vilde liker ikke dette, og tar avstand.

Jeg gir terningkast 3 fordi boka er skrevet i diktform, med masse gjentagelser, samtidig er boka litt dårlig forklart. Jeg er heller ikke en lesehest som sluker bøker. Dette resulterte i at jeg ikke forsto alt og måtte se over mange av sidene igjen.


Magne Akse

Magne Akse

Skrevet av 2. desember 2016 av Magne Akse på Hyllestad skule

Boka «Kanskje det er hjertet» av Helene Guåker er ei kort bok med lite innhald på kvar side. Boka prøver å vise korleis ungdomen har det i dag og i ulike situasjonar. Det var likevel vanskeleg å forstå poenget og henge med i teksten fordi boka er skriven på dikt.
Etter mi meining er boka litt kjedeleg fordi ho er litt einsformig og krevjande å forstå. Dessutan fekk utforminga på boka meg til å tenkje at ho var ei barnebok i staden for ei bok for ungdom. Viss denne boka var meint for ungdom, har forfattaren treft veldig dårleg. Ungdomen synest at slike bøker er vanskelege å forstå.
Terningkast: 2


Amund Midtlie

Amund Midtlie

Skrevet av 1. desember 2016 av Amund Midtlie på Jevnaker skole

Kanskje det er hjertet – Helene Guåker

Fikk ikke helt med meg hva den handlet om, men det var en jente som var usikker på hvem hun likte.
Boka Kanskje det er hjertet er en bok som jeg slet med å skjønne hva som skjedde til enhver tid. Den var skrevet på en måte som gjorde at jeg personlig ikke likte boka.
Denne boka er skrevet som et slags ''dikt'' og det gjorde det vanskelig å skjønne hva som skjedde, fordi det hele tiden skulle være et dikt.

Bokas innhold er egentlig helt ok. Det som gjør boka dårlig, er at den er skrevet på en uoversiktlig måte. Jeg slet med å finne ut hvem det var snakk om, til tider og hvem som var hovedpersonen. Man kan faktisk kjenne seg igjen i bokas hendelser (noen ganger). Som sagt innholdet er greit.
Terningkast 1-2


Eskil

Eskil

Skrevet av 28. november 2016 av Eskil på Jevnaker skole

Kanskje det er hjertet – Helene Guåker
Fikk ikke helt med meg hva den handlet om, men det var en jente som var usikker på hvem hun likte.
Jeg syntes boka var bra, men veldig vanskelig å få med seg handlingen. Det er skrevet som et dikt som gjør det vanskelig å få med seg. Lite punkt setting.
Jeg syntes boka var bra, men vet ikke hvorfor jeg likte den. Med vansker med å forstå teksten gir jeg terningkast 2-3


Lina Holm Haugelien

Lina Holm Haugelien

Skrevet av 28. november 2016 av Lina Holm Haugelien på Jevnaker skole

Kanskje det er hjertet- Helene Guåker
Ærlig talt skjønte jeg ikke hva boka handlet om, men jeg tror at det var en jente som var hovedperson. Det er veldig vanskelig å finne meningen med teksten, og hva som skjer. Den var skrevet som et langt dikt, og hadde lite tegnsetting av komma, punktum, osv. Den hadde veldig lite tekst, og var forvirrende.
Så jeg synes denne boka var vanskelig å forstå, fordi den var skrevet på en veldig rar måte. Samtidig, likte jeg den. Jeg vet ikke hvorfor, men på en eller annen måte gjorde jeg det.

Vis flere anmeldelser

Til toppen