Kanskje det er hjertet

Helene Guåker Gyldendal Illustratør: Inga Sætre 2016 46 anmeldelser

Vilde venter spent og utålmodig på at livet skal komme i gang. Noe må hende! Så begynner ungdomsskolen. Og ungdomsskolen kommer med muligheter, og med Susanne. Fra nå av skal de to alltid være sammen! Men Vilde blir forelska i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

B-spor til Panser | tXt Aksjonen

B-spor til Panser | tXt Aksjonen

Skrevet av 2. desember 2019 av B-spor til Panser | tXt Aksjonen

[…] Anmeld boka på Uprisen […]


Jeg heter lars

Jeg heter lars

Skrevet av 6. november 2017 av Jeg heter lars på Nedenes skole

Jeg har ikke lest boken selv, men jeg hørte noen som leste den på skolen, det var en forestilling. Boka hadde muligens noen spenningspunkter av og til, men den mistet meg ganske fort, fordi handlingen var litt vanskelig å forstå, det kan være at jeg ikke forsto så mye fordi den som leste ikke leste så godt, men ut i fra det jeg hørte, gir jeg boka terningkast 2-3.


Geir Ove

Geir Ove

Skrevet av 6. november 2017 av Geir Ove på Holt Ungdomskole

DETTE VAR EN ENELDIG BOK! TERNINGKAST 1.
Denne boken hopper frem og tilbake.
Skuffende 🙁
Boka er meget dårlig.
Grusom


Fredrik Maximillian Helberg

Fredrik Maximillian Helberg

Skrevet av 15. desember 2016 av Fredrik Maximillian Helberg på Midtstuen skole

Tittel: kanskje det er hjertet
Forfatter: Helene Guåker
antall sider: 84
forlag: Gyldendal

boken "kanskje det er hjertet" er en bok som ikke kan sammenlignes med andre, dessverre ikke på en positiv måte. boken har ikke ett eneste punktum som gjør at det bare blir kastet mange uforståelige ord rett ut av boken. det resulterer også at boken ikke blir lest på en behagelig og naturlig måte. det var også mye hopping i boken som gjordet at innholdet ble umulig å skjønne. noe som også var litt negativt var at boken var for kort til å forstå handlingen eller budskapet, noe som også var litt irriterende fordi da har man jo bare kastet bort masse tid på å lese mange uforståelige ord og setninger.

jeg skjønte ganske tidlig i boka om at dette ikke var en bok for meg, men kanskje det er en bok for deg.

og derfor må jeg gi denne boken terningkast: 1


Anna Pauline Topland Duesund

Anna Pauline Topland Duesund

Skrevet av 15. desember 2016 av Anna Pauline Topland Duesund på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Kanskje det er hjerte

«Kanskje det er hjerte» handler om Vilde som nettopp har begynt på ungdomsskolen. Hun er lei og venter på at noe skal skje med livet hennes. Hun kjenner ingen på den nye skolen, men en dag møter hun Susanne, og de blir bestevenner. Susanne og Vilde blir med i en gjeng, og der møter hun Lars. Vilde forelsker seg i Lars, så i Peder. Hun blir sammen med Peder, men det forholdet går ikke så bra.

«Kanskje det er hjerte» er en roman som er skrevet i dikt og skrevet uten punktum og komma. Jeg syns at det gjorde boka litt forvirrende, og vanskelig å forstå. Selv om boken bare har 84 sider, tok den litt tid å lese, fordi man måtte gå tilbake å lese noen ting flere ganger. Forfatteren av «Kanskje det er hjerte» er Helene Guåker og den er utgitt av forlaget Gyldendal.
Boken var litt for drøy for min smak. Noen ganger var det bare kleint å lese. Jeg er egentlig glad i dikt, men jeg syns det bare var litt flaut og det ble litt kjedelig. Jeg tror boken ville passet litt bedre for voksne, fordi de forstår meningen med diktene litt bedre. Diktene i boken fikk meg til å tenke, og jeg tror kanskje det er det forfatteren ville.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
fardin ashrafzadeh

fardin ashrafzadeh

Skrevet av 8. desember 2016 av fardin ashrafzadeh på Vear skole

Tittel: Kanskje det er hjertet
Forlag: Gyldendal
Boken handler om Vilde som inngår en pakt med bestevennen sin, Susanne. Pakten skal være grunnlaget for vennskapet og skal aldri brytes. Likevel blir den brutt. I boken får vi lese om vennskap, kjærlighet og andre følelser flere kanskje vil kjenne seg igjen i, særlig jenter.

Opplevelsen min av boken var negativ. Det var for det første vanskelig å følge med i setningene, spesielt da det ikke er punktum. Det gjør det vanskelig å vite hvor setningene begynner og slutter. Språkbruken er heller ikke på topp. Det er en del banning, noe som trekker både opp og ned. Og det er så mye dikt at jeg bare ender opp med at jeg legger fra meg boken og stirrer i veggen istedenfor. Det positive er at noen steder i boken passer det, for det gir det lille ekstra. Men det blir dessverre i overkant litt for mye banning flere steder i boken. Det som trekker mest ned, er handlingen i seg selv. Den er flat og livløs, og har ingen spenning i det hele tatt. Det gjør det veldig vanskelig å ville fortsette å lese boken.

Men det som trekker opp, er at handlingen er veldig troverdig og realistisk. Vilde går igjennom mange følelser og forvirringer som de aller fleste har opplevd selv. Det gjør det lett for leseren av boken å kjenne seg igjen i flere av bokens hendelser og situasjoner. Noe annet er at boka har lite tekst på hver side, og gjør boken derfor lettlest.

For å oppsummere, så liker jeg ikke boken. Den har ingen spenning. Det er for mye banning, og alt for vanskelig å følge med i setningene. Men det trekker litt opp ved at man kan kjenne seg igjen i noen av situasjonene og følelsene, i tillegg til at boken er lettlest med korte setninger og lite tekst på hver side. Jeg anbefaler ikke denne boken til andre, og synes den ikke bør bli nominert til Uprisen.

Terningkast 2

Til toppen