Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kan vi bare late som

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2017 47 anmeldelser

Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Elias Lissner

Elias Lissner

Skrevet 7. mai 2018 av Elias Lissner på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse Kan vi bare late som
Tittel: Kan vi bare late som
Forfatter: Camilla Helene Sandmo
Boka «Kan vi bare late som» handler om en jente som heter Emma. Emma er 14 år, og driver med kunstløp. Når hun ikke er på kunstløpstrening spiller hun Sims. Hun hater hockeyguttene. Hun synes de lukter svette og er ekkel. Siden det er noe feil med skjemaet må kunstløpjentene dele hall med hockeygutta. Det hater den 14år gamle kunstløpjenta. Derfor prøver Emma og finne på noe lurt. Et veddemål mellom henne og en på hockeylaget som heter Jossi. Dette blir starten på et vennskap.
Jeg likte ikke boka så veldig godt, fordi den ikke passet til meg. Den var ikke noe særlig spennende heller. Jeg ble tidlig i boka lei av å lese den. Jeg mener denne boka passer for jenter som liker bøker med drama.
Det som er litt interessant med denne boka er at dette er et tema som fort kan skje i virkeligheten, og det er en veldig realistisk bok.
Det var bra at boka ikke var så alt for lang for da hadde jeg ikke orket å lese den ferdig.
Jeg har valgt å gi denne boka terningkast 2.


Kristin

Kristin

Skrevet 7. mai 2018 av Kristin på Bjørnevatn

Kan vi bare late som
Boken handler om en jente som heter Emma. Hun går på kunstløp og er glad i å spille Sims. Kunstløpjentene må dele bane med hockeyguttene, Emma avskyr hockeyguttene. Hun går med på et veddemål med guttene og utvikler et vennskap med Jossi som er en del av «hockeygutta». Emma har overambisiøse foreldre og føler hun har et alt for stort press på seg.
Jeg ser at boken er rettet mot ungdom og den tar opp temaer som er aktuell i dag, og relaterer seg godt ungdom. Boken viser godt at Emma ikke er «perfekt», og viser problemer som mange unge kan kjenne seg igjen i. Dette tror jeg er en grunn til at denne boken faller i smak hos mange ungdommer.
Jeg synes ikke boken var for lettlest, men den var heller ikke for lang. Boken har mange replikkstreker som gjør at du for se handlingen fra Emma sine øyne. Forfatteren Cammila Sandmo har skrevet en bok som er realistisk og jeg er sikker på at noen kjenner seg igjen i boka. Avslutninga var fin og litt overaskende. Jeg synes det var litt mye dødtid midt i boka, så der kunne det vært flere detaljer som kunne gjort det litt mer spennende. Jeg gir boken terningkast 5.


Martine Bækø Eilertsen

Martine Bækø Eilertsen

Skrevet 7. mai 2018 av Martine Bækø Eilertsen på Bjørnevatn skole

Bokanmeldelse av boka kan vi bare late som
Forfatter Camilla sandmo
Jeg syntes overskriften på bok passer godt og den er fengende og jeg syntes at det er en klassisk kjærlighets bok med litt drama på grunn av hendelsene.
Og jeg syntes boka var lett og lese og den hadde passe store bokstaver, samtidig som at den var veldig spennende og ikke hadde så mange sider. Boka ligner ikke på noen andre bøker jeg har lest men den er ikke så ulik andre bøker heller med hendelsene heller.
Boka var helt grei og lese for den var ikke så lang, og det var ikke for mye skrift på sidene og ikke så mange sider heller og det var store tydelige, leselige bokstaver.
Hendelsene i boka er ganske spennende og slutten er nesten forventet. Noen av hendelsene i boka kjenner nok de fleste seg igjen med følelsene og handlingen, jeg syntes boka passer best for jenter for boka er litt jentete, med det så mener jeg i kranglene og måten ting blir sakt og gjort på boka handler også om en liten forelskelse, mellom en gutt som spiller is hockey og en jente som driver med kunst løp men en del i boka så forandrer alt det seg.
Boka går ut på denne forelskelsen og hvordan de møtes, og at de skal prøve hverandres sport en stund, det blir en konkurranse mellom is hockey og kunstløp. Og hvem som er best og får hele is banen.

Terning kast: 5


Espen Blix Iversen

Espen Blix Iversen

Skrevet 26. april 2018 av Espen Blix Iversen på Bjørnevatn Skole

Jeg likte ikke Kan Vi Bare late som fordi

Overskriften passer bra til teksten fordi at Hovedpersonen(Emma) later som ho er en annen person noen ganger. Jeg tror at sjangeren til denne boken er drama fordi det er mye følelser og forelskelse som jeg personlig ikke liker. Det er en hovedperson og ho heter Emma det er også en som heter Jossi som blir nevnt mange ganger. Forfatteren heter Camilla Sandmo. Camilla har skrevet en lettlest bok Fordi det er ingen vanskelige ord også skjønner man hva som kommer til å skje etter hvert, så det er ikke noe spennende bok synes jeg.
Boken starter ganske treigt fordi den beskriver alle omgivelsene sine hele tiden som gjør det ganske kjedelig. Det var noen spenningstopper men det var ikke så mange og da blir boken ganske forutsigbart. Slutten av denne boken var ganske overaskende og forventet og det må man lese selv for å finne ut av. Det var ganske lett å legge fra seg boken fordi det var sånn at jeg måtte tvinge meg selv å lese den ferdig. Denne boken er original synes jeg fordi jeg aldri har hørt eller lest en bok som er skrevet på samme måte som denne boken.
Dette var en veldig lettlest bok fordi den ikke hadde vanskelige ord og det var veldig enkelt å skjønne va som kom til å skje videre i teksten. Denne boken var ganske kjedelig fordi den hadde så mye følelser og det var en ganske jentete bok. Språket er ganske formelt rundt foreldrene men når hun er med Jossi så kan det være litt hardere språk. Jeg synes denne boken er ganske dårlig fordi Emma gjør det samme i starten av de første sytti sidene som å spille Sims og klage på hockeygutta når hun er og trener på kunstløp. Så jeg gir denne boken terningkast: 3. Anmelder: Espen Blix Iversen.


Brage Stenseth

Brage Stenseth

Skrevet 26. april 2018 av Brage Stenseth på Bjørnevatn

Bokanmeldelse «Kan vi bare late som»

Jeg synes at tittelen passer godt, kan vi bare late som.

Boka handler om Emma som spiller Sims og går på kunstløp. Hun er ikke så flink på skolen og det blir ofte krangel hjemme mellom henne og søsteren Oda om karakterer. En dag må kunstløperne dele banen med hockeygutta, og det er de ikke så begeistret for. Hun inngår et veddemål med Jossi, en av hockeyspillerne. Etter hvert utvikler veddemålet seg til et vennskap.

Språket er godt. Dette er en lettlest bok og ikke så mange vanskelige ord, derfor tror jeg at den passer til ungdommer som ikke liker så lange vanskelige bøker.

Boka er veldig original, har ikke lest en bok som handler om dette.

Dette er ikke min type bok. Selv om den dekker mange av problemene en ungdom kan gå igjennom som for eksempel skole press, trenings press men den er rett og slett ikke min type. Siden forfatteren har skrevet gjennom en jentes øyne blir mange av følelsene litt for «jentete».

Totalvurdering. Alt i alt var ikke boka for ille. Den fikk med mange ting jeg tror mange ville likt, men den passer bare ikke for meg. Derfor gir jeg den en 3’er.

Forfatter: Camilla Sandmo

Vis flere anmeldelser

Til toppen