Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

Kan vi bare late som

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2017 47 anmeldelser

Når Emma ikke spiller Sims eller drømmer om å bli en berømt blogger, driver hun med kunstløp. Punktum. Mer er det ikke tid til. Jossi driver med hockey og er først og fremst opptatt av å ha det gøy på Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Lina

Lina

Skrevet 6. desember 2018 av Lina på Brandbu ungdomsskole

Kan vi bare late som

Kan vi bare late som handler Emma som liker å drive med kunstløp på fritiden. I begynnelsen av boka er dette noe hun bryr seg mye om. Men en dag begynner hockeyguttene å trene ved siden av og da blir Emma opptatt med andre ting. Boka handler om vennskap, kjærlighet og forventningsfulle foreldre. Noe som kanskje mange kan kjenne seg igjen i. Forfatteren skriver på en fin måte som får meg til å ville lese mer. Det var litt lite som skjedde til tider, men alt i alt likte jeg boka godt. Jeg gir boka terningkast 5.Kan vi bare late som

Kan vi bare late som handler Emma som liker å drive med kunstløp på fritiden. I begynnelsen av boka er dette noe hun bryr seg mye om. Men en dag begynner hockeyguttene å trene ved siden av og da blir Emma opptatt med andre ting. Boka handler om vennskap, kjærlighet og forventningsfulle foreldre. Noe som kanskje mange kan kjenne seg igjen i. Forfatteren skriver på en fin måte som får meg til å ville lese mer. Det var litt lite som skjedde til tider, men alt i alt likte jeg boka godt. Jeg gir boka terningkast 5.


Martine

Martine

Skrevet 13. november 2018 av Martine på Brandbu ungdomsskole

Dette er en bok jeg likte utrolig godt. Da jeg leste bakpå fikk jeg en tanke om hvordan det ville ende, men jeg ble hele tiden usikker underveis på om det faktisk var dette som kom til å skje. Det var noe jeg likte veldig godt. Handlingen begynte raskt og man ble godt kjent med hovedpersonene. Jeg føler forfatteren har gjort en god jobb med bruk av språk, da jeg føler dette er noe jeg kunne sagt selv. Dette var en bok jeg så frem til å plukke opp og fortsette å lese i. Forsiden passet godt til teksten, og jeg synes den var kreativ og innbydende. Jeg synes det var litt lite drama, men ellers helt super.
Terningkast: 5


Iben Vestad

Iben Vestad

Skrevet 26. oktober 2018 av Iben Vestad på Furnes ungdomsskole

Boken handler om Emma som elsker kunstløp. Emma hater hockey. Alt ved hockey. Guttene, lukten av de svette sokkene hockeypucken og Jossi. Men som alle andre har Emma drømmer. Drømmer om å bli blogger og drømmer om å drukne de hun ikke liker på spillet Sims.

Jeg synes boka er bra siden boken har:
– ganske bra handling
– intensitet
– bra beskrivelser som vi ser for oss
– latter, spenning og pinlighet

Boken gir inspirasjon til å være seg selv og legger opp til at uansett hvem du er så er du bra nok uansett.

Jeg synes boken er bra, men jeg tror ikke den burde bli med i bokfinalen…

Boken får terningkast: 4


Thao My

Thao My

Skrevet 16. oktober 2018 av Thao My på Brandbu ungdomsskole

Kan vi bare late som

Jeg syntes at boka var spennende og litt trist, men teksten i boka var veldig tett sånn at jeg ikke kunne finne akkurat hvor jeg leste. Da jeg leste bok følte det ut som at jeg så på en serie på TV-en, spennende med masse vennskap, kjærlighet og litt drama. Men det jeg ikke forventet meg var at Emma og Jossi ble forelsket i hverandre, jeg tenkte at boka handlet bare om vennskap men det var veldig spennende spesielt da de sto opp mot di andre og viste dem at man trenger ikke å like det motsatte kjønn, men at man kan like hvem som helst. Den triste delen av boka var slutten jeg følte meg veldig trist da Jossi måtte flyte. Boka er ikke akkurat en sånn bok jeg er liker å lese men den var veldig spennende, og det kan hende at flere som leser den kommer til å syntes det også. Jeg gir boka terningkast 5.


Anastasia

Anastasia

Skrevet 7. mai 2018 av Anastasia på Bjørnevatn skole

Kan vi bare late som
Overskrifta var kanskje litt for lang, men den hørtes veldig spennende ut. Når jeg leste den fikk jeg bare en følelse av at: Oj! denne vil jeg lese hva den kommer til å handle om. Så min umiddelbare reaksjon var at den var tiltrekkende.
Boka handlet om en jente som holdte på med kunstløp. Det handlet også om hennes problemer, litt om skolen og sosiale liv. Men så en dag møtte hun en person som forandra hverdagen hennes og synet på livet. Deres første møte var på isbanen, hvor de begge trente.
Språket er variert, og det er brukt mange gode virkemidler. Videre synes jet språket er lett leselig, til om med for de som ikke kan så godt norsk, ville kunne forstå alt som står i boka.
Historien var bare litt original, for den handler om kjærlighet, vennskap, skole, familie og det sosiale livet.
Jeg som jente fikk mange opplevelser. Den fikk meg til å gråte, være sur, forbanna, glad og flau.
Forfatteren av boka er Camilla Sandmo.
Jeg likte boka for måten den ble skrevet på og for spenningstoppene som var i den. Jeg kjente meg igjen i mange situasjoner. Men det jeg ikke likte var at det var gjentatt en situasjon mange ganger, og da tenker jeg på den gangen da hovedpersonen kom på isen for å trene. På grunn av mine gode opplevelser gir jeg den boka Terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Espen Blix Iversen

Espen Blix Iversen

Skrevet 26. april 2018 av Espen Blix Iversen på Bjørnevatn Skole

Jeg likte ikke Kan Vi Bare late som fordi

Overskriften passer bra til teksten fordi at Hovedpersonen(Emma) later som ho er en annen person noen ganger. Jeg tror at sjangeren til denne boken er drama fordi det er mye følelser og forelskelse som jeg personlig ikke liker. Det er en hovedperson og ho heter Emma det er også en som heter Jossi som blir nevnt mange ganger. Forfatteren heter Camilla Sandmo. Camilla har skrevet en lettlest bok Fordi det er ingen vanskelige ord også skjønner man hva som kommer til å skje etter hvert, så det er ikke noe spennende bok synes jeg.
Boken starter ganske treigt fordi den beskriver alle omgivelsene sine hele tiden som gjør det ganske kjedelig. Det var noen spenningstopper men det var ikke så mange og da blir boken ganske forutsigbart. Slutten av denne boken var ganske overaskende og forventet og det må man lese selv for å finne ut av. Det var ganske lett å legge fra seg boken fordi det var sånn at jeg måtte tvinge meg selv å lese den ferdig. Denne boken er original synes jeg fordi jeg aldri har hørt eller lest en bok som er skrevet på samme måte som denne boken.
Dette var en veldig lettlest bok fordi den ikke hadde vanskelige ord og det var veldig enkelt å skjønne va som kom til å skje videre i teksten. Denne boken var ganske kjedelig fordi den hadde så mye følelser og det var en ganske jentete bok. Språket er ganske formelt rundt foreldrene men når hun er med Jossi så kan det være litt hardere språk. Jeg synes denne boken er ganske dårlig fordi Emma gjør det samme i starten av de første sytti sidene som å spille Sims og klage på hockeygutta når hun er og trener på kunstløp. Så jeg gir denne boken terningkast: 3. Anmelder: Espen Blix Iversen.

Til toppen