#Kampklar

Nina Rossing Vigmostad & Bjørke 2019 14 anmeldelser

Etter en fotballkamp der Anja må dele ut rødt kort til bortelagets store stjerne, våkner hun til trusler og netthets. Før var dagene fylt med venner, skole, fotball og forelskelser, men nå overskygges alt brått av kampen for å stå Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Edvard

#U-prisen?

Skrevet av 29. oktober 2019 av Edvard på Vågå ungdomsskole

Anja er ein fotballdommer. Etter ein kamp der hun måtte gi rødt kort til vinnerlagets storestjerne ble hun møtt med hat og trusler. Det gjer alt samen i livet til Anja ubetydeligt og anja og vennene sine prøver å løse det men så tar alt ein mørk vending når truselene blir til alvor.

Dette er ein bok som er godt skrevet det har mange øyeblikk der forfattaren forandrar følelsene dine. Du tar det med ro men så skjer det noko og du vil bere slå ned noko. Det er noko som dei fleste bøk ikkje får til synes eg. Det var også med å fekk meg til å ville forsette å lese boka. Det var nokre tidar der boka var litt kjedelig men du kjente enda kanskje på dei følelsane som boka hadde lagd nokre kapittel før. Eg likte denne boka også fordi den har eit spennande tema. Fotball. Så eg trur den kan få u-prisen

Terningkast 5.


Amalie

rødt kort

Skrevet av 29. oktober 2019 av Amalie på Kråkerøy ungdomsskole

rødt kort

Boka handler om Anja som skal dele ut et rødt kort til vinnerlaget stjerne etter det så blir det bare mere drama. boka er spenene lit kjedelig men grei. Språket er veldig greit. jeg synes at boka var kjedelig og tokk lit tid får det kom noe spenene. Gir denne en 3


Ingvild

Det røde kortet som forandret alt!

Skrevet av 28. oktober 2019 av Ingvild på Smestad ungdomsskole

Boken «#kampklar» er i sjangeren drama og er skrevet av Nina Rossing. Der får vi innblikk i livet til Anja som er fotballdommer, og hvor drastisk livet endrer seg av hets og trusler.
Det hele starter når Anja en dag skal dømme kamp for gutter 16. Hun gir rødt kort til stjernespilleren Emilio, og det faller ikke i smak. Snart snus livet til Anja på hodet når det tikker inn hatmeldinger og hun får trusselen «du skal voldtas». Skal hun virkelig ta trusselen på alvor, eller ikke?

Jeg syntes boka var ganske spennende og bra i og med at den omhandler et så viktig tema, som ungdommer kan oppleve idag. Det jeg ikke likte så godt var at det tok veldig lang tid før den kom til handling og det som skjedde kunne vært skrevet på færre sider. Forfatteren utvidet øyeblikket før handling i nesten hele boka, så det kunne fort bli litt kjedelig å lese. Jeg syntes ikke den bør nomineres til finalen i uprisen. Derfor gir jeg denne boken terningkast «4»..


bendik

Dritt Dommer

Skrevet av 23. oktober 2019 av bendik på Kråkerøy ungdomsskole

Dritt dommer
Melding på melding tikker inn, ikke åpne dem tenker du, for hvis du gjør det blir du bare slått hardere ned.

I boken «#kampklar» av Nina Rossing for vi innblikk i livet til Anja og hvor forferdelig hun får det av hets og nettroll. Så ille å gi et rødt kort, forferdelige foreldre som burde skamme seg og en trussel: «Du skal voldtas». Hva skjer med den trusselen egentlig? Kommer det til å skje? Eller er det bare en tom trussel? Det er spørsmålet, skal man bare la det gå eller ha frykten i seg hele tiden?

Jeg synes at boken var en fin bok som tokk for seg hvor ille man kan få det av hets og nettroll. Jeg likte hvordan forfatteren skrev, hun fikk boken til å virke ekte og jeg følte det som om jeg var der inne i boken med personene. Det var lite feil å finne, men jeg likte ikke at man ikke fikk vite hva de personene som banka henne opp gjorde det for og hvorfor Emilio plutselig var snill.
Jeg anbefaler boken til deg som liker drama og krim. Ikke så bra for deg som ikke liker drama. Denne boken gir deg følelser som leser og derfor en bra bok som flere burde lese.
Jeg gir boken terningkast 5/6
Denne boken bør nomineres til u-prisen

Til toppen