#Kampklar

Nina Rossing Vigmostad & Bjørke 2019 14 anmeldelser

Etter en fotballkamp der Anja må dele ut rødt kort til bortelagets store stjerne, våkner hun til trusler og netthets. Før var dagene fylt med venner, skole, fotball og forelskelser, men nå overskygges alt brått av kampen for å stå Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

hanna

kjedelig bok...

Skrevet av 15. november 2022 av hanna på kvt

terningkast 4, fordi det var litt for mye beskrivelse av hvordan personene så ut og hvordan de va. litt mye av det gode.

veldig mye som gjentar seg, skjer gjentatte ganger.

liker heller ikke å lese bøker, så dette falt ikke helt i smak.


Sandra Khalid

Det røde kortet som forandret alt

Skrevet av 14. desember 2019 av Sandra Khalid på Elverum ungdomsskole

Boka handler om Anja, Anja fikk noen kneskader i en fotballkamp og etter det ga hun opp fotball drømmen, hun ble heller en dommer. Anja skal dømme sin første G19 kamp, men ting går ikke helt som planlagt. Med engang guttene kommer på banen blir stemningen rar for Anja. Når spillet er i gang kommer guttene med ekle kommentarer. Etterhvert som Anja må gi rødt kort til vinnerlagets store stjerne, forandrer alt seg. Hun våkner til trusler og netthets. Dette blir det eneste hun kan tenke på for å kunne stå imot hetsen. Anja vil ikke gi opp, hun vil ikke la de vinne, hun vil vise alle at hun er sterk. Sammen med venninnene sine legger hun en plan for å få tilbake kontrollen. Men alt endrer seg når ting tar en enda mer brutal vending.

Denne boka for meg var kjempe spennende og denne kunne jeg ikke vente med å lese ferdig! Den tar opp hvor enkelt det er å miste kontrollen over ting og hvor mørk sosiale medier kan være. Denne boka er enkel å finne seg i, og forfatteren bruker et enkelt språk som er godt tilegnet ungdom. Jeg likte at boka ikke var så kort og at alle kapitlene starta med # fordi bok tittelen starter med #. Denne boken er perfekt for ungdommer som liker spenning og en litt brutal side av virkeligheten, det er også litt romantikk her, men ikke mye. Boka var noe annet en det jeg forventa, på en god måte. Denne anbefales skikkelig, så derfor får denne boken min første:
Terning kast 6


Magdalena Vu

Den mørke siden av sosiale medier

Skrevet av 12. desember 2019 av Magdalena Vu på Hauketo skole, 10. trinn

Anja går 2. klasse på VGS og elsker fotball, men etter en kneskade så blir det litt komplisert, hun velger å starte med å dømme kamper og bli fotballdommer. Alt går ganske bra helt til Anja og tre venner skal dømme en kamp for G19. Anja gir rødt kort til stjerna på laget og derfra går alt nedover. Hun får mange kommentarer, og ikke gode komplimenter. Hun får slengt masse negativt mot seg i flere måneder og alt blir verre når hun blir overfalt etter en fest.

Boka starter rett på, der får vi se Anja som gjør seg klar til å dømme en kamp med eldre folk enn hun vanligvis pleier å dømme. Det er et høydepunkt i boken som jeg synes var veldig trist å lese og jeg følte at jeg fikk det litt vondt av å lese den delen.

Boken var veldig troverdig uansett om jeg ikke har opplevd noe sånt i den sjangeren før. Det var en rørende bok med litt humor, men med et veldig seriøst tema, nemlig mobbing. #Kampklar er en bok som er kreativ og annerledes enn alle andre bøker jeg har lest. Derfor var det veldig spennende for meg og unikt å lese denne boka her. Den virker også veldig troverdig uansett om jeg ikke har opplevd noe lignende og jeg anbefaler denne boka til både gutter og jenter. Jeg anbefaler denne til andre for dette er noe en person kan oppleve som ikke alle kan være klare over.

Denne boken var enkel å lese fordi det ikke var veldig mange kompliserte ord eller ord som ikke er i ordforrådet mitt, noe som er bra. Det var veldig mye banning og ekstreme ord, til vanlig så synes jeg ikke det er så veldig stas å lese en bok med så mange drøye ord, men jeg synes ordbruken passet fordi det fremhevet budskapet i boka.

Jeg tror forfatteren har valgt å skrive en bok om akkurat dette for å vekke andres tanker rundt dette temaet her, for det er ikke veldig mange som vet at sånne ting som dette her skjer i samfunnet vårt. Boka forteller noe om å være en jente i et samfunn som fotball der det ofte er flest gutter, så derfor så er det ikke alltid de tar deg seriøs fordi de er i flertall.

Jeg likte denne boken kjempegodt og det var spenning gjennom hele boka noe som gjorde at jeg aldri ble lei av å lese den. Derfor gir jeg denne boken terningkast 6!


Tia

Bokanmeldelse av kampklar

Skrevet av 8. desember 2019 av Tia på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

kampklar er bok som er skrevet av Nina Rossing. Den handler om en jente sommer fotballdommer. En dag skal huk dømme G19 som er helt nytt for henne siden hun aldri har dømt noen som er så mye eldre enn henne før. Det hun ikke vet er at denne kampen endrer livet hennes. Guttene lager et det helvete for henne månedene etter kampen. Hun har gode venner som støtter henne underveis, men til tider så hjelper ikke det så mye. Får hun det bedre etterhvert?

Jeg synes denne boken er veldig bra og vil definitivt anbefale å lese den. Jeg gir denne boka en terningkast 5 fordi den er utrolig spennende å lese. Når jeg leste denne boka føltes det ut som at det var en spenningstopp hele tiden. Det skjedde nye og interessante ting jevnt underveis i hele boka. Grunnen til at den får en 5 og ikke 6 er fordi jeg syns at slutten kanskje kunne blitt enda bedre og litt mer sjokkerende. Jeg følte at jeg visste hvordan slutten kom til å bli halvveis i boka. Det var veldig enkelt å forstå hvordan boka kom til å ende. Men som sagt veldig kul og interessant.

Jeg tenker at denne boka passer en aldersgruppe på 12-20 fordi hovedpersonene selv er ungdommer. Forfatteren har skrevet boka på en veldig ungdommelig måte med språk som vi ungdommer bruker. Den er også veldig realistisk fordi det er mange ungdoms både gutter og jenter som går igjennom sånne situasjoner. Det er også veldig at noen skriver sånne bøker til ungdommer sånn at de kanskje er litt mer forsikringer og at om de havner i en sånn situasjon
Så ved de hva de må og ikke må gjøre.

Denne boka anbefaler veldig sterkt, og er en bra bok for ungdommer.


Mathea brønn

Det røde kortet som forandret alt

Skrevet av 5. desember 2019 av Mathea brønn på Kråkerøy ungdomsskole

Jeg har lest boka #Kampklar. Kampklar er skrevet av Nina Rossing. Sjangeren til boka er Drama, fordi det skjer så mye overalt. Det er også mye skremmende som skjer i boka. Jeg ville kunne sagt at boka viser internettets mørke side.
Det hele starter med at Anja var dommer på en fotball kamp for G19. Som vil si Gutter 19år. Hun endte opp med å dele ut et rødt kort til banens beste spiller. Dagen etter våkner hun opp til netthets og trusler. Anja lar seg ikke knekke sammen. Sammen med vennene hennes legger de en plan for at Anja kan ta kontrollen tilbake.
"terningkast 4"

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Hannah

Fittedommer!

Skrevet av 24. november 2019 av Hannah på Sunnland skole

Boka “kampklar” av Nina Rossing er en roman som handler om en fotballdommer som heter Anja. Anja dømmer en G19 fotballkamp der hun får mye hets og stygge kommentarer. Lagene er ikke fornøyd med Anjas dømming, og når hun deler ut rødt kort til vinnerlagets store stjerne blir alt ti ganger verre. Anja drar hjem fra kampen med en dårlig følelse etter en ubehagelig kamp, men hun vet ikke hva som venter henne dagen etter.

Hun våkner opp med mobilen full av trusler og hets, men det er ikke det verste, noen har lagt ut pornobilder med Anja photoshoppet på og det ser nesten ekte ut. Flere hundre folk har kommentert og liket bildene, med Anja tagget i dem. Kommentarene fra både kampen og bildene sitter fast i hodet, “fittedommer”, “helvetes kjerring”, “hore”, “du skal voldtas”. Hvordan forventes det at man skal takle slike hendelser?

Boka er en skremmende aktuell roman som viser deg sosiale medias mørke sider. Utrolig mange barn og ungdom sliter med hets og nettmobbing hver dag, så det er en viktig bok å lese, med et bra budskap. For oss andre og de som står bak hets og nettmobbing virker det kanskje ikke så alvorlig, men med denne boka får man sett den andre siden av saken og hvor ille det faktisk er. Denne boka var så realistisk og bra skrevet at man følte skikkelig medfølelse for offeret. Man sitter igjen med et nytt syn på både sosiale medier og hvor ille ting er blitt i verden i det siste. I bokas tilfelle sier jo Anja og vennene ifra om hva som har skjedd til både familie, skole, dommerne og flere, men det er ikke alltid sånn det er i virkeligheten. Mange barn og unge som blir utsatt for slike ting har ikke snakket med noen om det, de sitter hjemme og har det helt forferdelig uten at vi vet om det. Det er fryktelig trist at det er blitt sånn, verden skal være et bra sted for alle, ikke bare for noen.

Forfatteren har brukt flott språk og “ungdomsord” som gjør det mye bedre og gjenkjennbart for ungdommen som leser. Etter min mening burde det kanskje vært litt flere beskrivelser på hvordan personene så ut, jeg slet litt med å se det for meg. Boka var generelt god og det er ikke så mye å trekke ned på, bortsett fra at det tok litt tid før spenningen kom. Jeg anbefaler de fleste å lese boka, spesielt ungdom. Man sitter igjen med en forståelse for slike hendelser og hvor mye ungdommen sliter med nå for tiden. Boka handler jo om vennskap, skole, forelskelser, mot og generelt ungdommens liv, så det er mye viktig å lese om i den.

Terningkast 5.

Til toppen