#Kampklar

Nina Rossing Vigmostad & Bjørke 2019 14 anmeldelser

Etter en fotballkamp der Anja må dele ut rødt kort til bortelagets store stjerne, våkner hun til trusler og netthets. Før var dagene fylt med venner, skole, fotball og forelskelser, men nå overskygges alt brått av kampen for å stå Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

hanna

kjedelig bok...

Skrevet av 15. november 2022 av hanna på kvt

terningkast 4, fordi det var litt for mye beskrivelse av hvordan personene så ut og hvordan de va. litt mye av det gode.

veldig mye som gjentar seg, skjer gjentatte ganger.

liker heller ikke å lese bøker, så dette falt ikke helt i smak.


Sandra Khalid

Det røde kortet som forandret alt

Skrevet av 14. desember 2019 av Sandra Khalid på Elverum ungdomsskole

Boka handler om Anja, Anja fikk noen kneskader i en fotballkamp og etter det ga hun opp fotball drømmen, hun ble heller en dommer. Anja skal dømme sin første G19 kamp, men ting går ikke helt som planlagt. Med engang guttene kommer på banen blir stemningen rar for Anja. Når spillet er i gang kommer guttene med ekle kommentarer. Etterhvert som Anja må gi rødt kort til vinnerlagets store stjerne, forandrer alt seg. Hun våkner til trusler og netthets. Dette blir det eneste hun kan tenke på for å kunne stå imot hetsen. Anja vil ikke gi opp, hun vil ikke la de vinne, hun vil vise alle at hun er sterk. Sammen med venninnene sine legger hun en plan for å få tilbake kontrollen. Men alt endrer seg når ting tar en enda mer brutal vending.

Denne boka for meg var kjempe spennende og denne kunne jeg ikke vente med å lese ferdig! Den tar opp hvor enkelt det er å miste kontrollen over ting og hvor mørk sosiale medier kan være. Denne boka er enkel å finne seg i, og forfatteren bruker et enkelt språk som er godt tilegnet ungdom. Jeg likte at boka ikke var så kort og at alle kapitlene starta med # fordi bok tittelen starter med #. Denne boken er perfekt for ungdommer som liker spenning og en litt brutal side av virkeligheten, det er også litt romantikk her, men ikke mye. Boka var noe annet en det jeg forventa, på en god måte. Denne anbefales skikkelig, så derfor får denne boken min første:
Terning kast 6


Magdalena Vu

Den mørke siden av sosiale medier

Skrevet av 12. desember 2019 av Magdalena Vu på Hauketo skole, 10. trinn

Anja går 2. klasse på VGS og elsker fotball, men etter en kneskade så blir det litt komplisert, hun velger å starte med å dømme kamper og bli fotballdommer. Alt går ganske bra helt til Anja og tre venner skal dømme en kamp for G19. Anja gir rødt kort til stjerna på laget og derfra går alt nedover. Hun får mange kommentarer, og ikke gode komplimenter. Hun får slengt masse negativt mot seg i flere måneder og alt blir verre når hun blir overfalt etter en fest.

Boka starter rett på, der får vi se Anja som gjør seg klar til å dømme en kamp med eldre folk enn hun vanligvis pleier å dømme. Det er et høydepunkt i boken som jeg synes var veldig trist å lese og jeg følte at jeg fikk det litt vondt av å lese den delen.

Boken var veldig troverdig uansett om jeg ikke har opplevd noe sånt i den sjangeren før. Det var en rørende bok med litt humor, men med et veldig seriøst tema, nemlig mobbing. #Kampklar er en bok som er kreativ og annerledes enn alle andre bøker jeg har lest. Derfor var det veldig spennende for meg og unikt å lese denne boka her. Den virker også veldig troverdig uansett om jeg ikke har opplevd noe lignende og jeg anbefaler denne boka til både gutter og jenter. Jeg anbefaler denne til andre for dette er noe en person kan oppleve som ikke alle kan være klare over.

Denne boken var enkel å lese fordi det ikke var veldig mange kompliserte ord eller ord som ikke er i ordforrådet mitt, noe som er bra. Det var veldig mye banning og ekstreme ord, til vanlig så synes jeg ikke det er så veldig stas å lese en bok med så mange drøye ord, men jeg synes ordbruken passet fordi det fremhevet budskapet i boka.

Jeg tror forfatteren har valgt å skrive en bok om akkurat dette for å vekke andres tanker rundt dette temaet her, for det er ikke veldig mange som vet at sånne ting som dette her skjer i samfunnet vårt. Boka forteller noe om å være en jente i et samfunn som fotball der det ofte er flest gutter, så derfor så er det ikke alltid de tar deg seriøs fordi de er i flertall.

Jeg likte denne boken kjempegodt og det var spenning gjennom hele boka noe som gjorde at jeg aldri ble lei av å lese den. Derfor gir jeg denne boken terningkast 6!


Tia

Bokanmeldelse av kampklar

Skrevet av 8. desember 2019 av Tia på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

kampklar er bok som er skrevet av Nina Rossing. Den handler om en jente sommer fotballdommer. En dag skal huk dømme G19 som er helt nytt for henne siden hun aldri har dømt noen som er så mye eldre enn henne før. Det hun ikke vet er at denne kampen endrer livet hennes. Guttene lager et det helvete for henne månedene etter kampen. Hun har gode venner som støtter henne underveis, men til tider så hjelper ikke det så mye. Får hun det bedre etterhvert?

Jeg synes denne boken er veldig bra og vil definitivt anbefale å lese den. Jeg gir denne boka en terningkast 5 fordi den er utrolig spennende å lese. Når jeg leste denne boka føltes det ut som at det var en spenningstopp hele tiden. Det skjedde nye og interessante ting jevnt underveis i hele boka. Grunnen til at den får en 5 og ikke 6 er fordi jeg syns at slutten kanskje kunne blitt enda bedre og litt mer sjokkerende. Jeg følte at jeg visste hvordan slutten kom til å bli halvveis i boka. Det var veldig enkelt å forstå hvordan boka kom til å ende. Men som sagt veldig kul og interessant.

Jeg tenker at denne boka passer en aldersgruppe på 12-20 fordi hovedpersonene selv er ungdommer. Forfatteren har skrevet boka på en veldig ungdommelig måte med språk som vi ungdommer bruker. Den er også veldig realistisk fordi det er mange ungdoms både gutter og jenter som går igjennom sånne situasjoner. Det er også veldig at noen skriver sånne bøker til ungdommer sånn at de kanskje er litt mer forsikringer og at om de havner i en sånn situasjon
Så ved de hva de må og ikke må gjøre.

Denne boka anbefaler veldig sterkt, og er en bra bok for ungdommer.


Mathea brønn

Det røde kortet som forandret alt

Skrevet av 5. desember 2019 av Mathea brønn på Kråkerøy ungdomsskole

Jeg har lest boka #Kampklar. Kampklar er skrevet av Nina Rossing. Sjangeren til boka er Drama, fordi det skjer så mye overalt. Det er også mye skremmende som skjer i boka. Jeg ville kunne sagt at boka viser internettets mørke side.
Det hele starter med at Anja var dommer på en fotball kamp for G19. Som vil si Gutter 19år. Hun endte opp med å dele ut et rødt kort til banens beste spiller. Dagen etter våkner hun opp til netthets og trusler. Anja lar seg ikke knekke sammen. Sammen med vennene hennes legger de en plan for at Anja kan ta kontrollen tilbake.
"terningkast 4"

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Leah

ET rødt kort, TUSEN konsekenser

Skrevet av 31. oktober 2019 av Leah på Hisøy skole

Boka «kampklar» handler om Anja som er fotballdommer. Hun har dømt en gutter 18 kamp, og der hun endte med å gi den store stjerna på vinnerlaget et rødt kort. Hu blir møtt med trusler og drittslenging fra alle kanter, dagen etter våkner hun opp med drøyere og verre hetsing enn i kampen. Og når det tar enda en drastisk vending. Hvordan klarer man å holde hodet kaldt under slike omstendigheter, og hvordan lar man seg ikke knekke?
Boka er utrolig aktuell, for hver dag utsettes flere tusen barn og unge for hets og mobbing på nett. Man ser sosiale medier på sitt verste, og hvordan mange unge misbruker dette hver dag. Men for disse ungdommene som sitter og får tilsendt hets og negative kommentarer er det noe helt annet, for flertallet av disse klarer ikke stenge ute disse kommentarene og følelsene man får derav. For hvordan skal man klare å holde hodet kaldt under de omstendighetene som oppstår? Når bilder av dine egne blir manipulert, du mottar voldtekts trusler og mister fornuften din helt. Det at den var så realistisk gjorde den bedre, for handlingene skjer faktisk hver dag, hele tiden. I tillegg har forfatteren brukt et reelt ungdomsspråk og brukt mange gode skildringer. Det som var litt negativt var hvor lang tid det tok før selve problemene og utfordringene virkelig starter.
Det kunne vært smart for mange å lese denne boka, for det er få som vet hvordan slike kommentarer som «hore» og «du bør voldtas» tas inn over en person. Oss unge i dag er lite oppmerksomme, og ikke fullt så modne som mange skal ha det til selv. For alle kan være hvem de enn ønsker på nett, men bak maska på alle feiginger er det mange sårbare sjeler. Ikke minst er det mange tvilsomme, ensomme og triste sjeler som sitter og får tilsendt disse meldingene. Jeg tror det finnes en stor mangel på forståelse når det kommer til hvordan slike kommentarer påvirker på en person, og ikke minst konsekvensene av dette. Derfor ville jeg anbefalt boka for de fleste ungdommer i dag.
Boka var god, og det er et viktig og omdiskutert tema den dag i dag. Det å kunne formidle denne typen problemer via en annen objektiv fortelling. Dette var godt gjort av forfatteren. Kanskje man da klarer å se det fra et annet ståsted, som man burde gjøre en gang i blant. Jeg synes boka fortjener et terningkast 4.

Til toppen