Kampfikseren

Michael Stilson Cappelen Damm 2021 31 anmeldelser

En actionfylt ungdomsroman om livet som fotballproff. Fredrik fra Bare spille ball og Alene gjennom lever ut proffdrømmen i Tyskland. Det gjenstår to kamper av sesongen og alt ligger til rette for at Fredriks framtid er lysende. Men agenten Marko Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Elias

Kampfikseren

Skrevet av 14. desember 2021 av Elias på Mæla ungdomsskole

Kamp fikseren
Forfatter- Michael stilson

Fredrik er 18 år. Han går på fotballaget hertha. Fredriks agent marko får fredrik til å gjøre dumme ting i kampene.
Fredrik lever ut proffdrømmen i Tyskland. Fremtiden ser lysende ut, og når vi møter han i den nåværende sesongen er det kun to fotballkamper igjen. Men agenten Marko presser på for at Fredrik utfører siste ledd i en plan, en plan som vil få store konsekvenser. Det står om penger og kontrakter, og Fredrik må ta noen avgjørende valg.

Jeg synes boken var spennende
Jeg synes den var spennende fordi det skjer noe hele tiden, og spenningen blir ikke borte.
Jeg anbefaler denne boken til ungdommer fordi den var spennende og kanskje litt mye tekst til små barn.
Terningkast: 5


Theo

Kamp vinneren

Skrevet av 14. desember 2021 av Theo på Mæla ungdomsskole

Boken er ganske bra. Syntes den kunne inneholde litt mer om fotball. Jeg syntes det var en bra historie i boka men som jeg sa jeg forventa litt mer om fotball i boka fordi overskriften heter kampfikseren og forsiden på boka viser en person men en ball imellom beina og et mål bak.

boka handla om en person som heter Fredrik og har en god kamerat som heter Marco og de pleide å spille sammen før. Fredriks store mål var å få spille på Barcelona. Helt på slutten av boka får Fredrik sjansen til å spille for barca og etter en liten stund så sa presidenten velkommen til Barcelona Fredrik!

Folk som er interessert i fotball burde gi denne boken en sjanse fordi den var ganske fin

jeg gir den terningkast 4


Jan Ulrik

Kamp livet

Skrevet av 14. desember 2021 av Jan Ulrik på Mæla ungdomsskole

Det er en gutt på rundt 17 år som spiller fotball i Bundels-ligaen, han spiller for Hertha. Han har en agent som ikke er så veldig bra som heter Marko, Marko er agent for mange store fotballspillere.

Jeg synes boka er bra og spennende, jeg liker at de viser hvor mye press han har og hva han tenker før kamper. Historien før kampen synes jeg er veldig spennende og nyttig for å vite hvordan han har det i livet.

Jeg anbefaler boka til de som liker fotball og unge spillere som blir til noe større, boka kan også gi deg en liten bak tanke på hvordan fotballen faktisk er.
Jeg gir boken 5/6


Herman

For Fredrik er dette alt eller ingenting, men boka er for alle.

Skrevet av 14. desember 2021 av Herman på Stokksund skule

Faktaopplysninger
Tittel: Kampfikseren
Forfattar: Michael Stilson
Forlag: Cappelen damm
Utgitt: 2021
Serienummer: 3
Målgruppe: Ungdom
Illustrasjonar: ingen
Tal på sider: 240

Boka kampfikseren er ei bok skrive av Michael Stilson. Det er den tredje boka i ein trilogi. Boka passar for ungdom og dei som er fotballinteresserte. Fredrik har vorte fotballproff, og har tatt fotballverda med storm, men er det like enkelt som det ser ut som?

Fredrik tek den tyske ligaen med stor suksess, men møter motgang. Laget til Fredrik har to kamper igjen for å sikre seg plassen i Bundesliga. Han har eit problem, men han veit ikkje korleis han skal løyse det. Fredrik har nemleg ein mørk løyndom, viss nokon finn det ut kan karriera bli øydelagt. Marko presser Fredrik til å fikse kampar for han. Fredrik veit det er gale, men han vil ikkje at karriera skal bli øydelagt. Det er ganske egoistisk av Fredrik å setje seg sjølv foran laget, som ligg på nedrykk. Kampfiksing er dessutan ulovleg, men han er ung og uerfaren og veit ikkje korleis han skal kome seg ut av problemet.

Boka hadde fleire spenningstoppar, der eg ikkje klarte å leggje ho frå meg. Eg berre måtte vite kva som skjedde vidare. Og så var det sider som etter mitt syn var kjedelege. Klarer ein å lese litt lengre i strekk, kan boka gi ei mykje betre leseoppleving. Ein får meir samanheng og flyt slik at ein kan henge med i teksten.

Språket i boka blir skrive slik at det er spennande og godt tilpassa for ungdom.
Miljøet i boka er bra fordi det har kjenneteikn både på ei ungdomsbok og ei fotballbok. Det er ei god blanding, der eg meiner forfatteren har gjort ein god jobb. Historia blir fortalt i førsteperson der skrivaren har fått med seg kva Fredrik føler og tenker.

Eg naut boka. Den hadde spennande og overraskande vendingar undervegs. Eg vil tilrå deg til å lese boka om du er fotballinteressert, men ein treng ikkje å vere det for å nyte boka. Eg gir ho terningkast fem av seks fordi den var veldig spennande. Den var godt tilpassa til ungdom, med tanke på språket. Miljøet var bra, det var truverdige karakterer i historia. Det einaste som trakk ned, var ein langdryg start der det tok lang tid før det vart noko spennande. Eg vil anbefale deg til å lese Kampfikseren.


Danial

Når pengene tar over spillet

Skrevet av 13. desember 2021 av Danial på Dokka ungdomsskole

Bokanmeldelse 4:
Bokanmeldelse av boken «Kampfikseren».
Boken er skrevet av Michael Stilson og ble gitt ut 2021 og handler om kampfiksing i forballenfotbalen. Å fikse kamper betyr at man jukser og får noen spillere eller dommere til å gjøre ting for å tape eller vinne fotballkamper. Når jeg leste boken var jeg overrasket over hvordan man kan «fikse» kamper og hvor mange som blir en del av. Dette er vel en
Vi blir i boka kjent med Fredrik Markussen som er 17.år og kommer fra Trondheim. Han får kontrakt med Hertha Belin i Tyskland og får beskjed om å tape en kamp. Hans agent som heter Marko har lovet at Markus skal få en god kontrakt og få komme til en annen klubb etter hvert. Fredrik roter seg inn i kampfisking ettar at dusten Marko sier at han vil fortelle klubben at han er en kampfikser.
Det var veldig artigt og nyttig å lese denne boka, da jeg også har en drøm om å spille profesjonelt en dag. Jeg ble veldig overraska over at det virkelig kan være slik som boka forteller. Er usikker på om kampfiksing er vanlig, men er det slik så blir jeg skremt. Boka var kanskje ikke så spennende, men jeg føler med Fredrik i boka. Det som er så trist i boka er at faren til Fredrik tar sitt liv og dette blir tungt for Fredrik. De var ikke venner på slutten, men i siste linje så tenker han på sin pappa og tatoveringen han har laget for han.
Boka passer vel for personer som meg og oppover i alder. Passer mok best for de som er glad i fotball og passer både for gutter og jenter. Er litt usikker på hvilken sjanger dette er, men det er vel en ungdomsroman. Jeg vil gi boka en terninkast 5 svak.

Vis flere anmeldelser

Til toppen