Kampen om Kervad

Asbjørn Rydland Samlaget 2014 10 anmeldelser

Det har gått to år sidan Tåka la seg over Kervad og landsbyfolket for første gong forstod kva for gåver Koll hadde fått frå Nordavinden. Koll treng alt han har av kløkt og krefter for å halda landsbyen trygg. Men Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Andreas Korsvold

Andreas Korsvold

Skrevet av 28. oktober 2014 av Andreas Korsvold på Orerønningen ungdomsskole

Forfatter: Asbjørn Rydland
"kampen om kervad" er en fantasy bok, som handler om Koll som har spesielle krefter og hans landsby. landsbyen hans er uvenner med en annen landsby som er større enn dem.
Boka har rundt 300 sider, men selve handlingen kunne vært på ca. 50 sider. Boka er gørr, simpel og små kjedelig og ikke spennende nok til at du vil lese videre. Boka er også på nynorsk, så er du ikke god i nynorsk så kan jeg ikke anbefale denne boka.
Alt i alt er jeg glad for at jeg har lest boka ikke at den har gitt meg noe, men at jeg klarte å lese den ut, siden den var så gørr.
Jeg gir "kampen om kervad" terningkast 3.


Shna

Shna

Skrevet av 24. oktober 2014 av Shna på Finnsnes ungdomsskole

Krigere
Boka handler om Koll og at han reiser rundt i Kervan for å drepe dragene fordi dragene drepte to kvinner og en av dem var kona hans.
Boka var så kjedelig og den var boring og jeg hatet den, den var ikke artig å lese men jeg sier bare at den var så kjedelig i begynnelsen var den artig men senere ble den så kjedelig.
Jeg gir den 2 men det som var bra at den var nynorsk og at jeg lærte mye av det.


Birk Mrvang

Birk Mrvang

Skrevet av 8. oktober 2014 av Birk Mrvang på Finnsnes ungdomsskole

Kervad er en landsby som er kommet i søkelyset grunnet en dragegruve med det verdifulle stoffet Arsomitt. I denne landsbyen finner vi Koll, en gutt med spesielle krefter. En dag kommer et mye større kompani, Rambukken, som skal ta over landsbyen.

Boka var i overkant av 300 sider lang, men hadde et handlingsformat som kunne vært på 30. Ellers vaser bare denne Koll rundt, tenker på sine egne krefter og slenger noen spdige kommentarer hit og dit. Dette er pga. en indre drage han har inne seg. Her prøver vel forfatteren å få leseren til å se opp til Koll, men mitt inntrykk av han er en selvgod drittsekk. Spenning var det lite av, alt som skjedde var åpenbart fra første stund. Jeg skulle gjerne brent denne boka men jeg må dessverre levere den inn igjen. Jeg gir den terningkast to. grunnen til at den ikke får en er noen tøffe kampscener her og der.


Sebastian Holthe

Sebastian Holthe

Skrevet av 26. september 2014 av Sebastian Holthe på Bytårnet skole

Kampen om Kervad er en bok om Koll og hans landsby.
de er uvenner med en annen lansby som er mye større enn dem.
Koll har uventede krefter som kan hjelpe han i å sloss og finne folk.

Jeg synes denne boka var litt vanskelig å lese og ikke så spennende, den er jo på nynorsk så det gjorde den også litt vanskeligere.
Jeg vil si at boka er sånn midt på treet.
jeg gir en 3'er


Eira Solstad

Eira Solstad

Skrevet av 23. september 2014 av Eira Solstad på Dokka ungdomsskole

Kampen om Kervad av Asbjørn Rydland
Terningkast: 3

Alt begynner da Rambukken Kompani infiltrerer og truer landsbyen Kervad. Hvis Kervad ikke vil legge seg under deres styre vil de gå til angrep på dem. Kervad nekter. Men det er noe mer fienden vil. Dragegutten Koll prøver å finne ut av dette. Rambukken er blitt en stor og mektig fiende, men hvem ledes de av? Med Nordavinden og en drage som hjelp må Koll møte motstanderne. Og da han endelig klarer å finne den ordentlige fienden, er det nesten for sent. Kampen mot Rambukken truer og med mindre Kervad kan skaffe en allianse er de sjanseløse. Må Kervad overgi seg, eller vil de bli reddet?

Da jeg først begynte å lese denne boka var jeg veldig skeptisk. Siden dette var en bok midt i en serie var jeg bl.a. usikker på om forfatteren hadde begynt på en ny historie eller fortsatt på en. Først en stund ut i boka fant jeg ut at dette var fortsettelsen på en tidligere fortelling. Jeg syntes det var flere ting som kom for dårlig frem. For eksempel skjønte jeg ikke hvilket tidsrom denne fortellingen omhandlet. Flere ganger vaklet jeg mellom to forskjellige tidsrom. Det var enkelte ord som ikke helt passet inn i den ene tidsalderen og motsatt.

Fra før har ikke jeg lest noen av de andre bøkene i denne serien. Så jeg syntes det var litt vanskelig å få med meg hva som egentlig skjedde. Forfatteren burde ha hatt litt mer i bakhodet at folk kan lese bøkene i en annen rekkefølge enn det som er den riktige. Opplysninger som hadde vært greit å vite i forkant burde blitt repetert. Flere ganger ble jeg veldig forvirret og gikk glipp av mye som skjedde. Mot slutten av boka ble det bedre. Og boka hadde en bra slutt med en spennende cliff-hanger.

«Kampen om Kervad» var en greit spennende bok, når jeg faktisk fikk med meg hva som skjedde. Flere steder var det morsomme kommentarer, ironiske setninger og noen vitser. Andre steder var det ikke like bra. Oppsummert var det en helt grei bok, tror det kommer an på hva slags type bøker folk liker å lese. Den var greit spennende, morsom og jeg lurer på hva forfatteren finner på i oppfølgeren.

Til toppen