Kampen om Kervad

Asbjørn Rydland Samlaget 2014 10 anmeldelser

Det har gått to år sidan Tåka la seg over Kervad og landsbyfolket for første gong forstod kva for gåver Koll hadde fått frå Nordavinden. Koll treng alt han har av kløkt og krefter for å halda landsbyen trygg. Men Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ingrid Marie Andersen

Ingrid Marie Andersen

Skrevet av 15. desember 2014 av Ingrid Marie Andersen på Lagård ungdomsskole

Kampen om Kervard er den fjerde boken i fantasyserien om dragegutten Koll.

Kampen om Kervard er en veldig vanskelig bok å lese og henge etter hvis du ikke har lest de tidligere bøkene i fantasyserien. Jeg visste ingenting om hovedpersonen Koll eller hva Nordavinden hadde med han å gjøre, eller hva denne boken handlet om før jeg startet å lese den. Flere navn dukker opp i boka og for hver side som gikk ble det vanskeligere for meg å følge etter. Navn som Harko, Seir, Faria, Talea, Parkos, – jeg visste ikke hvem noen av disse karakterene var eller hva slags roller de hadde i denne boken. Og heller så hjalp ikke prologen noe spesielt, og det irriterte meg litt.

Jeg skal ikke la det faktum at jeg ikke klarte å følge med i boka trekke ned for karakteren jeg kommer til å gi den, – for forfatteren Asbjørn Rydland kunne ikke akkurat skrevet en lang oppsummering til de tre tidligere bøkene i fantasyserien. Det er ikke hans feil at jeg ikke leste de andre bøkene og derfor fikk det vanskeligere for meg å henge etter.

Jeg synes boka Kampen om Kervard er spennende bok og tror nok at den er enda mer spennende for de som har lest resten av fantasyserien. Dessverre er det ingen bok jeg kunne sittet med timevis. Fullt av spenning hadde den og det var ingen tomme rom hvor det ikke skjedde noe, men personlig så var det ingen bok som jeg virkelig kunne sette og leve meg inn i.

Derfor får denne boken karakteren 4/5.


Unni

Unni

Skrevet av 8. desember 2014 av Unni på Tromstun skole, 9a

Kampen om Kervad
Kampen om Kervad er den fjerde fantasy boken om Drakegutten, skrevet av Asbjørn Rydland. Boken handler om Koll, en gutt som har helt spesielle krefter, som han har fått fra nordavinden. Han bruker disse kreftene til å beskytte landsbyen Kervad, der han bor sammen med sin far.

Jeg synes denne boken hadde gode skildringer og beskrivelser. Karakterene likte jeg veldig godt fordi jeg synes at de var realistiske. Men samtidig så var det veldig vanskelig for meg å komme meg inn i handlingen fordi jeg ikke har lest noen av de tidligere bøkene. Det var veldig dumt at det ikke sto noe i starten om det som hadde skjedd i tidligere bøker.

Boken kunne kanskje vært ca. 100 sider kortere fordi det sto ganske mye unødvendig. Jeg klarte ikke å henge med hele tiden. Og til tider ble det veldig kjedelig. Jeg leste en side fire ganger fordi når jeg var ferdig med siden, så oppdaget jeg at jeg hadde zoomet ut og ikke hadde fått med meg noen ting. Slutten av boken synes jeg var kjempe bra. Jeg tror det var det eneste øyeblikket der jeg satt og leste så fort at jeg nesten ikke fikk med meg at læreren sa at timen var ferdig.

Jeg gir denne boka terningkast 3, fordi jeg likte ikke boka så godt, men etter en slik cliffhanger som virkelig har gjort meg nysgjerrig så tror jeg at jeg må lese neste bok i serien også.


jonas krokfoss pedersen

jonas krokfoss pedersen

Skrevet av 7. desember 2014 av jonas krokfoss pedersen på Bytårnet skole

Drage guten
kampen om kervad

denne boken er den fjerde boken i denne serien av foreløpig 4 bøker. Boken er veldig godt skrevet med mange gode beskrivelser. Det var ikke mye negativt med boken, men den var til tider litt uklarhet, i mange bøker så er skrevet noe på de første sidene som man ikke forstår med det første, men videre skjønner man det. Det var det som var litt negativt her. Jeg måtte diskutere med andre personer som også hadde lest boken, der vi fant ut at det var ting som jeg ikke forstod men han også omvendt. Men ellers er boken en veldig spennende bok. Forfatteren har fått med mange viktige detaljer og beskrevet alt nøye, men ikke så det blir kjedelig å lese.

Selve boken handler om en gutt som heter Koll han bor sammen med faren sin i en liten bygd som heter Kervad. Men Koll er ikke en vanlig gutt han har evnen til å bruke vinden til å se ting som er langt unna og han hører ting med hjelp av vinden. Han har også en drage med på slep, denne dragen får Koll til å bli den krigeren han er. Det er en dag kommer en hær fra nabobyen inn til Kervad og de forlanger at Kervad skal slå seg sammen med nabobyen, men dette vil de jo ikke, så juryen i Kervad går sammen om å klekke ut en plan, men Koll får ikke bli med og dette irriterer han siden han er den beste krigeren Kervad kan stille med. Jeg vil ikke røpe noe mer, men jeg syns boken er en god fantasy bok og den har med alle de trekkene jeg mener en fantasy bok må ha.
Terningkast:4++


Emil Jordhøy

Emil Jordhøy

Skrevet av 5. november 2014 av Emil Jordhøy på Åretta ungdomsskole

Kampen om Kervad er fjerde bok i en serie på foreløpig 4. Det er en bra bok med mange elementer som jeg synes er essensielle å ha med i en fantasy bok. Kampen om Kervad handler om Koll, en litt uvanlig gutt som bor med faren sin i landsbyen Kervad. Etter å ha reddet to ungdommer fra å bli solgt som slaver får Koll en spådom om noen grufulle og mystiske hendelser som skal forandre landsbyens fremtid.

Koll er en hovedperson jeg føler med, men som på grunn av kreftene han har kan være veldig spydig og til tider litt for rappkjeftet. Dette gjør Koll irriterende, men jeg synes ikke dette er noe negativt, fordi man lever seg mer inn i hovedpersonen og får en følelse av hvilken situation han er i.

Boka var ganske spennende, men det var litt mye unødvendig snikksnakk som tok opp for mye av handlingen og senket spenningensnivået. Det blir også røpet veldig mye i starten. Dette gjør handlingen forutsigbart og boka blir mindre spennede enn den kunne vært. Det er derimot mange mysterier som man ikke får oppklart før på slutten. Flere av disse er koblet til handlingen i tidligere bøker. For at boka skal være verd å lese, anbefales det på det sterkeste å ha lest de forrige bøkene. Ikke les denne boken før man har lest de andre.

Alt i alt synes jeg Kampen om Kervad er en god fantesy bok med spennende kampbeskrivelser og en bra story med mange elementer som jeg synes en fantesy bok må ha. Jeg gir den en sterk firer. Den får ikke fem fordi det blir for vanskelig å få noe ut av boka uten å ha lest de foregående bøkene. Det var også for mye kjedelig dialog.

Det forfatteren vil prøve å få fram gjennom boka er at med stor makt følger stort ansvar. Dette viser han gjennom Kolls mange vanskelige valg hvor avgjørelsene vil få konsekvenser for mange

Jeg gleder meg til neste bok etter en trist cliffhanger som pirrer nysgjerrig og drar meg inn i neste bok


Joachim Søbye

Joachim Søbye

Skrevet av 31. oktober 2014 av Joachim Søbye på Verket skole

“Kampen om Kervad” er en nynorsk “spennings”/fantasybok skrevet av Asbjørn Rydland.Den handler om den x-antall år gamle ungdommen Koll som bruker gavene han har fått av Nordavinden til å beskytte landsbyen fra farer.
“Det er gått to år sidan tåka la seg over Kervad og landsbyfolket for første gong forstod kva for gåver Koll hadde fått frå Nordavinden”. Det er den fjerde boka i serien om drakeguten.

Innledningen til boka er helt grei, prologen sier ikke så mye om hva som skjedde i de foregående bøkene, og det irriterer meg litt. Når jeg leste første kapittel tenkte jeg at boken kom til å bli bra, spenningskurven steg gradvis gjennom andre kapittel. Se for deg spenningskurven som en linje, den starter midt på tre, også stiger den gradvis… så sier det pang, og den går rett ned, helt på bunn. Så langt ned at den skraper mot bakken og lager gnister. Sånn går det hele tiden, og allerede før side hundre kunne jeg si hvordan boka ville ende. Mellom spenningstoppene går Koll egentlig bare rundt og suser og er frustrert mesteparten av tiden.

Jeg syns denne boka var veldig langtekkelig, ensformig og uoriginal. Ærlig talt hadde jeg mest lyst til å kappe opp boka i biter og kaste den på sjøen. I tillegg til dette blir det mye hopp i handlingen på spenningstoppene, her tror jeg forfatteren gjør det for å få det til å virke som om det er mye fart og spenning i øyeblikket, men det er egentlig bare forvirrende. Boka er på litt over 300 sider, men handlingen kunne ha utspilt seg på under en tredjedel av det. Språket passer bra til boka og er skrevet godt, men det står ikke noe om hvor eller når handlingen finner sted. Terningkast: 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen