Jente (17) ikke savnet

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2021 37 anmeldelser

Hva hvis du forsvant og ingen savnet deg? 17 år gamle Kristiane forsvinner sporløst uten å bli meldt savnet. Tretten år senere oppdager Beatrice at Kristiane var tanten hennes, og bestemmer seg for å lete etter henne. Hvordan kunne hun Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Angelica PF

Kor blei det av Kristiane?

Skrevet av 16. desember 2021 av Angelica PF på Husnes ungdomsskule

Jente (17) ikke savnet.

Eg mister kontrollen og slår vinflaska I hodet til Hedda

Igjen og

Igjen og

Igjen og

Igjen.

Eg ser at Hedda sitt hjerte puster for siste gong.

Eg har lest Jente (17), boka handler om Kristiane, faren hennas tok sjølvmord for ikkje så lenge sida, og mora skylder på Kristiane. Mora til Kristiane trur på demoner og ho meiner at Kristiane er fylt med dei. Kristiane bur I ein leilighet ilag med 2 andre, Vilde og Odin, ho bur ikkje heima fordi mora og søstera, Annika er urettferdige mot Kristiane. Kristiane sliter med angst og er veldig stille. Ein dag møter ho Hedda, Hedda får Kristiane til og gjere mykje galt og farleg. Ein dag begynner Hedda og Kristiane og krangle, Kristiane mister kontrollen og slår Hedda I hode mange ganger på rad, heilt til ho ser at Hedda slutter og puste. Kristiane tar identiteten til Hedda og farger håret svart sån som Hedda hadde.

Eg likte boka veldig godt og eg ville gitt han 6.


Marit Kvithammer Flakne

Hva var det jeg leste nå?

Skrevet av 15. desember 2021 av Marit Kvithammer Flakne på Tydal barne- og ungdomsskole

I denne boken er det Kristiane som er hovedpersonen, hun er forsvunnet men ikke savnet, og tantebarnet hennes som heter Beatrice som prøver og finne Kristiane. Vi får høre om hverdagen til Kristiane fra fire uker før forsvinningen og helt til den dagen det skjer. Måten vi blir kjent med Beatrice er at vi ser meldinger mellom hun og mange andre personer som venninner og andre som var venner med eller kjente Kristiane for tretten år siden. Dette var veldig godt, spesielt når det var kjedelig så bladde jeg fram for og se hvor lenge det var til jeg fikk et lite «avbrekk».

Når jeg leste denne boken følte jeg på mange forskjellige ting. Først vare den kjedelig og vanskelig og forstå, litt lenger ut begynte det og bli antydning til spenning, så dabbet det bare av. Når jeg kom til slutten var det ikke noen store overraskelser som kom, jeg ble mere forvirra.

Når jeg var ferdig med boka satt jeg igjen med noe som ligner på tomhet og at jeg ikke husker så mye annet enn slutten, vanligvis ville jeg husket litt mere av en bok jeg har lest.
Terningkast: 3


alva

took a turn

Skrevet av 15. desember 2021 av alva på Husnes ungdomsskule

Forfatter: Camilla sandmo

Boka Jente (17) ikke savnet handler om to jenter fra to forskjelldige tidsperioder. eine jenta heiter kristiane og den andre jenta heiter beatrice. Beatrice er ei jente fra nå tida som prøver og finne ut kva som skjedde med tanta si ( Kristiane ). kristiane er ei jenta son forsvant sporlaust 13 år sidan.

Boka er ein drama serie som overrasker. Starten på boka er ganske forvirrande, men etter man har lest ein del gjir den litt meir meining.

Boka tar ein sjuk sving mot slutten der da skjer noke eg ikkje hadde forventa.

Boka var spennande og da va nesten sånn at eg måtte forsetta og lesa.

Eg gir denna boka ein 5


Sanna

Jente (14) leste bra bok

Skrevet av 14. desember 2021 av Sanna på Husnes ungdomsskule

Eg har aldri vert ein person som har vert glad i å lese, men denne boka fiksa det. «Jente 17 ikke savnet» er ei bok som passer alle frå 10–16 år. Boka kan vere litt forvirande i starten men meir forståande etter at du har lese eit lite stykke.
Boka handlar om ei 17 år gammal jente som heiter Kristiane, ho har vert igjennom ei tøff stund etter at faren hennar døde. Mor til Kristane er overbevist om at alt det fæle som skjer er Kristianes feil og at Kristiane har eit hjarte av demonar. Det begynner ei ny jente på skulen som heiter Hedda, som Kristiane underveis blir godt kjent med men, det Kristiane ikkje vet er at Hedda øydeleger liv, og at Kristiane og kjem til å bli øydelagt. Etter ei stund bestemmer Kristiane seg for å rømme å aldri komme tilbake. 13 år seinare har tantebarnet til Kristiane ,Beatris bestemt seg for å finne tanta.
Boka klarte å få meg til å forsvinne frå verden og alt som skjedde rundt meg. Det var vanskeleg å slutte å lese då eg først var begynt. Boka fekk meg og til å reagere med glede og irritasjon når det skjedde ting, som når Kristiane kyssa Odin og når Kristiane fant Kattull død i skapet, dei gongene blei eg enten rørt eller sur. Noko anna eg og likte med boka ver at det skjedde mykje men på ein roleg måte som om da faktisk hadde skjedd. Boka var og spennande og eg lurte ofte på kva som skulle skje. Noko som eg ikkje likte med boka var at det var vanskeleg å forstå at først handla det om Kristiane også var det 13 år fram i tid, til Beatris sine tekstmeldingar, og så tilbake til Kristiane. Noko anna eg synest var irriterande var at Kristiane skreiv planer for kvart minutt berre fordi faren hadde sakt at det var nøkkelen til eit lykkeleg liv. Dette er grunnen til at eg gir boka terningkast 5.


nasro

jente irritert ikke savnet

Skrevet av 14. desember 2021 av nasro på Husnes ungdomsskule

Forfatter: Camilla Sandmo

Sjanger: krim

Den er ikke en bokserie

Boka handler om en 17 år gamle Kristiane som forsvinner sporløst uten å bli meldt savnet. Tretten år senere oppdage Beatrice at Kristiane var tanten hennes, og bestemmer seg for å lete etter henne. Eg synets boka var irriterende det tok meg evigheter å komme meg inn i boka den ble bare spennende når eg nærma meg slutten. Eg synets at boka var irriterende fordi det tok for Mangen uker og komme seg til dagen Kristiane forsvant og Beatrice kontakta så Mangen feile personer at det ble irriterende og det var også irriterende hvordan hun bare ga opp da ho trudde Kristiane var død og eg synset at Kristiane tok så Mangen dårlige valg og at ho kunne ha tatt betre valg. Eg synets at måten Beatrice oppførte seg når hun fant ut om Kristiane var så irriterende at eg ville ta og kaste boka i søpla. Boka var litt spennende mot slutten da Beatrice nærmer seg hva som skjedde meg Kristiane og vi får vite at Kristiane er sprø. Eg anbefale boka for folk som har tålmodighet og orker og vente.

Vis flere anmeldelser

Til toppen